Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kanał RSS
Autor Wiadomość
miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 26-04-2005, 22:50   Kanał RSS

Dodałem do Forum obsługe Kanału RSS. Jest to kanał "nowosci".
To znaczy, to co kto tutaj napisze na forum kanał RSS przechwytuje to i tworzy z tego liste, cos na wzor grupy dyskusyjnej.

Do przegladania potrzebna jest specjalna przegladarka RSS lub bardzo dobra przegladarka którą polecam Opera (tak to byla kryptoreklama :lol: )
Obsługuje ona kanał RSS.

http://webmaster.helion.pl/kurshtml/rss/rss.htm

FireFox oraz Internet Explorer nie obsługuja tego (chyba ze jakies wtyczki sobie zainstalujecie).

Pozdrawiam

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-04-2005, 23:07   

mam operę i m.in. jej używam (owszem, b dobra czasami), ale na rss.php wywala mi źródło strony tylko na ekran, zupełnie np. jakbym sobie w notatniku otworzył plik html.
Nie mam takiej archaicznej opery, 7.23 czy nowszą; działa ten kanał? może serwer coś ten tego? jak nie to może jest jakaś świeższa wtyzcka do opery->rss?
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

miszko 

Wysłany: 26-04-2005, 23:22   

Mam Opere 8.0

Niestety Opera tak reaguje, wgrywa tak jak by "z notatnika", ale powinna przenieść Cię do zakladki RSS.
Bynajmniej u mnnie tak jest.

Tu male fotostrony.
1 zdjęcie -> Klikam na RSS
2 zdjęcie -> Ja mam taka ikonke w pasku adresu
3 zdjęcie -> Otwiera mi sie taka zakladka i mam posty jak by w grupie dyskusyjnej.

To jest dobre jak ktos czasu nie ma biegac po forum, tylko chce w jednym miejscu miec najnowsze posty.
Jednym sie przyda, drugim nie ;) Takie male udogodnienie.

assistance   Moneta

Jagi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 05-05-2005, 12:08   

Zasubskrybowałem kanał RSS w Thunderbird-zie, wszystko super, ale dlaczego po zalogowaniu na strone dalej mi sie swieca nieprzeczytane posty mimo ze je przeczytalem spod RSS ... czy to tak ma byc ??

miszko 

Wysłany: 05-05-2005, 12:17   

Tak, czytanie tematow w kanale RSS nie odznacza ich na forum.
Nie jest to obslugiwane, moze w nastepnym standardzie RSS moze takie cos bedzie.

Kanaly RSS automatycznie sie odswiezaja co jakis czas, forum ma wlaczone dla kazdego sledzenie tematów. Tematy jako nieprzeczytane wisza do 14dni, po czym lista jest resetowana i od nowa sa oznaczane tematy. Czyli jesli np. Jarek38 nie zagladal dosyc dlugo na forum to po 14dnia mu sie zresetowaly oznaczenia i od nowa byly naliczane.

mkaminski100 

Województwo: Other
Wysłany: 05-05-2005, 13:57   

OK, ale co wpisac po http://rss? [/b]
     assistance   Moneta

miszko 

Wysłany: 05-05-2005, 14:00   

http://forum.tempra.org/rss.php (skrot jest w menu)

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 09-06-2005, 23:13   

będę chyba musiał przeskoczyć na nowszą operę albo poszukać jakiegoś małego, dobrego 'czytacza' RSS, póki co RSS nie używam, bo w operze 7.23 nie ma czegoś takiego albo ja jestem ślepy (też możliwe :-) )...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

czecho 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 10-06-2005, 08:55   Re: Kanał RSS

miszko napisał/a:
FireFox oraz Internet Explorer nie obsługuja tego (chyba ze jakies wtyczki sobie zainstalujecie).

małe sprostowanie... Firefox obsługuje kanały RSS. więcej przeczytasz tutaj: RSS - Firefox
pozdrawiam

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 10-06-2005, 17:17   

Czecho ty zyjeeeeeeeeeesz :D
Gdzies byl jak Cie nie bylo :lol:

assistance   Moneta

czecho 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 10-06-2005, 21:20   

hehe... no fakt... chwilę byłem tylko biernym obserwatorem... :)
pozdrawiam i dzięki za pamięć! :piwko:

Odpowiedz do tematu