|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kanał RSS |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 26-04-2005, 22:50 Kanał RSS
|
|
|
Dodałem do Forum obsługe Kanału RSS. Jest to kanał "nowosci".
To znaczy, to co kto tutaj napisze na forum kanał RSS przechwytuje to i tworzy z tego liste, cos na wzor grupy dyskusyjnej.
Do przegladania potrzebna jest specjalna przegladarka RSS lub bardzo dobra przegladarka którą polecam Opera (tak to byla kryptoreklama )
Obsługuje ona kanał RSS.
http://webmaster.helion.pl/kurshtml/rss/rss.htm
FireFox oraz Internet Explorer nie obsługuja tego (chyba ze jakies wtyczki sobie zainstalujecie).
Pozdrawiam |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-04-2005, 23:07
|
|
|
mam operę i m.in. jej używam (owszem, b dobra czasami), ale na rss.php wywala mi źródło strony tylko na ekran, zupełnie np. jakbym sobie w notatniku otworzył plik html.
Nie mam takiej archaicznej opery, 7.23 czy nowszą; działa ten kanał? może serwer coś ten tego? jak nie to może jest jakaś świeższa wtyzcka do opery->rss? |
|
|
miszko
|
Wysłany: 26-04-2005, 23:22
|
|
|
Mam Opere 8.0
Niestety Opera tak reaguje, wgrywa tak jak by "z notatnika", ale powinna przenieść Cię do zakladki RSS.
Bynajmniej u mnnie tak jest.
Tu male fotostrony.
1 zdjęcie -> Klikam na RSS
2 zdjęcie -> Ja mam taka ikonke w pasku adresu
3 zdjęcie -> Otwiera mi sie taka zakladka i mam posty jak by w grupie dyskusyjnej.
To jest dobre jak ktos czasu nie ma biegac po forum, tylko chce w jednym miejscu miec najnowsze posty.
Jednym sie przyda, drugim nie Takie male udogodnienie. |
|
|
|
|
|
Jagi
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 252 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 05-05-2005, 12:08
|
|
|
Zasubskrybowałem kanał RSS w Thunderbird-zie, wszystko super, ale dlaczego po zalogowaniu na strone dalej mi sie swieca nieprzeczytane posty mimo ze je przeczytalem spod RSS ... czy to tak ma byc ?? |
_________________ KIA Clarus 1.8 SLX DOHC |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 05-05-2005, 12:17
|
|
|
Tak, czytanie tematow w kanale RSS nie odznacza ich na forum.
Nie jest to obslugiwane, moze w nastepnym standardzie RSS moze takie cos bedzie.
Kanaly RSS automatycznie sie odswiezaja co jakis czas, forum ma wlaczone dla kazdego sledzenie tematów. Tematy jako nieprzeczytane wisza do 14dni, po czym lista jest resetowana i od nowa sa oznaczane tematy. Czyli jesli np. Jarek38 nie zagladal dosyc dlugo na forum to po 14dnia mu sie zresetowaly oznaczenia i od nowa byly naliczane. |
|
|
|
|
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 05-05-2005, 13:57
|
|
|
OK, ale co wpisac po http://rss? [/b] |
|
|
|
|
miszko
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-06-2005, 23:13
|
|
|
będę chyba musiał przeskoczyć na nowszą operę albo poszukać jakiegoś małego, dobrego 'czytacza' RSS, póki co RSS nie używam, bo w operze 7.23 nie ma czegoś takiego albo ja jestem ślepy (też możliwe :-) )... |
|
|
czecho
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 10-06-2005, 08:55 Re: Kanał RSS
|
|
|
miszko napisał/a: | FireFox oraz Internet Explorer nie obsługuja tego (chyba ze jakies wtyczki sobie zainstalujecie).
|
małe sprostowanie... Firefox obsługuje kanały RSS. więcej przeczytasz tutaj: RSS - Firefox
pozdrawiam |
_________________ Tipo 1.6 i.e. suite '94 + LPG BRC
no to nie jest problem... to się wszystko zgłasza jako usterkę... |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 10-06-2005, 17:17
|
|
|
Czecho ty zyjeeeeeeeeeesz
Gdzies byl jak Cie nie bylo |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
czecho
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 10-06-2005, 21:20
|
|
|
hehe... no fakt... chwilę byłem tylko biernym obserwatorem...
pozdrawiam i dzięki za pamięć! |
_________________ Tipo 1.6 i.e. suite '94 + LPG BRC
no to nie jest problem... to się wszystko zgłasza jako usterkę... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|