|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Brak wstecznego |
Autor |
Wiadomość |
jani
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 14-09-2010, 17:50 Brak wstecznego
|
|
|
Witam. Wymieniłem przekładnię kierowniczą w temperce 1,6 92 rok i nagle drążek zaczął latać. Biegi do przodu wchodzą prawie normalnie natomiast nie ma możliwość wbicia wstecznego. Czy to może być wina sierżanta? |
|
|
|
|
Paweł Łukaczyk
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 91 Skąd: Kołobrzeg
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 14-09-2010, 18:55 Dobry wieczór.
|
|
|
Coś mi się zdaje ze kolega coś złe skręcił lub coś pominą albo coś strzeliło.Sam to wymieniałeś czy czy mechanik złota rączka? |
_________________ Tempra 1,6 +gaz Kołobrzeg.ZMARŁA ZOSTAŁA PODPALONA!!! |
|
|
|
|
jani
|
Wysłany: 15-09-2010, 05:48
|
|
|
mechanik z mojej firmy. Po zdjęciu sierżanta sworzeń na starej przekładni był zardzewiały więc gość przesmarował wszystko i zgubiły się biegi |
|
|
|
|
Kaputzin
Pomógł: 6 razy Wiek: 41 Dołączył: 12 Sty 2009 Posty: 157 Skąd: Kobylanka/UK
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 15-09-2010, 06:09
|
|
|
Kolego a sprawdziłeś cięgna biegów czy gdzieś nie wypadły na przegubach? |
_________________ *** Fiat Tempra 1.6 MPI, Benzyna/LPG, '95, 200 000, DGT, zieleń perłowa***
"Gdy opuści mnie granie, miej w opiece mnie Panie" |
|
|
|
|
jani
|
Wysłany: 15-09-2010, 06:12
|
|
|
wszystko jest sprawdzone. Zostało tylko sprawdzenie samej dźwigni zmiany biegów czy nie wypadły te dwie półkule
** Dodano: 16-09-2010, 20:41 **
a teraz powiem co było...
Kiedyś komuś urwało się cięgno z elementem sierżanta. A skoro biegi działały więc je odciął. Sierżant był zapieczony na przekładni i mniej więcej wszystko działało. Po wymianie przekładni i przesmarowaniu wszystkiego nagle okazało się, że jednak jest potrzebne to trzecie cięgno Miałem je na szczęście u siebie na sklepie i teraz biegi wchodzą jakby autko przed chwilą wyjechało z fabryki
A propos sklepu mam spory wybór części do fiata |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|