|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
pali jak smok !!!! wiem ze to juz bylo |
Autor |
Wiadomość |
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 13-05-2007, 19:31 pali jak smok !!!! wiem ze to juz bylo
|
|
|
te tematy już były poruszane ale nie znalazłem w nich odpowiedzi ..
no więc tak mam fiata tipo 2.0 8v na benzynie. rocznik 91 przebieg 180k
na trasie pali kulturalnie 8-8.5L ...
a w mieście masakra 15-16L na 100km ...przy spokojnej jeździe wyszło mi 14,5L
a przy normalnej 16. gdybym mu wciskał ile wlezie to podejrzewam że spokojnie spali 20 albo więcej ...
silnik pracuje równo, cicho, oleju bierze nie wiele ( w normie )
olej, filtr paliwa, filtr powietrza, świece, przewody wysokiego, itd. były wymieniane na nowe ..
ma ktoś jakiś pomysł czemu tyle pali ? |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
cornelito
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 13-05-2007, 19:48
|
|
|
Mi tez temperówka dużo paliła w mieście okazało się, że przednie lewe kolo bardzo ciężko sie obracało, a przyczyna leżała w uszkodzonych klockach hamulcowych a dokładnie brak było sprężynek. Brak tych sprężynek był spowodowany niedbalstwem montażu klocków dzięki czemu klocki sie klinowały podczas hamowania i blokowały kolo. Sprawdź jak u Ciebie wygląda sprawa z układem hamulcowym. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|