Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
WIZJA!!!
Autor Wiadomość
myszaty3 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 28-10-2005, 12:32   WIZJA!!!

RZECZPOSPOLITA ZBUDOWANA
Odbieram zasiłek - jeden banknot ale jaki Cały miliard z wizerunkiem prezesa banku Andrzeja Leppera (po mieście chodzą słuchy, że to ostatni zasiłek, bo imperialiści nie chcą dać papieru). Idę na miasto. Przed pomnikiem jaśnie panującego prezydenta tłum dzieci składający przysięgę. Wspólna modlitwa i w nagrodę po sucharku (trochę im zazdroszczę).
Niestety nie udało się zagadać malca, bo pan z kontroli skarbowej zwrócił uwagę na moją koszulę z zacerowanym rękawem. - Obywatelu macie rachunek za łatę. Oczywiście miałem: 17 300 000 plus Vat - ciśnienie wraca do normy.
Na placu konstytucji zebrał się tłum przy stojącym odbiorniku TV. Nadają program o wyzysku obywateli w innych krajach przez pracodawców - nam to nie grozi, wszyscy zwiali. Tchórze!
Pozostaliśmy my - solidarni i sprawiedliwi, pełni radości i zapału - ach jak mocno witaliśmy przyjaciela naszego kraju obywatela Łukaszenkę. Wybory następne z racji oszczędności zostały odwołane, faktycznie został spełniony postulat o oszczędnym państwie. Ktoś szeptem mówił, że do Polski przyleciał jeden pracodawca na pogrzeb rodziny, ale kto wie czy to prawda. Przecież lotniska są nie czynne od dawna, a z uwagi na ptasią grypę dodatkowo drutem kolczastym ogrodzono dojście do morza; o minach na granicy lądowej nie można wspominać. Pamiętam proces jednego z ostatnich pracodawców - dzielni stróże prawa bez trudu udowodnili mu, że rolka papieru toaletowego została użyta prywatnie aż dwa razy - odsiedzi złodziej 15 lat. Prawo jest prawem i to jest sprawiedliwe - amen.
Dobranoc - kończe pisać bo mamy 12 stopień zasilania a świece będą za 2 miesiące. Tylko jestem dopiero 9325 na liście w sklepie, więc może kilka lat dłużej przyjdzie czekać .
Gaszę świecę i szepczę modlitwę:
Boże spraw aby wirus H5N1 nie zwlekał i zaatakował kaczora; może uda się wybić przy okazji całe stado.
Polak mieszkający w kraju
     assistance

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 28-10-2005, 18:46   

Dobra bede upierdliwy bo wiekszosc zartow na temat Kaczynskich mnie bawi mimo ze na nich glosowalem ale zarty na sile sa ..... :cenuzra:
Czytalem to wczesbiej o Lepperze, a teraz jakis magik myslacy ze zrobi furrore zmienil tylko nazwisko.

Jeden fakt z tego zartu, ktory jest absurdalny:
"Pozostaliśmy my - solidarni i sprawiedliwi, pełni radości i zapału - ach jak mocno witaliśmy przyjaciela naszego kraju obywatela Łukaszenkę. "

Lukasszence jest duuuuuuuuuzo blizej do kazdego z politykow ale nie akurat do Kaczynskich :wrrrr:

Ach zapomnialby ze przeciez bez mala 70% internutow glosowala na Tuska stajac sie nagle politykami z krwi i kosci pomimo, ze duza czesc tych debili nie zna nawet JEZYKA POLSKIEGO!!!!
O historii nie wspominam bo jakbym zapytal w ktorym roku byla bitwa pod Grunwaldem to pewnie niejeden osiol pomylilby Grunwald z Grundigiem i myslalby ze byla to wojna o sprzet RTV w promocji powieszony :wrrrr:

assistance   Moneta

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 28-10-2005, 19:09   

Oj Emf nie uposledzaj tak spoleczenstwa internetowego :/
Tak samo dzisiaj w dzienniku bylo ze bla bla bla mlodzi powoduja wypadki wszyskto na mlodych i ze dobrze ze kursy zmieniaja po czym 10 min pozniej poscili material o ilosci pijanych na naszych drogach no coz... bez komentarza bo w tym roku jak powiedizeli padnie rekord czyli spoleczenstwo nam wyranzie madrzeje :(
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

Emf 

Wysłany: 28-10-2005, 19:17   

Mupik analfabetyzm wtorny to naprawde jest ZARAZA.
Nie mowie tu o literowkach bo sam piszac szybko je robie, ale jak ostanio widzialem rozmowe debili grajacych w RP-ga i jeden napisal slowo pancerz tak: PANDZESZ to o malo nie spadlem z krzesla :wsciekly:

assistance   Moneta

jabko 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 28-10-2005, 19:21   

he he he Emf luzik :partyman:

Przecie nikt tak na prawdę nie wierzy że cudem odnaleziony trzeci brat bliźniak alias "mulat" to prawdziwa rodzina braci K.
W akcie urodzenia figuruje cyfra "2"

Luzik

To tylko głupie żarty
     Moneta

Emf 

Wysłany: 28-10-2005, 22:35   

Jabko ja smieje sie ztych zartow bo nie naleze do ponurakow ale jak sa one smieszne.
Ale jak ktos walnie cos bez sensu nie odnoszace sie za bradzo do konkretnych osob, bez ladu i skladu to mnie to nie smieszy :(
czy smialbys sie jakby to ktos odniosl do Tuska??
Pewnie nie i ja rowniez.
Pasuje to do radykala a'la Lepper lub Giertych i wtedy jest smieszne ale ..... wymyslajac cokolwiek trzeba sie zastanowic zeby rzeczywiscie bylo zabawne.

P.S. Absolutnie nie jestem powazniakiem ani ponurakiem co wiekszosc wie :D

assistance   Moneta

Erewan 

Województwo: Mazowieckie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 28-10-2005, 22:57   

jabko, jabłuszko, prosze natychmiast zamknąć ten "niepoprawny politycznie" temat!! :P

Emf, masz rację, ale kto to doceni? Większość uwielbia nabijac się z "wrogów", ale jak w stronę swoich "sympatii" usłyszą dowcip, to się ogromnie bulwersują... Taki naród ;)

Co do analfabetyzmu i bezmyślnego kopiowania oklepanych "dowcipów" na forum, to już nawet nie będę się wypowiadał, bo mi się (jak większości moderatorów) nie chce... :P
     Moneta

jabko 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 29-10-2005, 15:44   

Emf napisał/a:
Pasuje to do radykala a'la Lepper lub Giertych i wtedy jest smieszne ale ..... wymyslajac cokolwiek trzeba sie zastanowic zeby rzeczywiscie bylo zabawne.

Emf młodzieńcze !! :lol: :lol: :lol: :lol:

No masz rację. Z kaczora taki socjalista jak z Tuska liberał :D
Natomiast przy małej różnicy naturalne jest że ludzie coraz bardziej kontrastowali kandydatów
TUSK - liberał - dbanie tylko o bogaczy - umieranie rencistów
KACZOR - "solidarny" - "socjalnt" - ala Białoruś

Po prostu przesada aby zróżnicować bardzo podobnie myślących kandydatów.
Ale każdy przecie wiedział ze tak jest więc nie ma sie co nerwić.

Już po fakcie więc powoli to przeminie.
     Moneta

myszaty3 

Wysłany: 31-10-2005, 08:49   

Emf, - krótko i zwięźle - jesteś upierdliwy!!!!
Tak to już jest na tym świecie, że znacząca większość satyry politycznej polega właśnie na wyolbrzymianiu, podkreślaniu nawet najmniejszych, minimalnych wręcz błędów i wykorzystywaniu możliwości wetknięcia szpileczki w najczulszy punkt (często nawet wiąże się to z obrażaniem osoby publicznej - wyśmiewanej). Więc się nie czepiaj.

Emf napisał/a:
Czytalem to wczesbiej o Lepperze
Ohhhh... normalnie mi teraz przykro, ponieważ JA SIĘ WCZEŚNIEJ Z TYM TEXTEM NIE SPOTKAŁEM :P :P :P ale widocznie nie spędzam tyle czasu w internecie....

Emf napisał/a:
czy smialbys sie jakby to ktos odniosl do Tuska??
- pewnie, że bym się śmiał. Ani Tusk, ani bracia xero nie należą do moich politycznych ulubieńców (choć to i tak niczego nie zmienia), więc nie widzę problemu. Jeno, że jakoś nigdzie nie znalazłem nabijania się z Tuska, więc jeśli masz, to proszę wstaw taki texcik - się pośmiejemy. Muszę też jeszcze dodać, że moje zapatrywania polityczne nie mają nic wspólnego z tym, czy się śmieję z jakiegoś polityka czy nie.

Emf napisał/a:
bo jakbym zapytal w ktorym roku byla bitwa pod Grunwaldem
- a datę dzienną bitwy potrafisz podać bez zaglądania do książki??? Jak to mawiał pewien Pan Profesor, u którego zdawałem egzamin z historii powszechnej średniowiecza - nie o to chodzi w historii, aby pamiętać, że 15 lipca 1410 roku rozegrała się bitwa pod Grunwaldem, ale aby znać proces przyczynowo - skutkowy tegop wydarzenia. Może i prawdą jest, że większość młodzieży nie potrafi powiedzieć kiedy rozegrała się ta bitwa, ale to jeszcze nie jest powód do takiego generalizowania jakie urządzasz.

Erewan napisał/a:
Emf, masz rację, ale kto to doceni? Większość uwielbia nabijac się z "wrogów", ale jak w stronę swoich "sympatii" usłyszą dowcip, to się ogromnie bulwersują... Taki naród
Może i tak jest, ale raczej tylko w pewnych kręgach społecznych - mam tu na myśli konkretnie tzw. twardy elektorat jakiegoś tam polityka. Myślę, że ludzie prezentujący jakiś poziom intelektualny potrafią się śmiać nie tylko z polityków reprezentujących przeciwne opcje, ale i z tych, których poglądy i programy popierają.

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

jabko, a tobie dziękuję za głos rozsądku.

[ Dodano: 31-10-2005, 07:54 ]
A tak na zakończenie - byłbym zapomniał - mam cichą nadzieję że temacik ten i wszystkie zawarte w nim wypowiedzi nie doprowadzą do jakiejś wojny mniej lub bardziej podjazdowej, więc: Emf, :partyman:
Erewan, :partyman:
MupiK, :partyman:
jabko, :partyman:
     assistance

Emf 

Wysłany: 01-11-2005, 00:17   

Myszaty napisalem co mysle bo nie zamierzam pisac, ze bylo dla mnie smieszne skoro NIE BYLO.
Smialem sie z wielu Twoich dowcipow i byly bardzo zabawne ale ten mnie nie rozbawil z powodow o ktorych napisalem.

myszaty3 napisał/a:
ale to jeszcze nie jest powód do takiego generalizowania jakie urządzasz.

Przesled fora dyskusyjne na rozne tematy, a ujrzysz tam ludzi o ktorych pisze.

Zakonczmy ta dyskusje --> :piwko:

assistance   Moneta

Erewan 

Województwo: Mazowieckie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 01-11-2005, 01:04   

Ja tylko na chwilę ;) Emf, nie wymagaj od ludzi, których śmieszy na forum wkółko ten sam "dowcip" z wstawianiem nazwy użytkownika aktualnie przeglądającego forum do postów, żeby nie śmieszyły ich takie "ambitne" teksty o polityce albo żeby śmieszyły ich tylko raz... bierz poprawkę po prostu...

myszaty3 napisał/a:
Emf, - krótko i zwięźle - jesteś upierdliwy!

Nie jest, po prostu ma inne poglądy niż Ty...

myszaty3 napisał/a:
jabko, a tobie dziękuję za głos rozsądku.

Buahahahaha :lol: Raczej za Jedynie Słuszną Wykładnię Rzeczywistosci... :P A jak nie, to zamkniemy temacik :P :P :P
     Moneta

myszaty3 

Wysłany: 01-11-2005, 15:32   

Erewan napisał/a:
myszaty3 napisał/a:
Emf, - krótko i zwięźle - jesteś upierdliwy!

Ale Emf to sam stwierdził więc tylko to wykorzystałem. :P I oczywiście ma prawo do innych niż ja poglądów. Nikomu tego nie zabraniam (przynajmniej nie ja, ale nie mówmy już o polityce :D :D :D )
Emf napisał/a:
Zakonczmy ta dyskusje -->
- popieram :D :D
     assistance

Odpowiedz do tematu