|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Elektryk we Wrocławiu |
Autor |
Wiadomość |
czecho
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-11-2004, 08:37 Elektryk we Wrocławiu
|
|
|
witam!
możecie polecić jakiegoś elektryka we Wrocławiu - padł mi obrotomierz, wskaźnik poziomu paliwa i całe to ustrojstwo pokazujące niedomknięte drzwi i spalone żarówki... ostał się tylko wskaźnik temp. cieczy chłodzącej
pozdrawiam |
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-11-2004, 10:15
|
|
|
A sprawdzales bezpieczniki? Mam desk. analog, ale mam taki jeden bezpiecznik - services to sie chyba nazywa, tzn. taki napis przy bezpieczniku jest, to jak wyjmie bezpiecznik to wlasnie na desce mi sie wylacza obrotomierz, paliwo i chyba tez woda. Ale ty masz digit, moze byc inaczej troche. |
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-11-2004, 10:22
|
|
|
Anonymous napisał/a: | A sprawdzales bezpieczniki? |
tak... od tego zacząłem, ale niestety wszystko jest O.K. rozebrałem też deską - wszystkie wtyczki ściągałem, czyściłem, zakładałem i nic...
Anonymous napisał/a: | Ale ty masz digit (...) |
a po czym kolega wnosi? nie, nie mam digitala - mam analoga |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 23-11-2004, 10:27 Re: Elektryk we Wrocławiu
|
|
|
czecho napisał/a: | padł mi obrotomierz, wskaźnik poziomu paliwa i całe to ustrojstwo pokazujące niedomknięte drzwi i spalone żarówki... ostał się tylko wskaźnik temp. cieczy chłodzącej
pozdrawiam |
Po tym zdaniu, myslalem, ze masz digitala Zonk ;] |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-11-2004, 21:29
|
|
|
Ach te deski problem tkwi w głównym zasilaniu tych czujników. Usterki szukałbym w samej desce. Byś może zimny lut lub uszkodzony stabilizator. (Wnioskuje to ze schematu) |
|
|
|
|
TiP016V;)
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 28 Lis 2005 Posty: 178 Skąd: WRC
|
Wysłany: 28-11-2005, 22:46 Re: Elektryk we Wrocławiu
|
|
|
ech - chyba decha Ci padla |
|
|
|
|
piter73
|
Wysłany: 26-01-2010, 23:22
|
|
|
Słuchajcie. Temat "lekusio" stary. Ale może się komuś ta informacja przyda. Wrocław ul. Czeska 27. Moim zdaniem gość I klasa. Miałem problemy z dmuchawą (problem z elektryka) Odwiedziłem kilku "elektryków" lecz żaden z nich nie umiał sobie poradzić z problemem. Znajomy polecił mi tego kolesia na Czeskiej. Pojechałem i gostek w ciągu max 5 min znalazł przyczynę. Kazał zostawić autko. Po niecałej godzinie zadzwonił i poinformował , że tipo jest sprawne. Okazało się, że nie dochodziło zasilanie. Klient za robotę powiedział 20 zł ale cosik dałem mu więcej kasy (3 dychy) i mam zrobiony nawiew jak nowy. Naprawdę Polecam |
_________________ Fiat Tipo 1.4 z LPG!!!!! grafit
Pierwszy mój Fiacik |
|
|
|
|
xvgray
|
Wysłany: 07-10-2010, 15:25
|
|
|
No to przy okazji mogę polecić elektryka z Traktatowej, obok przejazdu kolejowego. Straszna gaduła, ale zabiera się za wszystko i jak na razie jeszcze nic nie zepsuł (robiłem u niego kilka aut firmowych). No i potrafi dobrze sztukować do nietypowych układów |
|
|
|
|
MarcinWrocław
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-02-2011, 17:27
|
|
|
xvgray napisał/a: | No to przy okazji mogę polecić elektryka z Traktatowej, obok przejazdu kolejowego. Straszna gaduła, ale zabiera się za wszystko i jak na razie jeszcze nic nie zepsuł (robiłem u niego kilka aut firmowych). No i potrafi dobrze sztukować do nietypowych układów |
Zgadza się - jest z niego taki pomysłowy Dobromił..... Ja robiłem swego czasu alternator na ul. Klecińskiej ( za autokomisem Gosia w lewo ) i także dobry elektryk. Fakt - zapłaciłem za altka i klakson 140 plnów, ale z drugiej strony - po 4 latach auto nadal śmiga i ma ładowanie jak nówka....
Natomiast stanowczo odradza diagnostykę w komisie Gosia właśnie. Oddałem tam Temperke ( nierówno chodziła na wolnych obr i szarpanie), gość skasował mnie 150 zł i miało byc ok. Oczywiscie nie było..... A wiecie co wchodziło w skład tych 150 zł??:
- wyczyszczenie krokowca
- wyczyszczenie rozdzielacza
- przemycie monowtrysku
i okreslenie w stylu.... " bedzie"... |
_________________ była.... Temperówka, 92 1.6
była.... Vectra A '95 1.6 + LPG
była Vectra X18XE - nareszcie z klimą!!
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|