Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Porada - 16cm
Autor Wiadomość
jeden 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 04-10-2011, 14:12   Porada - 16cm

Siemanko!
Chciałbym się Was poradzić w kwestii 16cm głośników do mojego Tipolota (który odzyskuje drugie życie po wypadku :) ). Jako, że nie poddał się on i wyraża chęć dalszej jazdy postanowiłem wynagrodzić mu to właśnie zestawem 16 do przodu.
Jako, że przy zakładaniu audio na tył kolega Leśniczy polecił mi świetne głośniki firmy Pyle, zainteresowałem się właśnie ich produktami.
I tu pytanie - pewnie bardziej ogarniacie wszelkie parametry, a może i ktoś słyszał takowe głośniki i doradzi:

PYLE 1

PYLE 2

PYLE 3

Cenowo jest atrakcyjnie - głośniki 6x9 z serii z ostatniego linku mam na tyle i gra to przesympatycznie.

A dodatkowo korzystając z tego, że to czytasz - nie masz przypadkowo przedniego zderzaka na sprzedaż? :) (może ktoś nie dopatrzył tematu w dziale Kupię).

Leśniczy 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 04-10-2011, 16:25   

te niebieskie z serii blue 16-tki jeszcze do nie dawna miałem :)

jeśli z tyłu też masz serie blue to myślę, że nie ma co kombinować i brać to samo. jesli chodzi o pozostałe to nie wiem jak to gra, wiem jak grają te niebieskie i dlatego polecam.
te żółte niby mają szersze pasmo przenoszenia ale różnica jest tak nie wielka, że nie będzie słychać ( teoretycznie ) dodatkowe też widać, że mają dorzucony kondensator, który zabezpiecza gwizdek ale też obcina kawałek pasma. po konstrukcji widać, że można zrezygnować z zabezpieczenia ale ryzykując uszkodzeniem ( szczególnie jeśli głośniki będą podłączone pod wzmacniacz, a nie radio ) w przypadku jeśli głośniki będą pracowały pod radiem też nie zaleca się omijać kondensatora bo służy jak filtr przed zniekształceniami.ogólnie te zółte wyglądają jak udoskonalona wersje serii blue ale czy faktycznie będzie słychać różnicę to nie wiem

jeden 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 04-10-2011, 17:38   

W zasadzie to mi wystarcza - biorę do kompletu.

A w temacie - orientuje się ktoś, czy "boczki" z jakiegokolwiek innego auta pasuja mniej więcej to Tipka? Te, które mam pod 16,5 są raczej kiepskiego już stanu... Myślałem, żeby wyrwać coś z innego auta, poprzewiercać otwory tak, żeby pasowało pod Tipo i już...

pawel200388 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 04-10-2011, 18:23   

Tempra? :D
http://forum.tempra.org/-vt22568.htm#273568

KrzychuB 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-10-2011, 18:25   

jeden, obadaj temat o aucie Pisario a teraz Lasgo. On chyba miał coś inaczej zrobione pod głośniki w przednich drzwiach :D

Odpowiedz do tematu