|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
need help......... |
Autor |
Wiadomość |
Furionek
witamy nowego
Województwo: Other
|
Wysłany: 24-07-2006, 20:16 need help.........
|
|
|
Witam jestem nowy jak i zielony z elektroniki
mam takie pytaine
jak podlaczyc wzmacniacz do akumulatora ale tak by nie odlaczyc alarmu jak sie odlaczy prad to alarm szaleje i nie mozna go wylaczyc ;/ z tego co sie orietuje kabel od wzmacniacza podlacza sie pod plus ? wiem ze moze byc smieszne ale wzyciu nie robilem tego co do sprzetu blaupunkt 400W subofer 700W pudlo
HELP |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 24-07-2006, 20:20
|
|
|
W syrence od alarmu masz "stacyjkę" powinnasz miec od niej taki mały kluczyk i uzyc go do wyłaczenia opcji ochrony akumulatora... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 24-07-2006, 21:19
|
|
|
Furionek, co jak co, ale profil mogłbyś mieć lepszy.... |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-07-2006, 08:07
|
|
|
Możesz się poprostu wpiąć tak jak ja mam zrobione. Wtedy nie odczepiasz akumulatora. |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-07-2006, 22:01
|
|
|
dokładnie do kwadratu
znaczy się
- profil powinieneś poprawić
- najlepiej podłącz się do skrzynki plusowej jak na w/w zdjęciu; tam się głwne plusy schodzą (przyłącze) i to super miejsce by kabel grubszy porządny dać z końcówką 'oczkeim' zaciśniętą na nim... na kablu bezpiecznik tylko jakiś w obudowie daj by w razie zwarcia/awarii nie narobić sobie problemów...
no a w razie potrzeby masę podobnie skądkolwiek z blachy, też kabel z oczkiem przykręć czy dokręć do czegoś, np pod akumulatorem przyłącze masy... |
|
|
magi-marcin
|
Wysłany: 07-08-2006, 10:01
|
|
|
unknown napisał/a: | no a w razie potrzeby masę podobnie skądkolwiek z blachy, też kabel z oczkiem przykręć czy dokręć do czegoś, np pod akumulatorem przyłącze masy... |
Pamiętaj o tym że masa do wzmacniacza zawsze powinna być krótka i bardzo dobra. |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 07-08-2006, 17:42
|
|
|
ja mase mam podpiętą pod zaczepem (takim uszkiem na podłodze bagażnika)
oczywiście " + " mam założony tak samo jak przdmoca tylko oprawka bezpicznika jest gdzie indziej .
oprawka bezpiecznika powinna byc na gruby kabel tak jak to na fotce wyzej widac ita oprawka musi byc zamocowana minimum 15cm od aku. |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-08-2006, 23:45
|
|
|
no i jeszcze jakby Ci się pojawiło upierdliwe piszczenie w głośnikach o częstotliwości równej czest. sinika (obrotów) to masz słabe filtorwanie zasilania we wzmacniaczu i/lub siejący zakłóceniami alternator (albo dający znaki, że nie jest już najlepszy) no i jeszcze 'pętlę masy' o której np na elektrodzie poczytasz; a wtedy za kilka ł kup sobie filtr może na zasilanie do tego zestawu i będzie ok; nie magiczną samoróbkę z jedną ceką tylko ale kompletny filterek; za aż 5zł; |
|
|
magi-marcin
|
Wysłany: 14-08-2006, 14:15
|
|
|
moley napisał/a: | musi byc zamocowana minimum 15cm od aku. |
Ale 15cm przewodu od zacisku akumulatora a nie od niego samego |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|