|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Krokowiec szeleje |
Autor |
Wiadomość |
dakota
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 30 Sie 2007 Posty: 63 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 16-02-2008, 16:05 Krokowiec szeleje
|
|
|
Witam,
Dziś z Grabarzem pogrzebaliśmy przy silniku mojej Tempry i zauważyliśmy, że krokowiec szleje (popychacz krokowca wysuwa się i chowa w bardzo szybkim tempie coś jak maszyna do szycia) - wystarczy tylko przekręcić stacyjkę, bez odpalania.
Po odpaleniu... nie trzyma wolnych obrotów i gaśnie.
Żeby było ciekawiej Grabarz przełożył swój stary silniczek, który był uszkodzony - czasami lubiał płatać figle i za mocno się chował... ale na 100% nie szalał jak mój...
Po podłączeniu go, objawy takie same Robiłem reset kompa, ale bez efektów...ostatnio też Kubek czyścił wtrysk i CPP - dokładnie zaznaczył jak był położony i przykręcił go z powrotem... jakieś 2 dni później zaczęły pojawiać się problemy z odpaleniem i trzymaniem wolnych obrotów... Czasami jest ok, ale przeważnie porażka...
Co może być powodem takiego zachowania krokowca?? Jest to oryginalny BOSCH - wymieniany 6mc temu.
Pomóżcie mi naprawić mojego Temprolota, ponieważ chciałbym się zjawić na zlocie
** Dodano: 18-02-2008, 13:40 **
Wczoraj Grabarz na gorącym silniku ustawił mi CPP i teraz ładnie trzyma obroty i wszystko jest OK
Biorąc pod uwagę, że szukając n/w usterki powymieniałem większość osprzętu silnika... auto prowadzi sie jak by wczoraj wyjechało z fabryki...
BTW. CPP od początku miałem źle ustawiony przez co musiałem nagrzać silnik do 50stopni żeby móc ruszyć z miejsca, teraz odpalam i w droge... prawie 2 lata się z tym męczyłem, a teraz... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|