|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Gdzie bezpiecznik od centralnego ?? |
Autor |
Wiadomość |
Bullitt
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-09-2008, 19:12 Gdzie bezpiecznik od centralnego ??
|
|
|
Witam
Mam fabryczny centralny zamek ( otwieranie z kluczyka ) i chce go wylaczyc ..najlepiej bezpiecznikiem ( swiruje - raz sie otwiera ..raz nie ) . Gdzie szukac bezpiecznika ? ( najlepiej lopatologicznie ) ) i czy jak wylacze centralny ..nie okaze sie ze wylaczylem cos jeszcze ? )
pozdr
B.
Ps: jestem melepeta od strony elektryki w aucie ) |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 09-09-2008, 19:24
|
|
|
Bullitt, jesli juz wiesz gdzie jest skrzynka bezpiecznikow to odchyl ja sobie i latarka poswiec po bezpiecznikach. Miedzy bezpiecznikami sa znaki/ikony/rysunki ktory jest od czego. Ten od centrala jest oznaczony jako "klucz". Na obwodzie jest tylko centralny, wiec nie wylaczysz przez przypadek nic innego |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Bullitt
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-09-2008, 19:45
|
|
|
Wlasnie nigdy nie grzebalem w skrzynce - gdzies po lewej stronie pod kierownica ? |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 09-09-2008, 20:38
|
|
|
Bullitt, tak, po lewej pod kierownica, zaraz pod tym plastikiem, ale jak sie nachylic i spojrzec w gore to widac bezpieczniki. Jest na koncu tej listwy z bezpiecznikami taka dzwignia bodajrze z napisem "pull" wiec ja pociagnij i bedziesz mial lepszy dostep |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-09-2008, 22:15
|
|
|
..no ale z drugiej strony nie byłoby dobrze kiedyś tego c.zamka naprawić? może to kwestia siłownika w zamku jakiegoś padniętego (znaczy zamka bo to w całości zespolone w fabrycznym jest; no i nie siłownika a jego styków/czujników pozycji zamk/otw); ewentualnie kabelki a potem na końcu centralka, ta mała w formie przekaźnika jakby... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|