|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Auto z Włoch |
Autor |
Wiadomość |
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 15-08-2005, 06:52 Auto z Włoch
|
|
|
Witam czy ktoś z klubowiczów ma jakieś doświadczenie w sprowadzeniu auta z włoch i chce się podzielić i informacjami ja to szybko i sprawnie załatwić. |
|
|
|
|
edax
|
Wysłany: 31-08-2005, 02:04
|
|
|
dziura.arek, Jak to jak? jadziesz do Włoch, kupujesz cudo, wracasz, badasz cudo w stacji(przegląd), klniesz na naszych urzędasów, płacisz bezprawnie kradzioną akcyzę, w skarbówce rzygasz VAT, w urz. komunikacji wymiotujesz niejakie 675 zeta. Że o tłumaczu nie spomnę(200zeta). i po podliczeniu: 1550 zeta(od 100Eu) wieszasz szyldy i hulaj dusza piekła nima. :oops: :^o |
_________________ edax |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 31-08-2005, 06:18
|
|
|
Ale to autko co mi chce koleś dać ma już nieważne ubezpieczenie i słyszałem że z Włoch tylko laweta. Auto to TIPO 1.8 pełna elektryka wraz z szyberdachem skóra i klimatronik brzmi kusząco bo za free(Rok95 podobno bez śladów korozji). Ale brać lawete i dymać do Neapolu to trochę nie interes. |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 31-08-2005, 23:46
|
|
|
Dziura.arek laweciarze biora 1zl za kilometr
Jesli masz auto za free to mysle ze nie jest to zly interes
Wez pod uwage ze jadac po auto, ktore ma wazne ubezpieczenie musisz kogos z soba wziac i zalac paliwem dwa auta.
Wiec nie wiem czy laweta nie wyjdzie podobnie.
Edax jak dobrze policzysz to w 1300 sie zmiescisz. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
edax
|
Wysłany: 01-09-2005, 00:30
|
|
|
dziura.arek, Mam lawetę, i wycieczkie mogie odbębnić, no problemo, ty ciągniesz huśtafkie, ja idę kimać, ty idziesz kimać ja powożę, nie tylko do Włoch się latało. Na huśtafce moją Madzie z Indii zwiozłem, koleś pożyczył, dolał oliwki gdzieś pod Bombajem i zapomniał korka zarkręcić, motorek tarcia nie strzymał, jak go oliwa opuściła... Zadzwonił i zaznacza: "Ten gruz mie tylko wakacje spierdo..ł, stoi tu a tu, możesz go sobie w d..ę wsadzić!" Jak dotarłem na miejsce i okazało się co i jak to możecie się domyślać do czego podobna była jego ćfarz jak go sięgnęłem, koszta zwracał aż miło...Włochy...leberko.
[ Dodano: 01-09-2005, 00:38 ]
Emf, Słuszna owaga, na huśtafce taniej i auto może być kucnięte i bez szyldów, co też przecież kosztuje: szyldy ok. 120 ojro i UB-zpieczenie ok.120 na 3 dzionki. za 240 ojro to można po królewsku się kimnąć po trasie lub cóś kąsnąć extra i opodal krza czka się zatrzymać żeby deser podać lub jak kto woli gumę do żucia zapodać :yay: a na koniec: na skrzypeckach sobie gram :-({|= |
_________________ edax |
|
|
|
|
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 06-09-2005, 21:17
|
|
|
Kródko to szaleństwo 4000km po TIPO do Neapolu (sprowadzone u nas na miejscu ciężko sprzedać z 2000zł ) .
W niemczech masz ich jak psów prawie za darmo góra 600km transport ,bez winet ,gór,tuneli . |
|
|
|
|
Tomasz
|
Wysłany: 07-09-2005, 06:25
|
|
|
Jakie opłaty są przy ściąganiu auta na lawecie??Co się wtedy opłaca, jest tak jak przy normalnym ściąganiu?? |
_________________ tipo 1.6 gażnik+ LPG 92r |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-09-2005, 14:14
|
|
|
Hihi to zalezy jakie tipo w jakim stnaie i w jakiej cenie Anusz sie okaze ze sie opaca jednak |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
edax
|
Wysłany: 10-09-2005, 01:17
|
|
|
sloneczna, Co racja to racja, z rajchu szybciej, lepiej i taniej. |
_________________ edax |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|