Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie chce bezyny
Autor Wiadomość
m.m1981 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 13-01-2010, 18:23   Nie chce bezyny

Panowie mam taki problem z tipo 1.4 gaźnik mianowicie nie chce chodzić na benzynie to znaczy raz ma raz nie ma wolnych obrotów(raz chodzi raz gaśnie)jak jest zimny i go odpalę(na ssaniu)jest ok chodzi...przełączę na LPG i jest ok chodzi bez problemu trzyma wolne obroty tak okolu 900-1000. a jak go przełączę na PB to robi fochy i raz chodzi raz nie(dodam jeszcze ze gaźnik był czyszczony i regulowany i niby jest ok)ale nie do końca :( już nie wiem co jeszcze zrobić żeby pozbyć się tego niedomagania :sciana:
JEST LANCIA DELTA :) )) juz zyje jeszcze nie w jednym kolorze ale zyje i ma sie nie zle
pojawił się MERCEDES C200
     assistance

lazik666 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 13-01-2010, 18:33   

m.m1981, może lewe powietrze pod gaznikiem, dobrze go dokręciłeś? A ta guma co tam jest dobrze się miewa?

I need more ViCoDiN

był Fiat TIPO 1.4ie LPG
i Tempra AbartH 1.6ie LPG i Bordowa 1.6
     Moneta

m.m1981 

Wysłany: 13-01-2010, 19:20   

dokrecilem dobrze...a co do gumy to nie jestem na sto pewny...ale bardzo mnie dziwi ze to co pisalem dzieje sie tylko na PB jak chodzi na LPG to jest wszystko w jak najlepszym pozadku...i co tu moze byc grane :?:
lazik666 napisał/a:
A ta guma co tam jest dobrze się miewa?
a tym to sie zajme kupie ta gume i wymienie co mi szkodzi.
Ale jak ktos ma jeszcze jakis pomysl to prosze o porady co moze mu sie dziac ze tak szaleje
JEST LANCIA DELTA :) )) juz zyje jeszcze nie w jednym kolorze ale zyje i ma sie nie zle
     assistance

polansky 

Wysłany: 13-01-2010, 19:53   

m.m1981 napisał/a:
ale bardzo mnie dziwi ze to co pisalem dzieje sie tylko na PB jak chodzi na LPG to jest wszystko w jak najlepszym pozadku...i co tu moze byc grane :?:

Bo gaźnik "działa" tylko na PB, przy LPG nie pełni swojej funkcji.

Co do nie trzymania obrotów to może zaworek "CUT OFF" się przycina?

Fiesta 1.25 ZETEC-S Fun '98 ;>
     Moneta

m.m1981 

Wysłany: 13-01-2010, 20:23   

polansky napisał/a:
zaworek "CUT OFF"

jest ok to znaczy przynajmniej jak go sprawdzalem to dzialal(sprawdzalem po wykreceniu z gaznika zawarek dalem do miusa a kabelek do plusa i chodzi wiec mysle ze ok...prad z instalacji tez jest ok po wlaczeniu zaplanu jest na kablu od zaworu czyli co stawiac na ta podkladke pod gaznikiem czy cos jeszcze moze byc przyczyna :?:
     assistance

polansky 

Wysłany: 13-01-2010, 20:36   

m.m1981 napisał/a:
czyli co stawiac na ta podkladke pod gaznikiem czy cos jeszcze moze byc przyczyna :?:

Wydaje mi się, że gdyby ciągnął lewe powietrze to raczej by falował na obrotach niż gasł.

Fiesta 1.25 ZETEC-S Fun '98 ;>
     Moneta

m.m1981 

Wysłany: 13-01-2010, 20:51   

no nie wiem to jest tak ze raz gasnie raz chodzi... roznie to jest dzis np chodzil ale jek go odpalilem tak jak to gaznikowca na ssaniu to jakos tak dziwnie chodzil jakby sie zalewal albo co?jak wylaczylem ssanie(na zimnym silniku chodzil na ssaniu nie wiecej niz minute to zaczol chodzic normalnie ale nie dal sobie gazu dolozyc
     assistance

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 24-01-2010, 22:57   

cut-off bywa upierdliwy, wyjęty może być cacy, w gaźniku złośliwy; mógł się zgiąć nieznacznie na przykład i przycina;
wkręcając go daj z dwie cienkie szczelne podkładki by go nieco cofnąć, by jakby wszedł płyciej niż zazwyczaj, dodatkowo minimalnie spróbuj niem obrócić na zapalonym silniku podczas takich jak, trochę w lewo , trochę w prawo, jak trafisz na taki moment, że chodzi ok to może się krzywo ustawia / blokuje w gaźniku; ja miałem kiedyś takie chece;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu