|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
zespół sterowania świecami żarowymi |
Autor |
Wiadomość |
krzycho00
Wiek: 39 Dołączył: 27 Wrz 2007 Posty: 189 Skąd: Pałecznica
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-05-2008, 20:41 zespół sterowania świecami żarowymi
|
|
|
Witam
Mam taki problem czy jeżeli jest uszkodzony zespół sterowania świecami żarowymi to auto nie odpali ?? bo moje tipo nie chce zapalić a właśnie od tego urządzenia po urywały się kable ze starości |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-05-2008, 21:10
|
|
|
nie wiem jak to jest z całym zespołem, ale przy uszkodzonych samych świecach powinien odpalić wystarczająco ciepło jest |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 30-05-2008, 18:23
|
|
|
Nawet jak będzie sterownik uszkodzony to i tak ma zapalić. Zresztą świece możesz zagrzać sobie samemu, gruby kabel, na pierwszą swiecę jeden koniec, na plus akumulatora drugi i przytrzymaj z 15s dla pewności a później szybko do środka i pal. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
sheriffnt
Pomógł: 7 razy Wiek: 61 Dołączył: 28 Lis 2007 Posty: 323 Skąd: Gdynia/Baranówka
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 30-05-2008, 19:59 Re: zespół sterowania świecami żarowymi
|
|
|
Witam
krzycho00 napisał/a: | Witam
Mam taki problem czy jeżeli jest uszkodzony zespół sterowania świecami żarowymi to auto nie odpali ?? bo moje tipo nie chce zapalić a właśnie od tego urządzenia po urywały się kable ze starości |
Mi też coś padło z grzaniem świec, ale przy tych temepraturach spokojnie odpala.., na szczęście zresztą jeszcze jest Łada pod parą, w razie wojny
PS właśnie dzisiaj byłem umówiony u magika na przegląd wtrysków i świec, ale koleś dał ciała i coś się znowu obsuneło (od 2 tygodni tak mnie przegania), nie dośc że dymi coraz mocniej, to jeszcze te świeczki... ech , chyba wezmę się sam za to |
_________________ Pozdrawiam Mirek
Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 30-05-2008, 20:31
|
|
|
sheriffnt napisał/a: | to jeszcze te świeczki... ech , chyba wezmę się sam za to |
Po co Ci magik do świeczek ? dostęp banalnie prosty, łatwo samemu sprawdzić ... nie siedź na forum tylko do temperówki marsz |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
sheriffnt
Pomógł: 7 razy Wiek: 61 Dołączył: 28 Lis 2007 Posty: 323 Skąd: Gdynia/Baranówka
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 30-05-2008, 21:13
|
|
|
Witam
Hipo napisał/a: | sheriffnt napisał/a: | to jeszcze te świeczki... ech , chyba wezmę się sam za to |
Po co Ci magik do świeczek ? dostęp banalnie prosty, łatwo samemu sprawdzić ... nie siedź na forum tylko do temperówki marsz |
Taaaaa eeeest! wedle rozkazu
Sterowanie to pewnie zrobię sam, gość miał przy okazji wtrysków wykrecić świeczki i obejrzeć, a razie potrzeby wymienić, poustawiać wtryski i pompę (kąt zapłonu) |
_________________ Pozdrawiam Mirek
Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend |
|
|
|
|
Adam2012
witamy nowego
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 06-10-2008, 11:10
|
|
|
Koledzy a w jakich cenach jest tem przekażnik do świec??? bo mi padl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|