Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Planowanie miejsca
Autor Wiadomość
yoyo 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 14-02-2008, 20:30   Planowanie miejsca

Powiedzcie jak macie pochowane graty w bagażniku.
W mojej Temprze SW bagażnik jest ogromny i wszystko co tam mam - płyn do spryskiwaczy, oleje, płyn hamulcowy, skrzynka z narzędziami duża, winda, jakieś szmatki itd. wala się po bagażniku na każdym zakręcie :(
Miejsca koło butli mało, w schowku na dojazdówkę upchnąłem jeszcze windę, w kolejnym schowku, prawie nic się ni mieści :(
Wrzuciłem ostatnio wszystko do drewnianej skrzynki (takiej na jabłka) i skrzynkę przypiąłem taką gumą z chaczykami do fotela więc mam spokuj sle drażni mnie ta skrzynka :( |

Może macie jakieś ciekawe rozwiązania? Używa ktoś tych toreb z rzepami z alledrogo??

bob96 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 14-02-2008, 20:42   Re: Planowanie miejsca

Jak miałem Temperke to wszystkie takie rzeczy woziłem w pojemniku zakupionym w Ikei w cenie 9 zł. Był on wielkości 250x400 przymocowany z tyłu bagażnika . Obecnie w Marejce wszystkie takie rzeczy mam schowane w dwóch schowkach znajdujących sie po bokach bagażnika :)
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite
     assistance

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 14-02-2008, 21:01   

też mi latały graty, nadal czaem latają :D ale ogólnie jak posprzątam, to skrzynki z narzędziami są sobie z boku i nie gonią same, nawet jakby się bawić na zakrętach etc, a inne graty poukładałem w plastikowym koszyku, do kupienia za kilka zeta, ten składany co jak złożysz to jest płaski nieduży kwadrat/prostokąt a rozkłada się w koszyk;przydatna sprawa;
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Savage89 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 19-02-2008, 13:56   

ja również trzymam wszystko w zwykłej skrzynce ogrodniczej przypiętej gumą obok tuby. mimo tego że nie wygląda świetnie, jest wygodnie, bo do sprzątanie wyjmuje, i odkurzam, a i wzmacniacz jest bezpieczny bo wiem że nic na niego nie spadnie :) fajne są takie pojemniki;)

GrzesiekK. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 20-02-2008, 10:10   

Hehe to widze że Wy jesteście porządnisie nie to co ja ;] U mnie na codzień po bagażniku wala się "sierżant" kompletny z lewarkiem zmiany biegów i ciegnami, kolektor ssacy od 16V wraz wtryskami i przepustnica, jakis alternator i kupa innych gratów, ot taki mały serwis na kółkach ;] Ale w weekend lece na słowacje tow koncu wywale ten cały złom z auta....

pzdr. Grzesiek

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

Sapphiron 

Wysłany: 20-02-2008, 10:28   

GrzesiekK. napisał/a:
Ale w weekend lece na słowacje tow koncu wywale ten cały złom z auta....

czyli mam rozumieć że cie nie będzie na spocie? :doubt:

Gość, uśmiechnij się :)
     assistance   Moneta

GrzesiekK. 

Wysłany: 20-02-2008, 11:10   

Sapphiron napisał/a:
GrzesiekK. napisał/a:
Ale w weekend lece na słowacje tow koncu wywale ten cały złom z auta....

czyli mam rozumieć że cie nie będzie na spocie? :doubt:

na 99% bede, bo plan jest taki ze w nocy z niedzieli/poniedzialek bede wyjezdzal.

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

mrk69 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 20-02-2008, 15:01   

Wracając do tematu. W moim Tipolu miejsca w bagażniku pozostało miejsca na torby z zakupami :lalala: Oczywiście jak trzeba to całą ściankę idzie wyjąć w jakieś 10 min, a narzędzia trzymam w plastikowych skrzynkach dla majstrów ;D

matizz86 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 23-02-2008, 09:24   

tez miałem ten sam problem w swoim sw. wszystkie nazedzia uphnołem do plastikowej skrzynki i uphnołem w to kawałek gąbki zeby nic nie"grało" na dziurach. skrzynki to dobry pomysł ale w gymki z haczykaitez powinienes zainwestowac.

Odpowiedz do tematu