Złodzieje też jeżdzą temprą... |
Autor |
Wiadomość |
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 18-11-2006, 22:19 Złodzieje też jeżdzą temprą...
|
|
|
Witam... dziś nad ranem około 5.00 miała miejsce próba włamania się do mojego auta, ale na szczęście na miejscu był niezawodny sąsiad który odstraszył złodzieji... Dwóch gości w kominiarce grzebali przy zamku od drzwi kierowcy gdy sąsiad idąc z psem przestraszył ich...a oni wsiadli do ( i tu uwaga) TEMPRY na blachach EL 3586*. Kolor auta jest dokładnie nie znany, ale jakiś ciemny...Bardzo możliwe że i ta tempra była krojona... W efekcie moge się cieszyć że mam nadal auto, ale mam też uszkodzony zamek :/ |
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 18-11-2006, 22:25
|
|
|
Mnie też swego czasu ktoś się dobierał do auta. Odszedłem tylko na 5 minut (dokładnie pięć) a po powrocie zastałem rozwiercony zamek i dziurę w drzwiach nad klamką po jakimś pręcie albo wkrętaku. Ale do auta się nie dostali. Partacze |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
nessuno
Pomógł: 1 raz Wiek: 63 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 170 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-11-2006, 22:50
|
|
|
Kamilbanan, dlaczego nie podajesz pełnego numeru rejestracyjnego? W tym wypadku nic złego byś nie uczynił.Z takimi łachudrami nie należy się cackać.
A tak na uboczu tematu, nie wierzcie w cudowną skuteczność Waszych autoalarmów.Złodziejaszki mają je w większości rozpracowane, nawet te najnowszej generacji.Do mnie też kiedyś próbowali wejść, ale na tym się skończyło.Oprócz fabrycznego alarmu mam jeszcze zabezpieczenie własnego pomysłu, którego tym patałachom nie udało się obejść i zneutralizować.
P.S. Może warto byłoby powymieniać się opiniami i uwagami na temat właśnie nietypowych zabezpieczeń. |
_________________ Tempra 1.6 SXie kat.SW 159A3.046 |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-11-2006, 23:24
|
|
|
Mnie nie dalej jak pare dni temu chcieli temperk buchnac ale sie rozmyslili halogeny sie wlacyzly alarm wyl a na podworku elegancko widac wszytko i zwiali cale szczescie :-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 18-11-2006, 23:58
|
|
|
Co za kraj...
Halogeny Ci się włączyły? To jakiś patent połączony z alarmem?
Kamil, dobrze, że się im nie udało... i dobrze że niektórzy ludzie nie spią w nocy.
Podaj pełną rejestracje, może ktoś przeczyta i przypadkowo natknie się na nią. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-11-2006, 07:30
|
|
|
miszko, MupiKowi chyba chodziło o takie halogeny ogrodowe, co się włanczają np. na fotokomórkę. (tak mi się wydaje) |
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-11-2006, 07:52
|
|
|
nessuno napisał/a: | Może warto byłoby powymieniać się opiniami i uwagami na temat właśnie nietypowych zabezpieczeń. |
i jutro rano wstaniesz a tam auta nie ma,bo napisałeś na forum jakie masz zabezpieczenie i gdzie go schowałeś |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
|
Wysłany: 19-11-2006, 10:05
|
|
|
Kamilbanan napisał/a: | grzebali przy zamku od drzwi kierowcy |
Na to jest tylko jeden sposób- załozyć CZ i wstawic z przodu klamki takie jak w tylnych drzwiach... mi też kiedyś non stop rozpierlalalali zamki, ale po wymianie klamek dali sobie spokuj... widocznie szyby juz nie chca wybić... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 19-11-2006, 10:29
|
|
|
nessuno napisał/a: | Kamilbanan, dlaczego nie podajesz pełnego numeru rejestracyjnego? |
Bo to nie ma sensu....a jeśli to numery jakiegoś nie winnego osobnika?? Może to auto albo same blachy były buchnięte?? |
|
|
nessuno
Pomógł: 1 raz Wiek: 63 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 170 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-11-2006, 11:41
|
|
|
ego napisał/a: | nessuno napisał/a: | Może warto byłoby powymieniać się opiniami i uwagami na temat właśnie nietypowych zabezpieczeń. |
i jutro rano wstaniesz a tam auta nie ma,bo napisałeś na forum jakie masz zabezpieczenie i gdzie go schowałeś |
Masz rację ego,nie do końca przemyślana wypowiedź.Ale od czego są mądre głowy? czy nie dałoby się jakoś tego rozwiązać, aby było dostępne tylko dla klubowiczów? Ja sam chętnie podzieliłbym się kilkoma patentami, ale właśnie w sposób rozsądny. |
_________________ Tempra 1.6 SXie kat.SW 159A3.046 |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 19-11-2006, 11:58
|
|
|
u mnie dostac do auta mozna sie jedynie dzieki pilotowi. Tylko pilot otwiera zamki albo tylna klapa bagaznika z kluczyka. Nic wiecej. Pozdejmowalem dźwigienki w przednich drzwiach takze łamakiem auta nie otworzy nikt. Kiedys probowali i zostawili tylko pogniecione wkladki. Nie udalo im sie otworzyc. Nawet nie robie tego bo niech potencjalny zlodziej widzi ze juz ktos probowal sie wlamywac ale skoro auto dalej stoi to cos nie tak i lepiej dac sobie siana. Poza tym mam zabezpieczenia wlasnej roboty i nawet czasami znalezienie tego przeze mnie sprawia mi klopoty wiec co dopiero zlodziej.
Mieszkam na parterze i auto trzymam pod oknem. Mam duzego psa ktory jest czujny. Mam w domu giwere (nie powiem czy real czy nie - powiem jedynie ze legal) i jak oddam strzał (najpierw hukowy) z okna to niedosc ze sasiedzi sie pobudzą to złodziej bedzie mial w gaciach male co nieco. |
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-11-2006, 14:06
|
|
|
Tak halogeny na fotokumurke nie w aucie :-)
Pozatmy w aucie ich nie mama niestety |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
ego
|
Wysłany: 19-11-2006, 14:22
|
|
|
nessuno napisał/a: | Ja sam chętnie podzieliłbym się kilkoma patentami |
to dawaj na priv,chętnie poczytam co tam ciekawego wymyśliłes może cos skopiuje do siebie |
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
|
Wysłany: 19-11-2006, 14:51
|
|
|
nessuno napisał/a: | P.S. Może warto byłoby powymieniać się opiniami i uwagami na temat właśnie nietypowych zabezpieczeń. |
Warte uwgi.
Ego moze masz racje lecz nie do końca.
Można jakoś się zawsze zgadać na forum i podsunąć pare pomysłów.
Ja sam pracuje w firmie, w której zajmuje sie sterowaniem bram elektrycznych i alarmami i mam wiele ale naprawde wiele pomysłów jak nasze fiaciki zabezpieczyć.
Tylko że może trzeba zrobić tak że dział w którym to bedzie (bo trzeba by było taki zrobić) miały by dostęp tylko osoby z grupy XXX a te osoby muszą być przeż kogoś zarekomendowane i wtedy dostaną do niego dostęp.
Tam by były różne możliwości i opcje ich montażu, a przecież nikt by nie pisał którą opcje wybrał. Ewentualnie napisał by:
" Wybrałem jedną opcję z polecanych i jestem bardzo zadowolony"
To był tylko przykład
Pozdrawiam.
Jak by jakies pytania to na PW lub magi-marcin@go2.pl |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
|
ego
|
Wysłany: 19-11-2006, 15:56
|
|
|
magi-marcin, pamiętaj, "uje" nigdy nie kreskuje i forum przez U a nie Ó,nie to żebym się czepiał |
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
|