|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Co o tym sądzicie? |
Autor |
Wiadomość |
andy_1974
witamy nowego
|
Wysłany: 09-11-2006, 09:36 Co o tym sądzicie?
|
|
|
Fiat Tempra 1,6i gaz komb 1,6 Gaz
Ogłoszenie z dnia: 2006-11-08
Rocznik: 1993
Przebieg: 210000
Kolor: srebrny met.
Cena: 3600 zł
Region: Wielkopolskie
| Zobacz pozostałe zdjęcia |
Opis pojazdu: stan bardzo dobry
Opis wyposażenia: centralny zamek, elektryczne szyby, wspomaganie kierownicy, hak, radiomagnetofon
Opis: gaz zał. w 2003r,,
http://bumcar.gratka.pl/ogl/4035.html |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 09-11-2006, 10:58
|
|
|
Po drugie, auto jest z rocznika '93, a przedni gril był montowany dopiero w latach '95 bynajmniej końcowe partie Tempr. Ale trzeba by to obejrzeć, może był tylko lekko bity. Choć maska i zderzak nie są spasowane idealnie tak jak Raku zauważył. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
|
Wysłany: 09-11-2006, 12:02
|
|
|
miszko napisał/a: | Po drugie, auto jest z rocznika '93, a przedni gril był montowany dopiero w latach '95 bynajmniej końcowe partie Tempr. Ale trzeba by to obejrzeć, może był tylko lekko bity. Choć maska i zderzak nie są spasowane idealnie tak jak Raku zauważył. |
Ta wersja grilla była montowana już w autach wyprodukowanych w 1994 roku ale MY95 (czyli mniej więcej od maja/czerwca). Tak więc to auto ma grill nie oryginalny.
Poza tym wygląda w miarę nieźle ale to fotki.
P.S. Gdzie jest antena? |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
drosik
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 25 Wrz 2005 Posty: 92 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 09-11-2006, 13:09
|
|
|
autko, które ma już 3 latka gaz, czyli przejechane przynajmniej w granicach 50-60 tys z instalką, dla mnie jest takim troszke trupem i chyba bym sie grubo zastanawiał, po za tym ten gril faktycznie jest zastanawiający...
następną sprawą jaka mnie zastanawia to tablice rejestracjyjne tego autka, tzn widać, że był nie dawno rejestrowany... |
_________________ Bez problemów byłoby nudno |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-11-2006, 18:55
|
|
|
drosik napisał/a: | autko, które ma już 3 latka gaz, czyli przejechane przynajmniej w granicach 50-60 tys z instalką, dla mnie jest takim troszke trupem |
Na jakiej podstawie tak sądzisz? Moje ma przejechane na gazie 140 tys z 144 tys całkowitego przebiegu... |
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
drosik
|
Wysłany: 10-11-2006, 10:36
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl napisał/a: | Na jakiej podstawie tak sądzisz? |
bo wszystkie podzespoły silnika zużywają się 3 razy szybciej, do tego jeszcze dochodzi temat traktowania takiego autka, jeżeli ktoś nie dbał np o stan beznzynki w zbiorniku, to mozna się spodziewać, że zbiornik paliwa jest skorodowany od środka, co oznacza, że kawałki rdzy mogą się dostawać do pompki paliwa i dalej na wtryskiwacze...
Przykłady mozna by mnożyć, ale nie chce tu być jakąś wyrocznią w tym temacie i oczywiście nie musicie się ze mną zgadzać, pisze tylko o swoich odczuciach...
P.S.
Jeżeli miałbym odkupić od kogoś autko z gazem, to albo "świeżo" założona instalacja, albo od kogoś zaufanego (czyt. dobrego znajomego) |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 10-11-2006, 10:53
|
|
|
drosik napisał/a: | stan beznzynki w zbiorniku, to mozna się spodziewać, że zbiornik paliwa jest skorodowany od środka, co oznacza, że kawałki rdzy mogą się dostawać do pompki paliwa i dalej na wtryskiwacze... |
Ale T/T miały plastiwkowe zbiorniki!
Wszystko zależy kto jak dbał o auto. My mamy Tempre, przy 260tys. zakładaliśmy gaz, teraz ma już przejechane 321 tys. km i nadal jeździ |
|
|
|
|
drosik
|
Wysłany: 10-11-2006, 10:56
|
|
|
miszko napisał/a: | Ale T/T miały plastiwkowe zbiorniki! |
musze sie dziś przyglądnąć u siebie w autku, bo ja chyba nie mam plastikowego... |
|
|
|
|
Krzysztof A.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2006 Posty: 100 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 10-11-2006, 15:01
|
|
|
drosik bzdury opowiadasz.Powiedz mi w jaki sposób "wszystko" może sie psuć na gazie?
Co miałeś na mysli mówiąc -wszystko? |
|
|
|
|
drosik
|
Wysłany: 10-11-2006, 22:31
|
|
|
Cytat: | drosik bzdury opowiadasz.Powiedz mi w jaki sposób "wszystko" może sie psuć na gazie?
Co miałeś na mysli mówiąc -wszystko? |
tak napisałem nie wydaje mi sie, po prostu, gaz jest mordercom dla silników, bo gdyby nie był..., to od razu by producent montował instalki, a pokaż mi autko z fabrycznie zamontowaną instalacją.... |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-11-2006, 23:10
|
|
|
np Pandy wprost z fabryki FIATa mijają przyklejony porządny zakład LPG i jadą na sprzedaż na LPG a PB jest w nich tą dodatkową a i inne marki tak też od dawna już robią... nowe silniki potrzebują porządnych, dokładnych instalek dobrze regulowanych, na dobrych częściach, nie jakieś łatania jak to u nas często, nie regulowane, połatane, byle co się da i potem mówi , że gorzej wiele chodzi... a w gaźnikowcach to już w ogóle gaz jakoś wypalać wiele więcej niż PB nie powinien... zresztą nawet jakby miał 'zmienić' remont silnika z "za 10 lat" na "za 9 lat" to przy zaoszczędzonej kasie starczy jeszcze na kilka remontów i dobre piwko |
|
|
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
|
Wysłany: 10-11-2006, 23:24
|
|
|
drosik napisał/a: | to od razu by producent montował instalki, a pokaż mi autko z fabrycznie zamontowaną instalacją.... |
A ja widzialem w Angli Astre II z LPG i pisalo z tylu DUALFUEL.
A tu Zafira Dualfuel
|
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
|
Wysłany: 11-11-2006, 01:08
|
|
|
A Fiat miał (a może jeszcze ma) BiFuel... |
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 11-11-2006, 10:26
|
|
|
drosik, tych aut jest od cholery i ciut ciut.
Jedź do Holandii, a tam co trzecie ma fabryczną.
U nas standardem był Lanos Lpg, Chevrolety mają fabryczną i inne marki również jeśli tylko za to zapłacisz
Mit, że gaz zzabija silniki to jak hasło, że "gdzieś tam" to biją murzynów.
Mam znajomka, który kupił sobie 3 lata temu Ibizę 95' i stwierdził, że silnik chodzi jak "żyleta" i nie będzie zakładał LPG bo mu szkoda silnika.
Ta żyleta ostatnio przechodziła remont silnika bo zaczął kopcić lepiej niż UAZ.
Wyśmiałem się z niego po wsze czasy, biedaczysko przeszedł swoje, bo znajomi też się z "żylety" nabijali na maxa i teraz się okazuje, że jednak ten zły gaz po remoncie silnika założył |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Stivi
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 812 Skąd: Sanok
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 11-11-2006, 11:41
|
|
|
unknown napisał/a: | np Pandy wprost z fabryki FIATa |
to totalne szroty... |
_________________ było Tipo 1.4 AGT 5D 160A1.046 LPG
Tipo 1.4ie 3D 160A1.046 LPG
Bravo 1.6 16v 182AB LPG
Stilo 1.6 16v LPG
jest.. Peugeot 106 s16 TU5J4 |
|
|
|
|
miszko
|
Wysłany: 11-11-2006, 13:19
|
|
|
StiviHouse napisał/a: | to totalne szroty... |
A tyle tego jeździ, więć dlaczego szroty. |
|
|
|
|
Stivi
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 812 Skąd: Sanok
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 11-11-2006, 16:03
|
|
|
miszko napisał/a: | StiviHouse napisał/a: | to totalne szroty... |
A tyle tego jeździ, więć dlaczego szroty. |
jeździ ale to nie jest to co robili dawniej głównie chodzi mi o blachy... strasznie "giętkie" a co do zawieszenia to szybko sie sypie dla mnie Panda to niewypał FIATa. Ale kontynnujmy temat o temperce . |
_________________ było Tipo 1.4 AGT 5D 160A1.046 LPG
Tipo 1.4ie 3D 160A1.046 LPG
Bravo 1.6 16v 182AB LPG
Stilo 1.6 16v LPG
jest.. Peugeot 106 s16 TU5J4 |
|
|
|
|
marcinwodnik
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 06 Kwi 2005 Posty: 353 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 11-11-2006, 16:58
|
|
|
Witam !
Kupilem juz 10 - ta pande do firmy niektore juz maja ponad 200 tys km wiec ze szrotem a zwlaszcza zawieszeniem kolega przesadza a maja naprawde bardzo trudne warunki jak i problem ciezkiej nogi, Najbardziej jestem zadowolony z Pandy z silnikiem diesla. Mam porownanie tez do innych aut ktore mielismy. |
_________________ Pozdrawiam,
Marcin
Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!
<Baby są kochane!!>
Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980 |
|
|
|
|
Krzysztof A.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2006 Posty: 100 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 11-11-2006, 17:53
|
|
|
No cóż tak jak w wielu innych sprawach tak i w temacie LPG najwięcej do powiedzenia mają "fachowcy" którzy w życiu na gazie nie jeździli.A biorąc pod uwage bardzo kiepskiej jakości paliwo w naszym kraju (w tym niestety gaz też-nie ma aż takiego rozgraniczenia według mnie że coś szkodzi bardziej a coś mniej).Ale to tylko taka moja myśl. Nikt nie musi się z nią zgadzać. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-11-2006, 18:04
|
|
|
Pandy są trochę szrotowe, nie da się ukryć, miałem z nimi do czynienia i wiem, że do firm itp mogą być autek spoko, kwestia przyzwyczajenia i można je polubić, ale niwypałem jakimś są i jak tak na start je pooceniać to są trochę do d... ale to przykład na LPG, gdzie szrtowość Pandy nie ma nic do LPG, są też koncerny bardziej znane i markowe, gdzie do wieeelokrotnie droższych aut zakładano w salonach jeszcze LPG, wtedy pisali, że uznają gwarancję jeśli LPG się u producenta założy - czyli ___dobrze___ założony, wyregulowany i dobrany LPG, nie łatana prowizorka z giełdy, nie będzie jakoś specjalnie wypalał silnika jak to czarnowidze krzyczą, że zaraz buchnie... ale musi być to dobrze zrobione; co do tych 'lepszych' marek z LPG - nie będę licytował, szukał by wymieniać teraz z nazwy, ale jestem pewnien, że przy większym boomie na LPG te historie były głośne, o LPG prosto u producenta;zakładano i nadal zakładają jako rodzaj |
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11-11-2006, 20:43
|
|
|
drosik napisał/a: |
tak napisałem nie wydaje mi sie, po prostu, gaz jest mordercom dla silników, bo gdyby nie był..., to od razu by producent montował instalki, a pokaż mi autko z fabrycznie zamontowaną instalacją.... |
po prostu takie dyrdymały sadzisz, że nie warto nawet tego komentować... |
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
drosik
|
Wysłany: 15-11-2006, 14:39
|
|
|
może i macie racje, ale w takim razie czemu sie tak często mówi o szkodliwym wpływie gazu na silniki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|