|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zbiornik na płyn - czujnik - demontaż?????!!! |
Autor |
Wiadomość |
nemezis336
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 03-06-2007, 21:59 Zbiornik na płyn - czujnik - demontaż?????!!!
|
|
|
Witam ponownie poraz n-ty w ciągu ostatnich dni
Czujnik poziomu płynu mis się świeci - mało płynu
ale poziom jest ok!!!
Ostatnio przez przypadek chciałem dolać wody destylowanej, ale przez przypadek chlapnąłem paliwa do piły motorowej (co najwyżej kwaterke) ale paliwo to zawiera olej do smarowania silnika piły (bo się dolewa) i przypuszczam że czujnik od tego oleju się popierniczył, wyssałem, czszykawką co się dało ale chyba to było zamało.
Czy ktoś może rozbierał ten pojemniczek i próbował się dostać do tego czujnika???
taki sam jest chyba w spryskiwaczach, też się popsuł, ale jak się prubowałem do niego dostać to go całkiem załatwiłem i dalem sobie spokój. Poradźcie coś.
Myślałem żeby może wymontować zbiorniczek i wypłukać go gorącą wodą z płynem do mycia naczyń????? co wy na to???? |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 04-06-2007, 01:26
|
|
|
Próbuj śmiało ciepłą wodą to syf się trochę rozpuści.A czujnik tez próbowałem wyjąć to mi odpadł dekielek z góry ale przez ten otwór wyjąłem płytkę ze szklaną rureczką i stykiem w środku. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
nemezis336
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-06-2007, 14:52
|
|
|
Wtam. płukanie pomogło. dzieki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|