|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Hamulczyki |
Autor |
Wiadomość |
saigon
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-01-2007, 01:34 Hamulczyki
|
|
|
Zauważyłem że bardzo ważne jest, podczas wymiany klocków, czyszczenie zacisków. Zrobiłem sobie do tego celu skrobak i kupiłem parę szczotek drucianych. Wyskrobałem prowadnice klocków, wyszorowałem szczotkami, a na koniec posmarowałem pastą CRC do 1400 stopni celsiusza. Po założeniu nowych klocy, stwierdzam że to co robią mechanicy, to zamach na nasze życie!!! Ledwo musnę pedał hamulców, a koła próbują stawać dęba, mam ABS, więc zaraz mi pstryka... A autko hamuje jak wściekłe. NIGDY NIE OGRANICZAJ SIę DO SAMEJ WYMIANY KLOCKóW, ZAWSZE POśWIęć TEMU TROCHę CZASU I TRUDU!!! NAPEWNO SIę OPłACI!!! nIE POZNASZ AUTKA. NIEWAżNE JAKIE ONO JEST!!! |
_________________ Gdyby Tipo było takie gówniane jak SMART, to ludzie nie zostawiliby suchej nitki na nim... |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 06-01-2007, 09:37
|
|
|
Słuszna uwaga,
ja też zawsze wymieniając klocki czyszczę zaciski, ale o takiej paście nie pomyślałem.
Może przy najbliższej wymianie warto będzie spróbować |
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 14-04-2007, 07:59
|
|
|
saigon, Bardzo słuszna uwaga ,też tak jak ty robie te wszystkie czynności przy wymianie. |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|