|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
sprzęgło valeo i PHC valeo |
Autor |
Wiadomość |
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 20-12-2012, 18:33 sprzęgło valeo i PHC valeo
|
|
|
kupiłem sprzęgło do hani. chciałem coś w miarę dobrego i padło na valeo.( czyli produkt stosowany na pierwszy montaż w nie jednej marce aut ) numery katalogowe się zgadzają, pudełko, oznaczenia itp valeo. a w środku produkt PHC valeo czyli "niby" valeo ale z koreańskiej fabryki.
czy powinienem się martwić w związku z tym faktem ?
czy ktoś miał jakąś styczność z PHC ? |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Kajlon
Pomógł: 39 razy Wiek: 39 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 1421 Skąd: Trzebinia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-12-2012, 18:46
|
|
|
Leśniczy, czy ono było w brązowym pudełku ? z sieci wyczytałem, że jest Valeo Europejskie i Valeo Azjatyckie. Jedni piszą, że OK inni, że bubel ale nie wyczytałem nic co by się komuś rozleciało |
_________________ Tempra 1.6 gaźnik + LPG
Tipo 1.4 ie mono RIP
Tipo 1.6 ie - swap na 2.0 8v - swap na 1.6 Hf Turbo
Lancia Lybra 2.4 jtd
Fiat Marea 1.9 jtd |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 20-12-2012, 20:24
|
|
|
jest w oryginalnym zielonym pudełku valeo. opinie w necie są podzielone i nie jedno znaczne. nie którzy z wjazdy piszą, że to podróba. chociaż PHC jest partnerem produkcyjnym valeo i na stronie niby piszę, że PHC zaopatruje różne marki ( w tym fiata i honde ) w sprzęgła na pierwszy montaż. czy to prawda nie wiem. mnie interesuje czy produkt europejski różni się jakością od koreańczyka.
|
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
shagger78
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-12-2012, 22:06
|
|
|
Z PHC sie nie spotkalem a moze nie zauwazylem takiego symbolu.Spotkalem sie tylko z produktami Valeo zupelnie nowymi i takimi ktore uchodza za nowe a tak naprawde sa regenerowane.Regenerowane dociski mozna poznac po wypiaskowanej/srutowanej powierzchni kosza.Nie widac tez na nich sladow po tloczeniu blachy.Piasta tarczy tez bywa piaskowana a czasem nawet pomalowana i na malowana piaste nabite sa nowe okladziny.Zauwazylem tez ze te regenerowane maja sporo pieczatek,napisow itp.Fabrycznie nowe sprzeglo nie jest nigdzie malowane.Ja odnioslem do sklepu to regenerowane i wymienilem na takie ,,swiezo"robione.W tym drugim blacha byla nie piaskowana,piasta tarczy bez lakieru i bylo zdecydowanie mniej pieczatek,napisow i naklejek.Oprocz tego bywaja tez poprostu podrobki...Mozesz podjechac z tym sprzeglem do innego sklepu i zapytac co to takiego jest.Sprzedawca czesto tez zna temat bardzo dobrze ale prawde powie tylko nie swojemu klientowi |
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER |
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-12-2012, 01:35
|
|
|
Leśniczy dwa tygodnie temu wymieniałem sprzęgło w Galancie i kupiłem zestaw Exedy (polecane do Dżapan cars )
miałem okazję kupić Valeo (było tańsze) ale nie kupiłem, mój nadworny "mech"stwierdził że właśnie jest dużo podróbek i regenerowanych Valeo,bo to taka pewna marka i dobra cena i chyba dlatego za to się zabrali |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|