|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
i900 omnia problem |
Autor |
Wiadomość |
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 03-02-2010, 20:07 i900 omnia problem
|
|
|
Mam problem z omnią, a mianowicie telefon jest z orange miał zdjęty simlock i wgrany najnowszy soft, z kartą ery czy plusa działa dobrze, od razu łapie zasięg i pobiera ustawienia, ale mam kartę z playa i po włożeniu telefon w ogóle nie łapie sieci na wyświetlaczu pokazuje tylko ograniczony dostęp, próbowałem wyłączyć 3g ale nie da się w ogóle wejść w opcje sieci, próbowałem wgrać jakiś inny soft, ale mam najnowszą wersje i nie da rady. Ma ktoś jakiś pomysł? |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 03-02-2010, 22:08
|
|
|
Bdm$ka, masz coś spaprane z oprogramowaniem.
Miałem ten telefon (tak na marginesie do dzisiaj mam traumę po jego użytkowaniu ) i sam ściągałem simlocka bo Samsung w tym modelu dał ciała na korzyść użytkowników i robisz to "z palca" bez żadnych specjalnych kabli.
Jak chcesz wiedzieć jak daj znać na priv.
Z mojego fona sam sobie ściągnąłem smoka i właśnie w Play-u (bo do niego przeszedłem z Plusa) chodził bez problemu do dnia Wielkiej Szczęśliwości tj. kiedy zamieniłem go na Ultra Style'a
Na marginesie, nigdy ....... już NIGDY więcej nie kupię fona z dotykowym ekranem.
Aaaaaa żeby nie było, że się sparzyłem na Omni, miałem okazję bawić się klasykiem, czyli I-phonem, gdzie dotyk działa o niebo lepiej i nadal podtrzymuję powyższe |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 03-02-2010, 22:11
|
|
|
Raku, no jutro będę pytał na taych forach... Soft jest teraz nie brandowany, w sumie najnowszy jaki wyszedł oryginalnie, co lepsze wrzuciłem na próbę kartę z playa która jest zablokowana i o dziwo tel od razu zaczął pobierać i pytać się o ustawienia sieci, a na lcd pojawił się napis usługa ograniczona.... Próbowałem wgrać roma z playa ale nie da się wgrać starszego niż jest obecnie... Myślę czy by nie wgrać jakiegoś customa, ale boje się że tel padnie.....
** Dodano: 03-02-2010, 22:16 **
Emf, simlocka już nie ma, kupiłem kupiłem go od gościa który miał go z 2 tygodnie za niezłe pieniądze, telefon nówka ale z tego co grzebałem, to miał zmienianego softa i właśnie własnoręcznie zdejmowanego sima, tel miał softa z orange.... A co do omni to jak na razie jest ok. do tej pory latałem na symbianie s60 v3 i teraz na wm jest trochę wolniej ale za to już prawie jak pc , jeśli chodzi o dotyk to na razie próbuje się przyzwyczaić, ale chyba częściej będę używał touch pada niż rysika.... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
|
Wysłany: 04-02-2010, 08:48
|
|
|
Zmień rom, ponownie wgraj ten sam, może jakiś błąd się wkradł.
Ja mam custom roma.
Nie potrafię już używać tego telefonu z seryjnym romem. Jest on po prostu z dupy =)
Chyba z miesiąc po kupieniu telefonu zmieniłem rom na custom
Działało bez zarzutu, aż padł mi wyświetlacz - przestał czuć dotyk.
Dla świętego spokoju, wgrałem przed oddaniem rom samsunga i odniosłem do naprawy.
Serwis wgrał i tak nowy - ten sam rom.
I tego samego dnia jak odebrałem tel wgrałem custom rom. inaczej się nie da posługiwać tym telefonem
BTW. polecam nakładkę spb mobile shell. |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 04-02-2010, 18:01
|
|
|
Problem z siecią rozwiązany, winą była karta sim z okrągłym chipem, po zmianie karty na taką z czipem kwadratowym wszystko śmiga. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|