|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] Brak przyspieszenia |
Autor |
Wiadomość |
sars31
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 27-02-2011, 18:48 [Benzyna] Brak przyspieszenia
|
|
|
Witam !
Mój problem w Tipie polega na tym, że nie ma odpowiedniej mocy np jak jade pod górkę to obroty mu maleją redukuje bieg i dalej maleją. przy redukcji biegu powinien ruszac z kopyta a on w miejscu stoi nie wiem czy jest to spowodowane Filtrem paliwa czy niedrożnym układem wydechowym. nie chcę obu rzeczy naraz robić ponieważ mam skromny budżet. życie Studenta nie jest dość bogate. |
|
|
|
|
lynx
Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 420 Skąd: Gliwice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-02-2011, 18:56
|
|
|
To znaczy że coś się zepsuło i nie działa tak jak powinno, i żeby auto działało normalnie to tzreba to naprawić
Teraz na poważnie. Najpierw poszukaj podobnych postów na forum. Potem jak zaczniesz sprawdzać wszystko po kolei to w końcu może się okaże co jest nie tak. Winne mogą być pompa paliwa, wtryskiwacz, komputer, kable WN, świece, UPG, niskie sprężanie, filtr paliwa, filtr powietrza, czujnik temp. cieczy, rozrząd, kończące się sprzęgło, zablokowane hamulce. Chociaż sprzęgło raczej możesz wyeliminowac |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|