Tempra Tipo Team Strona G³ówna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Auto-repair w moim silniku:)
Autor Wiadomo¶æ
bicart 

Do³±czy³: 20 Sty 2005
Sk±d: GRYFICE
Wys³any: 21-02-2005, 09:22   Auto-repair w moim silniku:)

Witam. Zaeksperymentowalem z tym specyfikiem do silnika i po 170km zauwazylem ze: nad ranem temp.-6'C silnik latwiej odpala i jakby ciszej pracuje, bardzo szybko bo po juz minucie obroty na ssaniu na biegu ja³owym spadaja z 1300 na 1100 a wczesniej przed wstrzyknienciem srodka potrzebowal paru minut lub temp.na wskazniku lekko poza 50'C
spad³y obroty na biegu ja³owym do prawid³owych czyli 900 i to przy tem.80'C a wczesniej mia³em przy tej temp. lekko pod 1000 a 900 bylo dopiero przy 90'C. na razie obserwuje co dalej, jak co jeszcze zauwaze to podziele sie z wami. Sprezanie sprawdze po 1000km tak jak pisza w instrukcji. przed podaniem specyfika mialem 8,7 a wedlug ksiazki powinno byc 9,2. firma gwaratuje w 90% poprawe w sprezaniu, braniu oleju itd. jezeli srodek sprawdzi sie na silniku to wstrzykne go takze do skrzyni. czytalem juz opinie na temat pracy skrzyn po tym specyfiku wiec mysle ze beda korzysci:) pozdro Bicart
http://www.auto-repair.pl/

assistance   Moneta

BODEK 

Do³±czy³: 06 Sty 2005
Sk±d: ¦winouj¶cie
Wys³any: 21-02-2005, 13:48   

Ja swego czasu chcia³em u¿yæ XADO,ale w Polsce nie mo¿na tego ju¿ dostaæ bo dystrybutor po wej¶ciu Polski do Unii zaprzesta³ sprowadzania tego specyfiku.Zapozna³em siê do¶æ dok³adnie z t± technologi± i my¶lê,¿e to ma sens.Napewno nie zaszkodzi a pomóc mo¿e.W³asnie mam zamiar zaaplikowaæ AUTO-REPAIR-a na wiosnê.Daj znaæ jak minie okres obróbki-jak zmieni³o siê ci¶nienie itp.Jak narazie to widzê,¿e jest pozytywnie-oby tak dalej.Pozdrawiam.

bicart 

Wys³any: 21-02-2005, 13:59   

Xado bylo wczesniej przez te firme sprowadzane a teraz zajeli sie produkcja i wypuszczaja to pod wlasna nazwa"Auto-repair" mysle ze to bardziej jest skuteczne niz magnetyzery(magnesy) ktore mam zalozone na paliwie i powietrzu. chociaz na efekt magnetyzerow trzeba dluzej czekac bo okolo 1000km. czas pokaze czy poprawi sie kondycja silnika w moim aucie:)

Jarek38 

Pomóg³: 2 razy
Do³±czy³: 22 Lis 2004
Sk±d: Miñsk Mazowiecki
Województwo: Mazowieckie
Wys³any: 21-02-2005, 14:11   

Te¿ bardzo jestem ciekaw jakie bêd± wyniki. Przy takim zu¿yciu oleju jakie ma moja Temperówka przyda³oby siê co¶ z tym zrobiæ.

sloneczna 

Pomóg³: 2 razy
Do³±czy³: 13 Sty 2005
Sk±d: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
Wys³any: 22-02-2005, 20:59   

Zastosowa³em jaki¶ specyfik w moim dukato ,ponoæ pomog³o mo¿e zmniejszy³ tarcie albo co ,ale ja tego nie odczu³em .Ma przejechane 335ty¶ .A je¿eli chodzi o benzyniaki to unikam tego jak ognia.Lecz dlaczego nie skoro zmniejsza tarcie.Sam generalnie niewiem czy pomaga.
Wydaje mi siê ,¿e jak jest za pu¿no to nic silnikowi nie pomo¿e.Tylko kiedy stosowaæ .Od 100 ty¶ ,czy moze ci¶nienie jak jest s³absze.
Tipo 1,4 ma 400ty¶ ci¶nienie 10,5 bez specyfików.
     assistance   Moneta

Radzio_wawa 

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 23-02-2005, 23:54   

Skoro mowa o tarciu. Ja przy ka¿dej wymianie oleju dolewam pe³n± flaszkê Militec Motorlife. Podobno zmniejsza tarcie, bo jest pewnego rodzaju uszlachetniaczem metalu, ale siê z nim nie ³±czy. Do tej pory jestem bardzo zadowolony (5 lat stosowania w Temprze), silnik ³adnie odpala i w miarê równo chodzi. Czasem zapominam dolaæ oleju i je¿d¿ê ze stanem poni¿ej minimum i nic z³ego mu siê jeszcze nie sta³o.
PS. Stosujê to ju¿ w drugim samochodzie.

Sklep Czarodziejski... http://www.fraida.pl
     Moneta

Raku 

Pomóg³: 18 razy
Sk±d: \/\/ \/\/ /\
Wys³any: 24-02-2005, 00:00   

Radzio_wawa napisa³/a:

Ja przy ka¿dej wymianie oleju dolewam pe³n± flaszkê Militec Motorlife.

W Temprze stosowa³em amerykañski preprt Motordoktor - bez zauwazalnych efektów.
Militec wspominam bardzo pozytywnie - u¿ywa³em o Poldolocie, wcze¶niej w F 128
     Moneta

Gilus 

Do³±czy³: 11 Sty 2005
Sk±d: Poznañ
Wys³any: 15-04-2005, 13:30   

Bicart, masz ju¿ kolejne uwagi na temat skutków zastosowania Auto-Repair?
Zauwa¿y³e¶ jakie¶ kolejne zmiany?
Mo¿e juz bada³e¶ sprê¿anie?
Pozdrawiam

BODEK 

Do³±czy³: 06 Sty 2005
Sk±d: ¦winouj¶cie
Wys³any: 15-04-2005, 15:44   

No w³a¶nie,jak tam przebiega "auto naprawa"?Chyba ju¿ zrobi³e¶ te 1500 km?

bicart 

Wys³any: 17-04-2005, 13:25   

witam. Pytacie sie czy cos zauwazylem? hmm?:) powiem tak: wstrzyknelem to do silnika w styczniu i mam zrobione 3000tys od tego czasu. nie badalem teraz sprezania bo nie mam na to kasy 70zl wolaja:( zauwazylem ze silnik jakby ciszej pracuje,zmniejszylo sie zuzycie leju z kazdym 1000km jest chyba mniejsze. zuzycie paliwa nie wiem czy spadlo bo zima tipek palil przy spokojnej jezdzie miejskiej 12/13l a teraz 10/10.5l na trasie do 100km/h pali do 7l. nie wiem czy to duzo czy malo? zaznaczam ze nie mam LPG i auto ma przebieg 138tys.km z odpalaniem zima nie mialem problemu,palilo od pierwszego. ³acznie od podania tego srodka po tych 3000tys uby³o mi ok 1,2l oleju ale wczesniej mialem male wycieki z pod uszczelki zaworow i chyba na uszczelce miski mam lekkie wypociny:) ogolnie nie wiem czy pomoglo to cos mojemu silniczkowi musialbym pojechac na badanie sprezania i na sparawdzenie spalin czy poprawily sie od ostaniego badania tylko ze nie mam zadnego wydruku z badania spalin zeby porownac. zapewne nie poszkodzilo silnikowi ale czy az tak pomoglo??? zastanawiam sie nad podaniem tego do skrzyni bo skutecznosc w skrzyniach jest potwierdzona wiec moze i ja cos bardziej odczuje po podaniu tego;) jak tylko cos bede wiedzial nowego lub zastosuje t w skrzyni i beda efekty to podziele sie z wami;) pozdro Darek

Gilus 

Do³±czy³: 11 Sty 2005
Sk±d: Poznañ
Wys³any: 18-04-2005, 01:18   

Zamelduj koniecznie :)

jabko 

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: dolny ¶l±sk
Województwo: Dolno¶l±skie
Wys³any: 18-04-2005, 09:34   

Powiem wam ¿e jak czyta³em o tym ¶rodku juzwcze¶niej i teraz w opisie bicarta to mia³em ochote go kupiæ ale teraz po rozmowie z koleg± zasione we mnie ziarno w±tpliwosci.
Mianowicie: Kumpel koñcz±c Politechnike Opolsk± mia³ drugiego kolege który robi³ pracê dyplomow± o takich ¶rodkach ceramizujacych.
Rozebrali silnik Citroena i pomierzyli dok³adni g³adko¶æ ¶cianek cylindrów, t³oków krzywek wa³ka rozrz±du itp: Robili te¿ fotografie.

Po 10 000 km i stosowaniu ¶rodka ceramizuj±cego rozabrali ponownie i stwierdzono rzeczywiscie niby wiêksz± g³adko¶æ powierzchni elementów ale tak¿e dziwne mocne rysy na niektórych elementach.

Podsumowuj±æ ¶rodki te ponoæ dzia³aj± w pewnym stopniu dobrze ale te¿ rysuj± gdzieniegdzie powierzchnie.

I teraz sam juz nie wiem czy to stosowaæ czy nie.
     Moneta

Marcin - fiattipo.pl 

Pomóg³: 4 razy
Do³±czy³: 05 Sty 2005
Sk±d: Kraków
Województwo: Ma³opolskie
Wys³any: 18-04-2005, 15:40   

jabko napisa³/a:
Powiem wam ¿e jak czyta³em o tym ¶rodku juzwcze¶niej i teraz w opisie bicarta to mia³em ochote go kupiæ ale teraz po rozmowie z koleg± zasione we mnie ziarno w±tpliwosci.
Mianowicie: Kumpel koñcz±c Politechnike Opolsk± mia³ drugiego kolege który robi³ pracê dyplomow± o takich ¶rodkach ceramizujacych.
Rozebrali silnik Citroena i pomierzyli dok³adni g³adko¶æ ¶cianek cylindrów, t³oków krzywek wa³ka rozrz±du itp: Robili te¿ fotografie.

Po 10 000 km i stosowaniu ¶rodka ceramizuj±cego rozabrali ponownie i stwierdzono rzeczywiscie niby wiêksz± g³adko¶æ powierzchni elementów ale tak¿e dziwne mocne rysy na niektórych elementach.

Podsumowuj±æ ¶rodki te ponoæ dzia³aj± w pewnym stopniu dobrze ale te¿ rysuj± gdzieniegdzie powierzchnie.

I teraz sam juz nie wiem czy to stosowaæ czy nie.

Te srodki dzialaja przede wszystkim na samopoczucie stosujacych :|
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl
     Moneta

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach