|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Tipo 1.4 wtrysk] Dławi się... |
Autor |
Wiadomość |
bibas
witamy nowego
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-07-2007, 18:11 [Tipo 1.4 wtrysk] Dławi się...
|
|
|
Witam wszystkich
Mam pewien problem, delikatnie naszkicowany w temacie.
Wszystko jest ok kiedy normalnie przyspieszam (nawet w miarę dynamicznie).
Natomiast gdy wciskam nagle gaz do dechy, zaczyna się dławić, trzeba popuścić i wolniej przyduszać - wolniej dusząc przyspiesza i dochodzi do wysokich obrotów, pracuje wtedy bezproblemowo. Problemu kiedyś nie było, pojawił się jakiś czas temu, ale nie miałem czasu szukać rozwiązania, ze względu na pracę i na fakt, że szło się przyzwyczaić jednak wolałbym się z tym uporać.
Próbowałem znaleźć informacje na forum, ale szczerze mówiąc nie wiem czego tak do końca szukać.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje, najlepiej przystępnie przedstawione (gdyż nie znam się aż tak bardzo na mechanice) lub linki do tematów, stron na te tematy
Pozdrawiam |
|
|
|
|
kris_ldz
Wiek: 37 Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 279 Skąd: Warszawa / Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-07-2007, 19:08
|
|
|
miałem podobne objawy - do sprawdzenia Sonda Lambda i CPW... sprawdzić jeszcze możesz świece, wszystkie kable, kopułke i palec rozdzielacza |
_________________ Fiat Tipo 1.6ie S 93' LPG morski metalik
powoli do przodu... --> |
|
|
|
|
bibas
witamy nowego
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-07-2007, 20:34
|
|
|
Dzięki za odpowiedź
a cóż to jest to CPW?
co do reszty - chyba po prostu powymieniam, bo nie powinny być te części drogie?
Moderowany: |
Czujnik Położenia Wału... [SZUKAJ], tam u góry, jakbyś tam kliknął i wpisał to miałbyś masę odpowiedzi i opisów, pamiętaj na przyszłość... bo to akurat nazbyt częste pytanie... pzdr...
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|