Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zegary Tempra 1.6 1994r...proszę o info..
Autor Wiadomość
lukasz16v 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 24-04-2012, 16:45   Zegary Tempra 1.6 1994r...proszę o info..

Witam.
Mam pytanie czy zegary od tempry(bez immobilasera) nadały by się do mojej(z immobilaserem,1.6 jednopunktowywtrysk 1994r.)
Jeśli koś coś wie na ten temat był bym bardzo wdzięczny za odpowiedz bo padło mi(prawie) całe podświetlenie(pomimo wymiany żarówek na nowe,bezpieczników też i przepatrzenie instalacji gdzie był dostęp...)świeci mi się aby kontrolka gdy włoże immo,światła przeciwmgielne,drogowe,miga kontrolka świateł awaryjnych a kierunki wariują(czasami gdy włączam działają aa czasami muszę włączyć awaryjne a potem dopiero kierunki i dopiero wtedy mrugają..)
Zegarek elektroniczny tak że nie jest podświetlany(miałem na zielono/bursztynowo podświetlenie chyba jak w każdej Temprze.A teraz zero podświetlenia..;/(ale ogólnie działa godz. wyświetla mi prawidłowo)
I odrazu mówię że nie mam w okolicy szrotu gdzie mógł bym sprawdzić czy od tempry bez immobilasera będą pasowały zegary do mojej aa co pytałem na allegro to wszystkie tempry są bez immo(aa zależy mi na zagarach z immobilasrerem bo własnie gdy włozyłem go w czytnik czy jak to się tam nazywa to świeci mi się kontrolka że mogę odpalać samochód..
Trafiają mi się zegary z linką predkościomierza za 25 zł (sprawne 100%) ii właśnie nie wiem czy się nadadzą..;/ bo tempra tamta chyba 1995 r. 1.8 lub 2.0 combi niby ma zegary takie same ale niema immobilasera,podłączenia kostek i linki licznika identyko jak w mojej..:):)

Jesli temat w złym dziale proszę o przeniesienie...jestem tu nowym użytkownikiem pomimo że na tej stronce od dłuższego czasu bywam praktycznie codziennie:):)
Tematy przeszukałem lecz nic nie znalazłem co mnie interesuje...;/

Ja po prostu chce wiedzieć czy jak wmontuje inne zegary to czy będzie mi się zapalała taka kontrolka lub ogólnie jakaś...czy trzeba kontrolkę sobie samemu wmontować..??
A może ktoś z forum ma takie zegary jak moje na sprzedaż i jest kontrolka od immo...??

Bo już mi ten brak podświetlenie po nocach spać nie daje :(

Zegary zwykłe analog. jak te z allegro: http://allegro.pl/zestaw-...2300872831.html

Pozdrawiam Łukasz gg.21338441

Jelcyn 

Wysłany: 24-04-2012, 17:53   

Deski są te same, ewentualnie będzie trzeba zamontować żaróweczkę.
lukasz16v napisał/a:
I odrazu mówię że nie mam w okolicy szrotu gdzie mógł bym sprawdzić czy od tempry bez immobilasera będą pasowały zegary do mojej

Ja mam wyjęte zegary z tempry, jak bardzo będzie Ci zależeć i będziesz przy okazji w LBN to zapraszam, zobaczysz sobie.

lukasz16v 

Wysłany: 24-04-2012, 18:08   

O taką odpowiedz mi właśnie chodziło:):)
Dzięki:) Żaróweczkę wmontować to każdy potrafi:)
I mam nadzieję że tylko to wystarczy więc już zamówie te zegary...aa zegarek elektroniczny w jaki sposób jest podświetlany??
Bo działa ale nie jest podświetlony...;/
Też tam jest jakaś żaróweczka czy coś??
Rozbierał go ktoś kiedyś..??
Można wymienić żaróweczki czy coś czy trzeba się od razu w inny zaopatrzyć??

Jelcyn 

Wysłany: 24-04-2012, 18:14   

To jeszcze kilka słów:
lukasz16v napisał/a:
więc już zamówie te zegary

W jakiej cenie? to sprzedam taniej
lukasz16v napisał/a:
zegarek elektroniczny w jaki sposób jest podświetlany?

Zwykła żaróweczka, taka sama jak w deskę i nawet tak samo się ją wymienia.
lukasz16v napisał/a:
Rozbierał go ktoś kiedyś..?

Ze dwa razy, pierwszy raz połamałem i kupiłem drugi, który też rozbierałem.

lukasz16v 

Wysłany: 24-04-2012, 18:25   

Gość z Krakowa(powiedział mi 25 zł za zegary i do tego linkę na wszelki wypadek powiedziałem że bym wzią..(linkę dorzuca mi w cenie)+przesyłka do tego(jakieś 13 zł)...
Miałem właśnie już pisać do gościa ale jeszcze wszedłem na TTT...napisz na Priv to pogadamy:)
Aha jak zwykła żaróweczka to mam ich całe pudełko powyciągałem ze starych zegarów z samochodów i motocykli...:)
A jeśli by włożyć tam żarówkę koloru niebieskiego to zegarek był by na niebiesko podświetlany??bo wcześniej podświetlenie prędkościomierza i obrotomierza miałem podświetlane na niebiesko..ale jakieś kiepskie żaróweczki bo mi wytrzymały ze 3-4 msce...
Chyba jest tam coś że daję podświetlenie koloru bursztyn/zieleń..??
Bo jeszcze całych zegarów w drobny mak nie rozbierałem to nie wiem..

W marę ma tanie części do Tempry..:

(link)

Jelcyn 

Wysłany: 24-04-2012, 18:29   

lukasz16v napisał/a:
A jeśli by włożyć tam żarówkę koloru niebieskiego to zegarek był by na niebiesko podświetlany?

Tak, tylko zaraz za żaróweczką jest taki zielony pasek plastiku, który trzeba wyjąć. Tak samo w zegarach.

lukasz16v 

Wysłany: 24-04-2012, 18:31   

Aha dzięki:)
Właśnie mi się coś o uszy obiło z tym Paskiem:)

Odpowiedz do tematu