Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Piłeś nie jedź
Autor Wiadomość
Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 27-07-2005, 17:00   Piłeś nie jedź

Jak w temacie

assistance   Moneta

madzia. 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 27-07-2005, 21:20   

podpisuje się pod tym
zabierałabym dożywotnio prawko każdemu kto po pijaku jeździ i do żadnego więzienia nie wsadzać bo to na nasz koszt będa siedzieć tylko na roboty wysłać
radykalnie? być może ale zdania nie zmienię

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 27-07-2005, 21:23   

Głupiemu i tak nie przetłumaczysz. Co to jest pół piwa....

madzia. 

Wysłany: 27-07-2005, 21:35   

ale może jak jeden głupi z drugim poniosą karę to trzeci się zastanowi- ech naiwna pewnie jestem

Jacacenty 

Wysłany: 27-07-2005, 21:38   

madzia napisał/a:
ale może jak jeden głupi z drugim poniosą karę to trzeci się zastanowi

Jeśli ci pierwsi faktycznie poniosą. Najcześciej dostanie wyrok w zawieszeniu bez jakiegokolwiek nadzrou.
A powinni być pod okiem psychiatry, bo tacy ludzie są chorzy umysłowo.

madzia. 

Wysłany: 27-07-2005, 21:40   

dlatego jestem za karaniem - szybkim i skutecznym, żadne tam zawiasy, publikowanie fotek w necie czy tym podobne reakcje bo to nic nie daje
ale też musi się zmienic nastawienie nie tylko tych co piją i za kółko siadają ale najbardziej tych co widząc to na to przyzwalają

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 28-07-2005, 21:58   

madzia napisał/a:
zabierałabym dożywotnio prawko każdemu kto po pijaku jeździ

A potem taki koleś siada za ster bez prawka i co? Jak go policja zatrzyma (nawet na trzeźwo) to co mu zrobi?

Z przykrością stwierdzam, że na polskich drogach z dnia na dzień robi się coraz mniej bezpiecznie; jak nie piraci to pijacy, jak nie fatalny stan techniczny aut to jeszcze gorsze drogi, jak nie nastoletni gnoje jadący z dyskoteki to niedzielni kierowcy...

Aż się boję, gdy moja żona gdzieś jedzie; ona jeździ bardzo dobrze ale zawsze może znaleźć się ktoś...

Mieszkam akurat w miejscu (czarny punkt), gdzie praktycznie codziennie coś się dzieje a przynajmniej raz na dwa tygodnie ktoś ginie. I co? Jakoś nikt się tym nie przejmuje; tylko statystyki rosną.

Przepraszam za odbiegnięcie od tematu ale musiałem to napisać.

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

Jacacenty 

Wysłany: 28-07-2005, 22:00   

Radke napisał/a:
(czarny punkt), gdzie praktycznie codziennie coś się dzieje a przynajmniej raz na dwa tygodnie ktoś ginie. I co?

I dlatego zostałem ratownikiem. Między innymi dlatego.

madzia. 

Wysłany: 29-07-2005, 06:26   

Radke napisał/a:
zabierałabym dożywotnio prawko każdemu kto po pijaku jeździ

A potem taki koleś siada za ster bez prawka i co? Jak go policja zatrzyma (nawet na trzeźwo) to co mu zrobi?

No więc co trzeba z takimi zrobić?

Dorotka
[Usunięty]

Wysłany: 30-07-2005, 01:50   

Nic z takimi ludzmi sie nie zrobi...
Co z tego ze jednemu zabierzesz "dożywotnio" prawo jazdy skoro drugi zrobi to samo, bądz cos gorszego? Podobnie jest podczas burzy, jeśli piorun nie walnie w to mijsce to walnie w inne... Na to nie ma reguły. Wiec albo ludzie zaczną myślec co robią i zastanawiac sie nad konsekwencjami swoich czynów ( w co rzecz jasna wątpię), albo bedzie tak jak jest. I chcobyśmy sie bardzo starali to ludzi nie zmienimy...
Natomiast, jeśli nic nie bedziemy robic, to pozabijamy siebie, albo nas pozabijają... Spojrzmy sie na inne kraje, gdzie prawo jest ściśle przestrzegane np. za zucie gumy w jednym panstwie konsekwencją jest kara śmierci, natomiast w naszym kraju za jazde pod wpływem alkoholu grozi kara pieniężna i punkty karne... lub też możnaby przekonac "dobrego" Pana Policjanta, ze oczywiście nic nie piliśmy i ze mieszkamy zaraz za rogiem... tak wiec powaracając do meritum, w naszym kraju dosyc nierealną rzeczą bedzie karac kierowców dożywotnim zabieraniem prawa jazdy. dopoki prawo sie nie zmieni, to bedzie tak jak jest. A długo bedziemy czekac na to aby mentalnosc Polaków zmieniła sie choc troszke... :?

Faja

Wysłany: 06-08-2005, 11:41   

Jak taki co po pijaku jeźdźi dostanie kiedyś porządny wpier##@@*** to może więcej nie wsiądzie za kierownicę po alko....A tak już na poważnie to zabieranie prawa jazdy dożywotnio plus taka grzywna żeby nawet bez prawka mu sie wsiąść nie chciało....Dla mnie to debilizm,nawet wsiąść następnego dnia rano po imprezie...Pozdro:D

Pele_Tipo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 06-08-2005, 14:43   

na tej zasadzie kiedys sie klocilem z ojcem o ideologie polskiego prawa

za jazde po pijaku bodajze do 0,5 promila do kiedy nie jest to przestepstwo zabieraja prawko na rok i ODDAJA

za uzbieranie raptem 21 punktow w pierwszym roku albo 24ch w pozniejszych latach zabieraja prawko na rok i trzeba od nowa ZDAWAC...

a sa to raptem 3 porzadne mandaty... kumpel tak idealnie wyrobil, raz dostal 3pkt i dwa razy po 6... chyba wszystko za predkosc...
i na koniec sie w zime rozbil na latarni za co dostal 6 punktow (paranoja)
idealnie oczko, zabranie prawka i ponowne zdawanie, a jezdzil na prawde bardzo dobrze, na szczescie ponownie mu sie udalo zdac za pierwszym razem

inny kumpel jest debilem i nie raz mu sie fuksem udawalo ze nie narobil komus na prawde wielkiej szkody zdrowotnej...
zlapali go ponizej pol promila, zabrali prawko i niedlugo po roku odbiera

mi sie w zyciu 2 razy zdazylo prowadzic pod wplywem...
raz na kacu - tu bylo wyjscie albo czekac az ktos inny przyjedzie, albo wzywac karetke albo jechac...
i raz po 2ch piwach... koledze samochod nawalil i trzeba bylo po nia jechac, bo musialaby w srodku nocy sporo dojsc na piechote i czekac na nocny a pozniej jechac z przesiadka na centralnym..

w tym drugim przypadku bylo jakos normalnie bo jechalismy 40-50kmh co by bacznie uwazac... natomiast po tym pierwszym mam do dzis dreszcze ze grzalem prawie ile sie dalo a jakbym spowodowal wypadek to bym sie zalatwil tak jak niektorym tego zycze...

Odpowiedz do tematu