|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Co to jest i do czego służy. |
Autor |
Wiadomość |
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 24-02-2011, 20:48 Co to jest i do czego służy.
|
|
|
Więc tak, tata wymontował taką część z tempry i nie pamięta skąd pochodzi, ani tym bardziej do czego służy, mi tez się to nigdy w oczy nie rzuciło:
Jak to się nazywa, do czego służy i ile za to wołać?:)
I jeszcze taka część:
Z tego co pamiętam było o tym na forum i jest to chyba filtr par paliwa? Był z przodu przy zderzaku zamocowany? Nadaje się to do sprzedania czy wywalać na śmieci? |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-02-2011, 20:59
|
|
|
To pierwsze to cewka zapłonowa wraz z modułem a to drugie to pochłaniacz par paliwa i raczej nikt tego nie szuka. |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
lorgbow
Pomógł: 9 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Krosno Odrzańskie
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 24-02-2011, 21:03
|
|
|
To pierwsze wygląda mi na moduł zapłonowy/cewkę, ale w 2.0 wyglądało to inaczej
Powiedz czy przy płaskiej wtyczce nie ma od spodu oznaczenia typu BKL(XXX) jeśli tak, to będzie to właśnie moduł zapłonowy, ale takie były chyba w 1.8 - ja za swój do 2.0 płaciłem 50zł na szrocie - zaznaczam jednak że był inny(tak mi się wydaje)
To drugie to tak jak piszesz filtr par paliwa, możesz to śmiało na śmietnik wyrzucić
EDIT:
dziura, ubiegłeś mnie |
_________________ Była:
Tempra 1.6+LPG '90 | Tempra 2.0 '91 | Lancia Delta II 1.6 '94 | Ford Mondeo '98 1.8 zetec | Ford Fiesta '96 1.25 zetec | Lancia Dedra 2.0 8vT | Opel Corsa B 1.0 '99
Jest:
Kia Picanto 1.0+LPG '05 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|