|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Projekt kina domowego ukończony :D 4.0 działa |
Autor |
Wiadomość |
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 15-03-2007, 14:52 Projekt kina domowego ukończony :D 4.0 działa
|
|
|
Wczoraj uruchomiłem wkońcu po dość długim czasie kino domowe w salonie . Nieźle się z brackim namęczyłem w renowacji kolumienek. Wymiana zniszczonych głośników porządkowanie w kolumnach całego wygłuszenia i zabezpieczenie folią aby nie uszkodziło nic głośników, zmiana okablowania wewnątrz kolumn + czyszczenie potencjometrów i przelutowanie zwrotnic (dużo zimnych lutów) czyszczenie obudów i renowacja osłon frontowych na kolumnach.
Tak więc mamy :
2x Altus 140 obudowa stara głośniki zregenerowane w całości niski ton gd80
2x MildTon zmiana niski ton na gd60
2x Unitra WS 432 po czyszczeniu i przelutach kilka nowych kondensatorów +na jednym zworki na equalizer (jest do tylnych głośników działają na niższych tonach na zdjęciu jako górny )
1x Unitra FS 032 equalizer po czyszczeniu i przelutach
4x Monster ZR1 2x3,5mm kabel głośnikowy po 6m.
2x0,5m Harmonic tech chinche Wzmacniacz=>equalizer
2x5m Audiotechnik 2x2chinch DVD=>wzmacniacze
Całość działa rewelacyjnie. W chwili robienia zdjęć wszystko było jeszcze poustawiane na oko ale jutro musze wszystkie meble przestawić i zrobić czystke na lini dzwięku. Nowe kable założyłem na testy ale musiałem je zdjąć żeby ich nie zniszczyć lub nie przerwac i mam założone standardowe - głośniki 4x10m 2x2mm +chinche 2x10m prolink. Dodatkowo musze założyć listwe zasilania pod całość i ładnie pochować kable i będzie dobrze.
tutaj macie zdjęcia jak to teraz sobie wygląda zdjęcia |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 16-03-2007, 15:24
|
|
|
To się nazywa prawdziwe kino domowe Sam zrobiłeś to i satysfakcja większa.
Głośniki Altusy, pewnie dobrze grają. Sam mam je, ale Altusy 110.
Są co prawda mało używane, ale grają bardzo ładnie. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 16-03-2007, 17:33
|
|
|
teraz brakuje tylko jakiegoś ładnego dywanu na podłogę żeby echa za dużego nie było i musze ze dwa obrazy powiesić bo naprawde strasznie bije. narazie zrobiłem tak żeby kanapa z której się ogląda była najlepszym miejscem i jest OK ale jeszcze głośniki musze troche wyrzej ustawic bo lekko przyblokowane są i zakrywa troche linie dzwieku ale to wszystko wymaga czasu i niezłej pracy. |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|