Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Głośniki
Autor Wiadomość
gary 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 08-04-2005, 10:50   Głośniki

Witam...

Co sadzicie o tych wszystkich głosnikach na Allegro ? --== STRONA ==-- Hmm... to sa glosniki 10cm chyba takie glosniki przychodza w moja polke tylnia do tempry ? :D ... jak nie to prosze mnei poprawic :P bede szukal dalej :P ... bo ciac polke nie chce :) ... jakie Glosniki z tej storny polecacie i czy wogole polecacie... sa fajne te zestawy glosniki te na tyl i te takie malutkie (po co one sa? :P )

Auto Na Ktore Trzeba Miec Pieniadze ... Na Naprawe :P

Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 08-04-2005, 12:40   

W tylnej półce seryjnie są chyba 13cm głośniki! Z przodu 10cm.
Ogólnie jeżeli nie jesteś audiofilem to boschmann wystarczy spokojnie :roll:
     Moneta

Grześko 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 08-04-2005, 17:10   

W tylnej półce, tak samo jak z przodu, głośniki mają 100 mm średnicy.
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124).
     assistance   Moneta

Pele 

Wysłany: 08-04-2005, 17:22   

Raku napisał/a:
Ogólnie jeżeli nie jesteś audiofilem to boschmann wystarczy spokojnie :roll:

Mi wystarczaja. Posiadam model ALX-8255 i jestem z nich zadowolony. Tylko czegos lepszego na przod mi brak :(

andrzej&sz 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 08-04-2005, 20:10   

Ja z tyłu w Temprze wstawiłem głośniki 165mm bez cięcia półki. Szczegółowy opis na forum http://forum.tempra.org/viewtopic.php?t=569

Marcin3
[Usunięty]

Wysłany: 08-04-2005, 21:58   

Hm.. ja niestety mam pociętą półke z tyłu bo wsadziłem głosniki takie owalne 6x9 - po 160W, a z przodu mam takie 100mm po 75W wszystko Blaupunkta i mowie wam nic więcej nie potrzeba grają cudnie taki basik ze hej (tuba nie potrzebna) :) na audio nie ma co oszczędzać ale i nie można przesadzać !! :)

dzejbi 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 22-04-2005, 00:10   

A ja powiem tak.

Z racji na fakt, że mam wersje kombi to zarówno z przodu jak i z tyłu mam głośniki 100 mm.
Są to można powiedzieć głośniki High-end'owe, tzn. z przodu Pioneer (nie pamiętam modelu) a z tyłu Lanzar (też nie pamiętam, ale sprawdzę). Jednostka centralna: Pioneer KEH-M7400RDS (stara linia), 4x22W, wyjście na zmieniare, dwukolorowe podświetlenie, wyciszanie telefonem, wodotrysk :D . Na głośniki + nowe okablowanie trochę się swego czasu wykosztowałem i naprawde grają dobrze, ale....nie głośno. Jak chce słuchać muzy głośno to przy głośności ponad 18/30 już charczą. I tu nie ma nic dziwnego. Głośniki 100mm mogą grać czysto i wręcz perfekcyjnie, ale nigdy nie zrobicie z auta dyskoteki na kółkach.

Ten zestaw zaprojektowała dla mnie Łodzka firma Bartex i od samego początku powiedzieli mi, żebym się spodziewał dobrej jakościowo ale nie supergłośnej muzyki.
Jednostkę centralną miałem z poprzedniego auta i fachowcy z w/w firmy stwiertdzili, że jest to bardzo udane radio. Z resztą nie raz już słyszałem opinie, że starsze Pionki posiadają o niebo lepsze wzmacniacze od tych z nowej linii.

Ostatecznie więc kierując się kompromisem i pozostając przy fabrycznie wyciętych otworach, mam dobrą, ale nie maksymalnie głośną muze.

Polecam to rozwiązanie wszystkim, którzy nie muszą szpanować na ulicach, tylko chcą dźwięku dobrej jakości.

Nazir 

Wysłany: 23-04-2005, 16:54   

Mam ten sam problem. Radyjko Panasonic (moc 4x45w) + 4 głośniki 100 (50w przód i 60w tył), chciałem żeby pasowały w oryginalne otwory. Niestety trzeba sobie jasno powiedzieć że tempra s.w. ma fatalne nagłośnienie wnętrza, tylne głośniki są daleko i dodatkowo ułożone zupełnie płasko.
Żeby dobrze słuchać czterech głośników z miejsca kierowcy, muszę dużo większą moc skierować na tył. Efekt jest taki że jak słucham trochę glosniej to tylne głośniki zaczynają charczeć. Jak pisze przedmowca: trzeba sluchać ciszej. Myślę o tym żeby jednak trochę zmienić kąt ułożenia tylnych głośników, może choć trochę to pomoże.

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 24-04-2005, 11:05   

ja sobie kiedyś z oszczędności zrobiłem niekonwencjonalne rozwiązanie :-)
wykorzystałem discmana (a radyjko zostało osobno ze swymi głośnikami z przodu)
a w autku pozaczepiałem na sztywno 4 szt Creative/CambridgeSoundworks.
Jak na takie niby małe wielkościowo głośniczki mają dość fajną wydajność i bardzo ładne brzmienie. Kto je zna ten wie jak zadziwiają - jak takie małe może tak mocno i ładnie grać
(małe są wysoko/śreniotonowe). Do tego wooferek pod siedzeniem pasażera i 2 wooferki w półce z tyłu - pociąć trza było. Zdjęcia gdzieś dawniej na forum dałem, byle jakie ale są :-D
to taka altenatywa nim sobie radio c mp3 kupię :-D a póki co - gra to dość ładnie, czyściej niż niejeden średni/tani zestaw a i moc jakąś ukrytą ma co można by ludzi postraszyć :-D
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu