|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
hamulce z tylu, prawie nie ma:( |
Autor |
Wiadomość |
tatung
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 24-05-2008, 11:15 hamulce z tylu, prawie nie ma:(
|
|
|
witam, mam problem z hamulcami, bylem na przegladzie i okazalo sie ze prawie mi tyl nie hamuje:( ale niedawno hamulce wobilem, tzn, wyminilem klocki, ustawilem cylinderki, wyminilem plyn i odpowietrzylem oczywiscie, nacignolem linke od recznego i tu pojawil sie pierwszy problem, a mionowicie reczny trzyma wmiare na jedno kolo, na dugie niewiele:( a na przegladzie oba braly rowno tylko ze slabo (na hamulcu oczywiscie nie na recznym) wiec teraz sam nie wiem co mam z tym zrobic, zeby nie bylo ze nie szukalem, czytalem troche o tym kolektorze sily hamowania, ale konkterow sie nie dowiedzialem, mam tempre 1.6 z abs, z tylu tarcze, w ksiazce pisze ze ma byc dwa takie kolektory, znalazlem jeden, drugi moze gdzies jest pod bakiem, ale chodzi mi o to ze jak sa z tym problemy to jest on zapieczony, a u mnie nie, mozna sobie normalnie reka ruszac, ale ma pewien luz, jakies 3-4cm a puzniej dopiero lapie go sprezyna. moze ty byc przyczyna problemu? czy szukac gdzies indziej? |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-05-2008, 20:50
|
|
|
tatung napisał/a: | ustawilem cylinderki |
tatung napisał/a: | mam tempre 1.6 z abs, z tylu tarcze |
Jak tarcze to nie cylinderki tylko zaciski i tłoczki. Co do ręcznego to musisz porządnie wyczyścić tłoczki na tyle i mieć pewnośc,że linka od ręcznego Ci dobrze chodzi w pancerzu. Jak zaciski z tyłu Ci dobrze chodzą i linka jest ok to ręczny musi być... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
lisvegas
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-06-2008, 13:51
|
|
|
no dejavu miałem to samo robisz tak wyciągasz całe zaciski rozkładasz i czyścisz musisz dobrze rozruszać tą wajchę od ręcznego gdzie jest zaczepiona linka chodzi o cała obudowę a nie o wajchę ręcznego ! dobrze by było gdybyś dorwał gdzieś zestaw naprawczy wtedy jak zrobisz to będzie brzytwa i spokój na lata przy założeniu że linka jest niezatarta i klocki i tarcza są ok,powodzenia w naprawie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|