|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
dowod rejstracyjny. |
Autor |
Wiadomość |
cezar60
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 18-09-2008, 18:00 dowod rejstracyjny.
|
|
|
mam takie pytanko co się stanie jeżeli policja zabieze mi dowod rejstracyjny np. za lyse opony czy za brak ręcznego co wtedy robią wzywają lawetę czy wypisują jakiś kwitek i mam np kilka dni na zrobienie tego? |
|
|
|
|
krzysiek82
Pomógł: 12 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 237 Skąd: Mikołów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-09-2008, 19:00
|
|
|
Dają Ci pokwitowanie ważne chyba 7 dni.W tym czsie musisz naprawić auto, jechać na stacje kontroli pojazdów-sprawdzą czy usterki wymienione na pokwitowaniu zostały usunięte i dają Ci zaświadczenie.Z tym zaświadczeniem idziesz do wydziału komunikacji i odbierasz dowód który Policja tam wysłała.I to wszystko... |
_________________ Jest:
Fiat Brava 1.2 16V 2001r.
Fiat Siena 1.6 16V 1998r.[b/]
Było:
[b]FIAT TIPO 1.4i.e. DGT 1990r. |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-09-2008, 16:59
|
|
|
jeśli usterka nie jest zbyt wielka (np. łyse opony) to dostajesz pokwitowanie, czas na jaki go wystawią zależy od policjanta, mi zawsze dawali na 2 dni.
jedziesz do stacji diagniostycznej i tam sprawdzaja tylko te punkty za które zabrano Ci dowód (2 lata temu kosztowało to 20zł/za punkt)
jeśli załatwisz wszystko w ten sam dzien, lub na drugi po zabraniu to śmigasz z kwitkiem od diagnosty na komisariat z którwego byli Ci policjanci i oddadzą Ci dowód
jeśli nie zdążysz to wysyłają go do urzędu komunikacji który go wydał (zabrano mi dowód kilka razy i zawsze przesłanie dowodu z komisariatu do urzędu 2 ulice dalej trwało ok 2 tygodnie :sciana)
ja zawsze jeździłem z tym kwitkiem na farta i czekałem aż mój dowód dojdzie do urzędu, ale z tego co rozmawiałem z policjantem, to na tym kwitku od diagnosty jeździć oficjalnie nie wolno |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 21-09-2008, 18:51
|
|
|
yoyo napisał/a: | mi zawsze dawali na 2 dni. |
yoyo napisał/a: | zabrano mi dowód kilka razy | yoyo, to czym ty jezdzisz ze ci tak czesto dowod zabieraja? |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Lipton
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 23-09-2008, 01:51
|
|
|
7 dni przewaznie teraz daja |
_________________ był /F/I/A/T/ Tempra95' gleba -65mm grubo ;] niunia
był Ford Focus 1,6zetec
jest Foczka Focus 05' lekki chip w trakcie strojenia[True1 Liptowóz] |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-09-2008, 18:14
|
|
|
Ciechu78, swego czasu jak bawiłem się w handelek to woziłem się poldkiem truckiem, który zbyt wiele norm nie spełniał
- brak ręcznego (ni szło go ruszyć)
- odma pod autem
- przerdzewaiały
- luzy na kierownicy
- hamulec hmm średni
typowe auto do tyrania, a na plac hurtowy na którym się zaopatrywałem miałem tylko 8 km z tym że czasem miśki się czaiły po drodze i łapali wszystkie stare zuki i inne trupki takie jak mój |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|