|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
żarówki h4 bez trzech blaszek z boku-też ktoś tak ma? |
Autor |
Wiadomość |
thaas
Wiek: 44 Dołączył: 21 Mar 2006 Posty: 35 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 28-02-2007, 21:38 żarówki h4 bez trzech blaszek z boku-też ktoś tak ma?
|
|
|
Witam
Mam w swoim fiacie dosyć ciekawe żarówki przednie, niby standardowe o oznaczeniu h4 jednak są bez trzech blaszek dookoła cokołu. Problem w tym jest tak, że nigdzie nie mogę znaleźć żarówek bez tych trzech blaszek, a te z nimi nie pasują do gniazda w reflektorze.
Chciałem z racji unowocześnień wymienić 10-o letnie tungsramy na bluevision philispa i zonk, bo nigdzie takich nie można dostać.
Proszę o jakiekolwiek rady poza - wymianą reflektora . |
|
|
|
|
tnnn
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 01-03-2007, 00:13
|
|
|
Wnosze, ze mowisz o takich:
http://lightingresearch.c...ages/h4-24v.jpg
http://www.headwinds.com/images/8-9703B.jpg
Mozna je dostac zarowno w TESCO jak i w pierwszym z brzegu (przynajmniej u mnie) warsztacie - trzeba tylko poprosic o takie "okragle". U mnie wlasnie byly takie sloty w reflektorach jak kupilem tipka (z tym, ze bardzo zdolnie ktos wsadzil taka zabkowana w jedna z lamp - http://www.autotoys.com/pics/hiperh4supernew1.jpg - zdjecie pogladowe - chodzi o ksztalt nie kolor). Wymienilem ja wlasnie na taka "okragla" i pasowala idealnie. Tak sie zdarzylo, ze reflektor nie dokonal zycia naturalnie i wymienilem na zamiennik - i tam juz sa wyciecia pod te zabkowane - tak wiec woze 2 rozne zarowki na zapas
Aha - ja uzywam najprostszych "okraglych" H4 Narvy - wiec jakiegos HiTechowego Philipsa moze nie byc w tej wersji. |
_________________ ... |
|
|
|
|
thaas
|
Wysłany: 01-03-2007, 13:02
|
|
|
Sęk w tym że ani w tesco, ani cerefourze ani w realu znaleźć takich nie sposób. Na orlenie też ni ma, w norauto tylko z wąsami. Cóż przyjedzie poszukać jakiś najprostszych, widziałem w necie że można dostać właśnie narvy, tungsramy i chyba jeden model zwykłego philipsa.
Fachowo żarówka ma gnizdo? r2 a trzonek typu P45. Tylko gdzie to cholera dostać skoro nawet na allegro takich nie uświadczysz... |
|
|
|
|
YaSIu
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 13 Mar 2006 Posty: 154 Skąd: Świdnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 01-03-2007, 13:51
|
|
|
thaas napisał/a: | Chciałem z racji unowocześnień wymienić 10-o letnie tungsramy na bluevision philispa |
Nie no raczej bluevision philipsa P45 nie dostaniesz. Są one przeznaczone do nowszych kloszy, mają wyższą temperaturę pracy i w kontacie ze straszymi kloszami różnie może być. Znam przypadki, że po założeniu lepszych żarówek do starszych kloszy poprostu wypalały się lustra. Tak więc zanim znajdziesz te żarówki zastanów się czy warto. |
_________________ Był Mercury Cougar V6 3.8 --- jest Tipo 1.6 LPG 835C1000 już ponad 270kkm. |
|
|
|
|
thaas
|
Wysłany: 07-03-2007, 11:11
|
|
|
kończąc wątek; wsadziłem w akcie desperacji polamp pabianice 55W w cenie 9zł za sztukę.... jakie było moje zaskoczenia jak nagle przed autem zobaczyłem snopy i multum światła...
i pomyśleć że człowiek jeździ prawie na świeczkach bo przecież żarówki nie przepalone i zastanawia się czemu tak ciemno.
sumując: żarówki mogą być nawet polskie, byle się ktoś na nich podpsiał i obowiązkowa wymiana max co 2 lata, i stała się światłość , pozdrawiam |
|
|
|
|
zajac
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 28-03-2007, 15:43 Re: żarówki h4 bez trzech blaszek z boku-też ktoś tak ma?
|
|
|
thaas napisał/a: | Witam
Mam w swoim fiacie dosyć ciekawe żarówki przednie, niby standardowe o oznaczeniu h4 jednak są bez trzech blaszek dookoła cokołu. Problem w tym jest tak, że nigdzie nie mogę znaleźć żarówek bez tych trzech blaszek, a te z nimi nie pasują do gniazda w reflektorze.
Chciałem z racji unowocześnień wymienić 10-o letnie tungsramy na bluevision philispa i zonk, bo nigdzie takich nie można dostać.
Proszę o jakiekolwiek rady poza - wymianą reflektora . |
HE ostatnio wymieniałem żarówki w cieniasie u mojego ojca i tez miał h4 bez tych blaszek a kupił nowe już z blaszkami tylko że niebyło problemu z założeniem a propo to te bez blaszek kupił z tego co pamiętam w zwykłym motoryzacyjnym tylko pokazał na wzór jakie chce |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|