|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zagłówki |
Autor |
Wiadomość |
Zuzanna82
Wiek: 41 Dołączyła: 10 Paź 2005 Posty: 306 Skąd: Maryport, Cumbria
Województwo: Other
|
Wysłany: 10-10-2005, 22:32 Zagłówki
|
|
|
Mam problem poniewaz nie mam pojecia jak wyciagnac zaglowki z przednich siedzen. Chcialam wymienic pokrowce poszlam do sklepu wybralam model do Tipo wyczyscilam auto no i kolejna czynnosc to wymiana pokrowcow a tu d..a bo zglowki tylko troche w gore i zanic niechca wyjsc. Slyszalam o tych co sa nie do wyciagniecia. Ja mam takie gumowe z tym ze poprzedni wlasciciel jakos zalozyl pokrowce wiec musi byc jakis patent. Udalam sie nawet do serwisu ale tam mi pan powiedzial ze oni tam Tipo nigdy nie mieli (:O)ale pwenie nie mozna, czyli jednym slowem ignorancja na calej lini.
Licze na pomoc
Pozdrawiam |
_________________ Trust The Girl!!
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 10-10-2005, 23:02
|
|
|
Co prawda po niemiecku, ale masz zdjęcia
http://www.fiat-tipo.de/tipohp/basteln_07.php
Nalezy podniesc zaglowke, zlapac ten bolec i okrecic o - nie pamietam - 90stopni?
Wtedy powinny się "zluzowac" z zabezpieczen. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 10-10-2005, 23:09
|
|
|
ale to jest Miszko wlasnie taki standartowy zaglowek na szynach tak jak w wiekszosci aut
ja mialem taki zaglowek hmmm taki jak w Uno, taki z gumo-pianki na szkielecie wpietym w fotel
do takich foteli pelne pokrowce wystepuja tylko wraz z zaglowkami jak do niektorych Polonezow, Lad czy innych niewielu aut... |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 11-10-2005, 09:45
|
|
|
miszko napisał/a: |
Nalezy podniesc zaglowke, zlapac ten bolec i okrecic o - nie pamietam - 90stopni?
Jezeli chodzi o zaglowki foteli montowanych w wersji "s", to ich chyba nie da sie wyciagnac |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 11-10-2005, 10:31
|
|
|
Ide zaraz wyprobowac metode z przekreceniem. Musi byc jakis sposob bo sa juz zalozone pokrowce wiec jakos musial to ktos wczesniej zrobic. Po za tym jak nie ma mozliwosci wyjecia zaglowkow to robia pokrowce z rzepem posrodku zaglowka a wszystkie pokrowce do tipo sa nakladane. Dziekuje za pomoc jesli sie nasuna jeszcze jakies pomysly badz sugestie to prosze pisac:]
[ Dodano: 11-10-2005, 11:00 ]
Wlasnie znalazlam na stronie od Miszko zdjecie zaglowkow ktore sa u mnie wiec zalaczam strone http://www.fiat-tipo.de/tipohp/prospekte.php?id=06 zdjecie numer 14 od gory:] |
|
|
|
|
|
Basteq
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 115 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 11-10-2005, 13:41
|
|
|
Marcin - tipoklub.tk napisał/a: | miszko napisał/a: |
Jezeli chodzi o zaglowki foteli montowanych w wersji "s", to ich chyba nie da sie wyciagnac |
Mam "s-ke" i działa, da sie je zdemontować poprzez przekręcenie bolców. |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 11-10-2005, 18:17
|
|
|
Metoda obrotowa niezadzialala niestety.
Udalam sie dzis do innego serwisu Fiata i tam sie dowiedzialam ze owszem da sie zrobic ale trzeba "wlozyc reke do oparcia fotela i tam zdjac blokade, i samochod musi zostac na dwie godziny bo on bedzie musial wyciagac fotele" okej mysle, a tu ci niespodzianka pytam o koszt a on mi na to 30zl od fotela czyli 60 dych za calosc!!!! [-( Jutro zakasam rekawy i sama sprobuje a jak mi sie nieuda to podjade do jakiegos mechanika i powiem mu co i jak zobaczymy ile on krzyknie za to. ](*,) |
|
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 11-10-2005, 18:48
|
|
|
Hihi chyba padne ....
niezly serwis niemam pytan :-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 11-10-2005, 19:50
|
|
|
Dopsz ze mam welur i nie chce pokrowców
ale z tym wsadzaniem ręki to jakaś ściema.
Musi sie dać od zewnątrz (hmmm choć to projekt facetów to może być ......) |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11-10-2005, 19:58
|
|
|
Basteq napisał/a: | Mam "s-ke" i działa, da sie je zdemontować poprzez przekręcenie bolców. |
Musze to jeszcze raz oblukac |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11-10-2005, 21:49
|
|
|
Zuzanna82 napisał/a: | Metoda obrotowa niezadzialala niestety.
Udalam sie dzis do innego serwisu Fiata i tam sie dowiedzialam ze owszem da sie zrobic ale trzeba "wlozyc reke do oparcia fotela i tam zdjac blokade, i samochod musi zostac na dwie godziny bo on bedzie musial wyciagac fotele" okej mysle, a tu ci niespodzianka pytam o koszt a on mi na to 30zl od fotela czyli 60 dych za calosc!!!! [-( Jutro zakasam rekawy i sama sprobuje a jak mi sie nieuda to podjade do jakiegos mechanika i powiem mu co i jak zobaczymy ile on krzyknie za to. ](*,) |
zostan z nimi i popatrz czy rzeczywiscie jest taka potzreba,pewnie sie beda upierac zebys przyszła za 30 minut tak to jest jak mechanik zobaczy kobiete (bez obrazy) wszystkich mechanikow do worka i do wisły! |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Gibson
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 09 Lip 2005 Posty: 276 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-10-2005, 07:20
|
|
|
Wiesz co koleżanko Zuzanno, tak sobie myślę że jak by Ci się udało to mogłabyś zrobić fotki i krótki opis, bo z zagłówkami tego typu było juz wiele problemów nie tylko na tym forum ale np na AC.
Więc wytrwałości Ci życzę i nie daj się mechaniorom
|
_________________ Był Tipek 1.6 OHC '92 rok, gaźnik, LPG - Lovato
Jest Astra 1.6, 16V, X16XEL '98 rok, kombi, benzyna |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 13-10-2005, 17:38
|
|
|
Witam
Udalo mi sie osiagnac sukces w postaci zaangazowania w wykonanie prac "zaglowkowych" pewnego "fachowca" (mezczyznie bardzo latwo wjechac na ambicje w kwestii posiadanych przez niego umiejetnosci )
W przyszly weekend ma czas, wiec bede obserwowac dokladnie co robil moze nawet pozwoli zrobic zdjecia to zamieszcze opis.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 13-10-2005, 19:24
|
|
|
Zuzanna82 napisał/a: | W przyszly weekend ma czas, wiec bede obserwowac dokladnie co robil moze nawet pozwoli zrobic zdjecia to zamieszcze opis. |
Prosimy a wręcz żądamy pokazania wszystkich intymnych szczegółów.
Śledź z ukrycia jeśli będzie trzeba. Musisz go podejrzeć.
Bądź jak Tommy Lee Jones w "Ściganym" |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|