Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie bez problemu podbiją przegląd
Autor Wiadomość
Arni 
witamy nowego

Województwo: Śląskie
Wysłany: 09-04-2007, 13:45   Gdzie bez problemu podbiją przegląd

Nie dawno kupilem auto. Jako ze sie nie znam kupilem masakre chyba złom ;( Styłu w podlodze jest dziura wielkości pięści :red_kartka: . A tak to autko jezdzi ładnie hamuje nie ściaga itd. Bynajmniej kończy mi sie przęgląd i nie wiem czy przejdzie a potzrebuje tego auta w ciągłej eksploatacji (bede wszystko robil doprowadzal do stanu bdb ale musze najpierw odłożyć kase) Więc czy takie uauto przejdzie przegląd? Co oni właściwie sprawdzają? gdzie moge go zrobić inaczek :sciana:
ehhh :red_kartka:

ROMI72 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 10-04-2007, 06:08   

Masz tylko dziurke w podłodze i z tego tytułu ma ci przeglądu nie przejść :) :):)????
Jeśli stan techniczny pojazdu jest oki to przegląd napewno przejdzie!!!
     assistance

MiKuS 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 10-04-2007, 08:09   

Jeszcze za dziurę nikt nir "oblał" auta, a nikt ci nie powie na publicznym forum gdzie kupisz pieczątke w dowod... ;)

Hemi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 10-04-2007, 08:27   

Na przeglądzie sprawdzają zawieszenie, oświetlenie, spaliny, hamulce, układ kierowniczy... o sprawdzaniu podwozia pod względem dziur nie słyszałem. Jeśli wszystkie wymienione wyżej rzeczy masz ok to przegląd auto przejdzie bez problemu.
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V
     Moneta

Lamie 

Wysłany: 10-04-2007, 08:35   

Ja polecam Diagnocar
41-908 Bytom
ul. ks. J.Frenzla 11
tel 032 283 13 17
www.diagnocar.pl

Ja jezdzilem chyba z miesiac bez przeglądu. Pojechałem na świeta do rodziny 100 km i tam mi sie w niedziele przypomniało o tym ze go nie mam. tez mam dziure w podlodze :sciana: Dziś byłem na przeglądzie. Zapłaciłem 98zl =2zł za gaśnice Przegląd mam. Pan który sprawdzał poinformował mnie (właściwie musiałem mu obiecać) że tylni lewy hamulec ręczny i normalny łapie słabiej i musze go zrobić. Ale przegląd jest bo reszta jest w db stanie :) więc polecam
A pozatym tak jak inni napisali, (mi nie sprawdzał spalin). Więc polecam tą stacje. Bo np w centrum co jest stacja diagnostyczna to sie wszystkiego czepiają (dosłownie).

MiKuS 

Wysłany: 10-04-2007, 09:22   

Apropo stacji to powinnają się juz skończyć czasy, jak ktoś volkswagenem jechał na przegląd opla itp ;) bo tyle złomu jeździ po naszych drogach że nieraz człowiek sie za glowe chwyta.
IOstatnio wszedzie próbuje wpłynąc na władzę, aby śladem niemieckich kolegów wprowadzili przepis surowo karający właścicieli pojazdów z których ciekną płyny, zauważcie, gdziekolwiek, np. przy supermarkecie, po 2ch miesiącach od jego owarcia na kazdym stanowisku jest pełno plam oleju przeciez na to sie nie da patrzeć gdyby tak zaczeto to kontrolowac i ktoś by dostał 200zł mandatu to by odrazu wymienił uszczelke za 20 zł...
troche odbiegłem od tematu, ale mnie poniosło, bo to tez m.in. skutek pracy diagnostow...

schab 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 10-04-2007, 13:52   

Lamie napisał/a:
(mi nie sprawdzał spalin). Więc polecam tą stacje. Bo np w centrum co jest stacja diagnostyczna to sie wszystkiego czepiają (dosłownie).

I to jest kwintesencja waszego podejścia do motoryzacji ...
Już nie mówię o takim podejściu do przeglądów , jak prezentuje np. Mikus ( mam nadzieję , że się nie obrazi , bo nie o to mi chodzi ) - że należy rozstrzelać posiadaczy pojazdów , "które znaczą swój teren" ( choć zgadzam się że nie powinny ) .
Przegląd jest właśnie po to - by wyeliminować pojazdy mogace stanowić zagrożenie dla siebie i innych . Jeżeli kogoś nie stać na to by utrzymać w porządku hamulce , układ kierowniczy i parę drobiazgów - bo ma tylko na gaz , czy benzynę - to niech lepiej chodzi pieszo ...
Bo nie wiem , czy do kogoś dotarło , że każdy samochód bioracy udział w wypadku z ofiarami w ludziach - jest później badany przez rzeczoznawcę na okoliczność sprawności w momencie wypadku ! I biada temu , u kogo stwierdzą wady dyskwalifikujace pojazd ! Mało , że odpowiada on karnie z paragrafu o spowodowanie zagrożenia w ruchu , to jeszcze odszkodowanie dla ofiar wyłączone jest z OC sprawcy , a ściągane na drodze cywilnej !
To się po prostu nie opłaca ...
     assistance

Lamie 

Wysłany: 10-04-2007, 14:50   

Ten hamulec słabiej hamuje a nie że nie działa to po 1 po 2 potrzebowałem przeglądu bo dzis sie konczył po 3 w sobote jade to zrobić bo chce jeździc bezpiecznie. A ci di tego ze gdzie indziej czepiaja sie o byle co... Chodziło mi o to ze potrafią sie przypierdzielić o kawałek plastiku albo o inną pierdołe która nie wpływa na bezpieczeństwo. Wiadomo ze jak ma sie auto używane to trzeba przy nim robić.

MiKuS 

Wysłany: 10-04-2007, 17:40   

Mysle, że schab'owi nie chodziło akurat o Twój przypadek, ale o ogół kierowców w naszym pieknym kraju, ja sam też jeździłem ponad pół roku bez tylnych hamulców (szczęki cieńsze od gazety) ale jeżeli ktoś naprawde nic nie robi tylko tankuje gaz to biada się z takim spotkać na drodze. A osobiscie znam kobiete, ktora jeździła fiatem uno, obitym, z tyłu klosz obtłuczony, 2 lata nie zdazyła wymienić zarówki z przodu, z tłumika to sie zrobiła rura do zraszania ogrodu, a hamulce, tarcze, amortyzatory nie pytajcie... olej nie wymieniany nigdy (bo co to?)
silnik gasł co 3 minuty. tragedia, i to jest dosyć popularne zjawisko u nas, zwłaszcza pewna ilość kobiet nic nie zleci do zrobienia, dopóki samochod jedzie do przodu... chyba ze mąż ją kocha... ;)

tuningowo.com 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 13-04-2007, 08:18   

Hemi napisał/a:
Na przeglądzie sprawdzają zawieszenie, oświetlenie, spaliny, hamulce, układ kierowniczy...

Jak długo jeżdze na przeglądy to jeszce z taka stacja się nie spotkałem :badgrin: ale wsumie to koledzy maja rację ze to może i źle
     Moneta

unknown 

Wysłany: 13-04-2007, 21:44   

ja też raczej wolę bezstresowe stacje bo i tak sam dla siebie dłubię by hamulce, kiera i zawiecha były ok, ale by przy przeglądzie nie robili problemów... stacji bezstresowych jest...

choć spotkałem raz (nie wróciłem już do tych **) stację, gdzie długo szukali dziury w całym, coś tam wymyślili chyba z zawiechą w końcu (była ok w zasadzie) i zaproponowali, że w razie czego to mogą naprawić bo za ścianą mają zakład mech. :x kradzieje i tyle...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

eron 

Wysłany: 13-02-2008, 19:00   Re: Gdzie bez problemu podbiją przegląd

Arni napisał/a:
Nie dawno kupilem auto. Jako ze sie nie znam kupilem masakre chyba złom ;( Styłu w podlodze jest dziura wielkości pięści :red_kartka: . A tak to autko jezdzi ładnie hamuje nie ściaga itd. Bynajmniej kończy mi sie przęgląd i nie wiem czy przejdzie a potzrebuje tego auta w ciągłej eksploatacji (bede wszystko robil doprowadzal do stanu bdb ale musze najpierw odłożyć kase) Więc czy takie uauto przejdzie przegląd? Co oni właściwie sprawdzają? gdzie moge go zrobić inaczek :sciana:
ehhh :red_kartka:

polecam przegląd na żeromskiego, koło szkoły samochodowej jeżeli ci nie przejdzie przeglądu to powie ci co masz naprawić, jeżeli pojedziesz do niego poraz kolejny i nie przejdzie ci przeglądu to weźmie od ciebie dwie dychy za "konsultacje"................................................levego przeglądu u niego nie dostaniesz :red_kartka:

Odpowiedz do tematu