|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Konsola |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-12-2008, 13:42 Konsola
|
|
|
Myślę, czy po sobie nie kupić konsoli
W grę wchodzi PS2 lub Xbox360.
Ze względu na cenę odpada PS3
Xbox jest droższy o połowę od PS2 więc nie wiem, czy "opłaca się przepłacać"
Znalazłem
T A K I E G O
Nie chcę tej konsoli przerabiać bo nie będę się później gimnastykował jak mi w niej coś walnie, a gwarancja zapewne nie obejmuje grzebania przy sprzęcie.
Czy ktoś jest obeznany w temacie i może coś doradzić. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 25-12-2008, 13:50
|
|
|
Emf, ja ci mogę doradzić tylko tyle ,ze gdybym miał tak jak ty wybór ,to brałbym PS2 ,i nie ze względu na cenę ,a na ilość gier na tą konsole ,przewaga jest wychodzących najpierw na PS2 a później na Xboxa360 |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-12-2008, 13:51
|
|
|
jeśli chodzi o X-Boxa i PS2 to zdecydowanie X-box. Miałem ps2 i powiem ci żadna rewelacja. Na x-boxie bawiłem się u kumpla-super sprzęcik. Mankamentem x-boxa jest to że na PS wychodzi więcej lepszych gier. Jednak radził bym zainwestować (raty) w PS3 lub poczekać i uzbierać kasę na PS3. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
stefan
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 390 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 25-12-2008, 13:57
|
|
|
Dokładnie, bierz Xboxa...kumpel sobie kupił, zaczął grać w węża którego miał dołączonego do konsoli, i nie widziałem go już od 2,5 miesiaca... |
_________________ Wnerwia mnie ten banner... |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-12-2008, 13:58
|
|
|
stefan napisał/a: | i nie widziałem go już od 2,5 miesiaca... |
|
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-12-2008, 14:02
|
|
|
Emf, ps2 to już stary sprzęt i w pewnym sensie przeżytek więc albo X-Box albo PS3 (raczej PS3) |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 25-12-2008, 14:09
|
|
|
Sucre79 napisał/a: | ps2 to już stary sprzęt |
No niby tak ,ale mimo wszystko nadal robią gry na nią ,bardziej PS1 to przeżytek
Sucre79 napisał/a: | albo X-Box albo PS3 (raczej PS3) |
i tu się zgodzę nadal PS3 bierze górę nad Xboxsem ,na pleja ,zawsze będą robione gry pierwsze bo jest to potentat wśród konsol ,Xboxs nie jest zły ,ale dla mnie to nadal podróbka PS |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 25-12-2008, 14:32
|
|
|
jesli wybierasz PS2 a Xboxa to odpowiedz jest jasna ze X..
Xbox i PS3 to rywale na dzisiejszym rynku, PS3 z racji na wysoka cene sprzedaje sie bardzo slabo.. ostatni temat nawet poruszali na jednym z portali
http://www.frazpc.pl/news...ji_PlayStation3
chyba ze chcesz miec odtwarzac bluray'a to zakup PS3 wydaje sie nie glupim rozwiazaniem z racji na cene bo o ile pamietam X nie ma blu-ray'a na pokladzie |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-12-2008, 16:57
|
|
|
No w tym temacie mogę się trochę bardziej rozwinąć Na pewno nie bierz tego X360 z linku który podałeś.... Jest to wersja bez dysku a te 5 gierek to jeden syf..... Ostatnio w media w promocji widziałem za 799 takiego z dyskiem 60 gb i 2 padami, jeśli chodzi o zpiracone konsole to odradzam ze względu na brak gwarancji no i nie pograsz w multi jeśli nie masz org. gry.... Co do porównania ps3 i xboxa 360 wybrał bym x.... Jak będziesz się chciał dowiedzieć czegoś więcej to pisz |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-12-2008, 18:32
|
|
|
A ja polecilbym cos z innej bezki;-) Mam w domu Nintendo Wii i zabawa jest przednia :-) grafika nie zachwyca za to grywalnosc i radosc z gry na najwyzszym poziomie. Nie ma to jak wieczorkiem z kolegami w tenisa pograc czy dac w morde najlepszemu koledze:D
Jak ktos nie wie o co chodzi tu linkas http://www.nintendo.pl/ |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
stefan
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 01 Cze 2007 Posty: 390 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 26-12-2008, 00:55
|
|
|
Owszem, wybierając z tych trzech też wziąłby Wii, chociaż przyznam zę nigdy nie grałęm. Ale z tego co widziałem...to czad:) |
_________________ Wnerwia mnie ten banner... |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 26-12-2008, 13:19
|
|
|
czesc,
Tak nie chwląc się mam w domu komputer (ciągnący nowe gry na medium - high detalach) , laptopa (duo 2Ghz-3 GB ram ,grafa N-Vidia -taeż daje rade z nowymi grami) nintendo (wspaniała maszynka na kartridze) PSX (na chodzie ) PS2 i PSP.
I jezeli mogę się wypowiedzieć to jedynie z konsol jakiś sens ma PSP ze względu na mobilnośc, dostępnośc gier(u-Torrent, na najnowszym sofcie 5.0-M33 żadnych problemów) Gry w zasadzie takie same jak na ps2 duży wybór, grafika,grywalnośc super + dodatkowe możliwości
Co do konsol,wg mnie ,i tylko w/g mnie(nie chce zaczynać dyskusji o wyższości blaszaka nad konsolką) jezeli wybierać to wyłącznie komputer.
Jakość grafiki konsoli zawsze będzie zależeć od jakości telewizora.
Natomiast same gry... cóż konsole mają spore wrecz olbrzymie ograniczenia o których się nie mówi.
Gry konsolowe sa przedewszystkim liniowe w swej fabule, w przeciwieństwie do komputerowych gdzie lokacje zmieniają się dynamiczniei nie masz szansy przejśc jej na zasadzie wyuczenia.
AI-sztuczna inteligencja przeciwników-w konsoli w zasadzie nie występuje.
nie ma takiej możliwości-maltki procesorek,symboliczna pamięć RAM...
Oraz najważniejsze- fabuła.Na konsole ograniczona pojemnością płyty ,jest zawsze zubożona. częśto nawet o połowę.
Przykład..mam Alone in the Dark na PS@ oraz PC...
moment ucieczki samochodem...w wersji konsolowej,prosta droga z 2 zagrętami,kilka przeszkód zawsze w tym samym miejscu,zawsze w tym samym czasie(pokonałem ją za x razem uczac się na pamięć)
dla PC droga długa kręta ale możliwa do pokonania...
I włąśnie coś co jest najgorsze-częśto staje w konsolce w jakimś miejscu i nie wiem co zrobić bo musisz dokłądnie w danym punkcie stanąc dokładnie spojrzeć czy nacisnąc...ero tolerancji...
dla tego konsolki są dobre właśnie do tenisa czy boksu(fajnie się w to gra z imś używając eye toy kamerki przed która stojąc mususz wykonywać ruchy które naśladuje postać) czy maty do tańczenia...
Jednak tutaj równiez ostrzegam..starsi gracze mogą mieć kłopoty z sercem jak przyjdzie im konkurować z dziećmi...
tak więc reasumując jak już lepiej zastanowić się nad rozbudowa kompa lub poprostu PSP które też można podłączyć do TV,a gry porównując posiadaną na PS2 i PSP God of War są ientyczne pod względem gryalności i grafiki. no i mobilnośc..kupując zwykły zasilacz za 19,99 do gniazda zapalniczki można grać do bólu wszedzie..
I kolejny argument przeciwko zarówno PS3 jak i WII... brak kopi zapasowych i cena gier...zawsze pow 200,- czyli drozej o conajmniej 100,- na grze (dla wii to już całkiem oszaleli ceny w okolicach 300,-)
i kazda gra multii wymaga abonamentu... ciągłe dojenie ile wlezie.... |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|