|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Nie działa podświelenie wskaźników i radio. |
Autor |
Wiadomość |
Kordziun
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-03-2010, 23:26 Nie działa podświelenie wskaźników i radio.
|
|
|
Witam wszystkich mam dosyć spory problem z moim Tipkiem a dokładniej z elektryką, włączam go i okazuje się że padło oświetlenie wskaźników, od dmuchawy świeci tak samo od kierunkowskazów i wycieraczek, ponadto coś się stało z radiem, włączam go i pojawiają się jakieś hieroglify, dźwięk naciskanego przycisku działa. Dodam że wcześniej wszystko działało w jak najlepszym porządku.
Proszę o pomoc |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 21-03-2010, 00:08
|
|
|
1. sprawdź bezpieczniki w skrzynce
2. radio prawdopodobnie zostało uszkodzone, opcjonalnie jesli panel jest ściągany możesz spróbować poczyścić styki zarówno w radiu jak i w panelu. lub wyciągnać je i podłączyć np u kogoś innego ( napisz czy to radio markowe czy też jakiś wynalazek gdyż jest to istotne )
3. znajdź przyczynę czemu uwaliło bezpiecznik ( jeśli to faktycznie bezpiecznik )
4. sprecyzuj swoją wypowiedź bo nie rozumiem czy oświetlenie pokręteł od dmuchawy też ci padło czy nie. i czy padło ci podświetlanie przełącznika od kierunków czy kontroli na desce. to co napisałeś jest chaotyczne i nie wiadomo co działa a co nie |
|
|
|
|
Kordziun
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-03-2010, 00:19
|
|
|
Radio to Sony, czy radio mogło zostać uszkodzone przez spalenie jakiegoś bezpiecznika ???
Izolowałem dziś rano kable które idą do bagażnika ponieważ poprzedni właściciel zostawił mi posklejane zwykłą taśmą... co moim zdaniem nie było zbyt dobrym rozwiązaniem, teraz ja widocznie coś popsułem ponieważ gdy otwieram bądź zamykam bagażnik to tylna wycieraczka mi się załącza. Co do oświetlenia działa wszystko prócz oświetlenia które pokazuje prędkość itd. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|