|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tempra SW 1.8ie Digital |
Autor |
Wiadomość |
rafallos
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-09-2016, 20:37 Tempra SW 1.8ie Digital
|
|
|
Po krótkim przywitaniu wypadałoby się pochwalić swoim cudeńkiem.
Kupiłem go od trzeciego właściciela, drugiego w Polsce. Skusiłem się dobrą ceną, założoną instalacją podtlenku gazotu i dobrą opcją oraz faktem, że od pewnego czasu szukałem kombi z racji powiększenia rodziny. Wcześniej jeździłem sedanem E39 i przyznam szczerze, że nie odczułem szoku po przesiadce klasę niżej. Co więcej- nie spodziewałem się po Fiacie samochodu tak wygodnego i nietuzinkowego. W planach doprowadzenie do stanu "cycuś", dużo do ogarnięcia, ale najważniejsze czyli blachy mamy w stanie prawie bdb.
Na wyposażeniu mamy klimatronik i ahc, 2x el. szyby, el. lusterka, ABS, spryski reflektorów i oczywiście deska digital która zrobiła na mnie kolosalne wrażenie.
Mam nadzieję opisywać w tym temacie postępy prac, na pierwszy ogień kompletna regeneracja hamulców przednich i tylnych. POZDRO!
|
|
|
|
|
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 28-09-2016, 21:06
|
|
|
rafallos, no niezła sztuka i na baaardzo bogato.
Trafić takie coś to jak szóstka w totka.
Zdjęcia real czy z jakiegoś katalogu
A check masz oświetlony na stałe na zielono, pierwszy raz widzę? |
|
|
|
|
rafallos
|
Wysłany: 28-09-2016, 21:21
|
|
|
mikee72, od razu jak ją zobaczyłem, pomyślałem- muszę ją mieć. Check i wszystko inne na zielono, informacje jak widać- na czerwono. Zdjęcia od poprzedniego właściciela z jakiegoś spotu (za krótko ją mam, jeszcze nie mam swoich zdjęć), w realu jest jeszcze ładniejsza
** Dodano: 30-09-2016, 23:05 **
Dzisiaj zająłem się hamulcami, to było spore wyzwanie
Auto długo stało i już dawno nikt o niego nie dbał. Do tego stopnia, że nawet śruby kół pozapiekane, a po zdjęciu koła moim oczom ukazały się pajęczyny przy okazji wymiany tarcz i klocków, zregenerowałem i zabezpieczyłem nieco zaciski.
Niestety czasu było mało na ogarnięcie takiej agonii i dziś poprzestałem na przodzie. Efekt dla mnie na duży plus, już teraz kiedy jeszcze niedotarte czuć poprawę siły hamowania. W najbliższym czasie zrobię tył i postaram się zdiagnozować usterkę ręcznego chęci są, czasu brak.
|
|
|
|
|
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-10-2016, 20:51
|
|
|
działaj działaj.. wystarczy od czasu do czasu coś zrobić, nie trzeba wszystko od razu
Przyznaję, że hamulce ładnie odnowiłeś. |
|
|
|
|
rafallos
|
Wysłany: 04-10-2016, 21:11
|
|
|
mikee72, starałem się
Działam nieustannie w miarę możliwości. Dziś np. zregenerowałem parownik (tomasetto at09- posiłkowałem się instrukcją z forum, był nieco inny ale obyło się bez problemu)- powodem regeneracji było szarpanie, nieszczelności i gaśnięcie silnika na wolnych obrotach. Poprawa kolosalna, ale jedna rzecz mnie martwi- zarówno przed jak i po regeneracji przy butowaniu auto zamula się w okolicy 3500-4500 obr na kilka sekund, po czym czasem idzie dalej, a czasem szarpie jak zły. Czym może to być spowodowane? Na dniach ogarnę lapka z wejściem serial to zaglądne do ustawień gazu, ale jestem w tym zielony
** Dodano: 03-05-2017, 14:57 **
Witam kolegów,
majówkowy wyjazd niestety skończył się tragicznie dla mojego wagona, jadąc drogą krajową 3, kierujący audi 80 zagapił się i uderzył w tył fiaciora. Siła była duża, rzuciło mnie na poprzedzające auto czego wynikiem są dosyć duże uszkodzenia. Zacząłem obawiać się o jej los, więc w Was koledzy ostatnia nadzieja. W dziale KUPIĘ wrzuciłem czego potrzebuję żeby ją zreanimować.
image uploader |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|