|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Gdzie na wczasy?? |
Autor |
Wiadomość |
meter30
Pomógł: 26 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Paź 2007 Posty: 904 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 31-07-2010, 10:08 Gdzie na wczasy??
|
|
|
Witam. Ostatnio w mojej skrzynce mailowej dostałem tradycyjny spam, już miałem to usuwać, ale jeszcze wypełniłem ankietę, w zamian za to przysłali mi voucher hotelowy dla 2 osób na 7 dni możliwy do zrealizowania w 800 hotelach w Europie (zapłaciłem za niego jeszcze 54zł). Na początku myślałem że to lipa, ale widzę że są takie na allegro i ludzie to licytują
Początkowo myślałem żeby pojechać w polskie góry, ale ojciec doradził mi węgierski Balaton. Niby niedaleko (500 parę kilometrów) więc pomyślałem czemu nie. Samochodzik pożyczyłbym od mamy, bo mój jest przygotowywany do malowania i wstyd nim gdzieś w cywilizację się zapuszczać Może był ktoś nad tym jeziorem i napisze co nieco o tym regionie?? Albo pochwalcie się gdzie zamierzacie się wybrać, czy gdzie już byliście w te wakacje, co polecacie itd |
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r |
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 31-07-2010, 13:45
|
|
|
co do noclegów, ja bym w to nie wierzył.
http://www.wiadomosci24.p...194-2--1-a.html
Dziwne to troche, ale jak ludzie dzwonili i pytali to wychodzi jakoś drożej czy coś... Ja bym się w to nie bawił, szkoda czasu i kasy. Lepiej normalnie jechać i mieć spokój.
Pomyśl na logikę jaki w tym interes ? Gdyby jakaś firma płaciła Ci za nocleg więcej a Ty płacisz im 50 zł ? Chyba, że chcą Twoje dane do jakiegoś celu, innego wyjścia nie widzę.
Oraz jakby to było opłacalne to po co płacić 50 zł jak można dać 15 zł
http://allegro.pl/item117...12noclegow.html |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
|
|
|
|
VEndriuV
|
Wysłany: 31-07-2010, 14:02
|
|
|
do tego nazwiska tych którzy dostali czeki są śmiało dostepne na ich stronie...
http://eurorest.org/index...96a47b3e4fdfc66
i to najlepsze !
Par. 10. Klient wykorzystujący czek hotelowy Eurorest zobowiązany jest, w momencie przybycia do Hotelu, do wykupienia obowiązujących dla Klientów Systemu Eurorest całodziennych stawek żywieniowych w ilości równej liczbie planowanych noclegów.
I wtedy płacisz duzo więcej niz normalnie za zwykle jedzenie w tym samych hotelu i tak im się to opłaca średnio od 40 do 60 zł. |
|
|
|
|
meter30
Pomógł: 26 razy Wiek: 36 Dołączył: 26 Paź 2007 Posty: 904 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 31-07-2010, 14:32
|
|
|
Czyli dupa, dałem się orżnąć na 50zł... Już nigdy więcej nie przeczytam żadnej reklamy z maila
Chociaż z drugiej strony na tym forum piszą że wychodzi na jedno, czy jest się z czekiem czy bez to i tak tyle samo wyjdzie. W każdym razie i tak dalej wybieram się na Węgry |
_________________ Był Tipo 1.4 i.e. 3D TURBO LPG 1994r (MANIA)
Był Bravo 1,6 16V LPG 1997r (Bobek)
Był Citroen Xsara 1.4 8V LPG 1998r zmarł śmiercią tragiczną...
Był JAGUAR X-TYPE 2.0D 2005r
Jest Octavia 1.2 TSI 2011r |
|
|
|
|
wiola
Pomogła: 2 razy Wiek: 64 Dołączyła: 05 Lut 2008 Posty: 379 Skąd: Lębork
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 31-07-2010, 21:21
|
|
|
meter30, Ja trzy lata temu miałam taki czek na 14 noclegów ale wykorzystałam tylko 3 (weekend )poszukałam sobie gdzie było najtańsze wyżywienie i wmiare dobre warunki. Byliśmy zadowoleni bardzo miło spędziliśmy te dni,wyżywienie kosztowało 37 zł od osoby.Jak żegnaliśmy się z właścicielką zapraszała nas na majowy weekend na ten sam czek,ale pojeczaliśmy na zlot TTT |
_________________ Lancia Lybra 1.9JTD Kombi 105km 2000rok |
|
|
|
|
VEndriuV
|
Wysłany: 01-08-2010, 09:13
|
|
|
wiola, czyli opłaca się to, ale z tym, że musi być tanie wyżywienie ;] ciekawe ile zysku ma na tym hotel. |
|
|
|
|
wiola
Pomogła: 2 razy Wiek: 64 Dołączyła: 05 Lut 2008 Posty: 379 Skąd: Lębork
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 03-08-2010, 08:23
|
|
|
VEndriuV napisał/a: | ciekawe ile zysku ma na tym hotel. |
a kto to wie oni nie powiedzą myślę się opłaca ale to trzeba samemu przekalkulować ,wynająć pokój i samemu się żywić czy zapłacić za wyżywienie. Ja wolałam to drugie a jedzenie było super |
_________________ Lancia Lybra 1.9JTD Kombi 105km 2000rok |
|
|
|
|
Paweł Łukaczyk
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 91 Skąd: Kołobrzeg
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 17-08-2010, 22:33 Dobry wieczor.
|
|
|
Najlepiej to samemu wszystko zorganizować i się wszystkiego dowiedzieć i nie jechać w czarno.Można spokojnie na 1 miesiąc przed wyjazdem dowiedzieć się wszystkiego z cena,wyżywieniem,noclegami,atrakcjami itp.Również trzeba sobie uświadomić ze musimy uwarzac na tanie chwyty by my potem możemy sami płakać.Np "Super tanie 3 dniowe wczasy dla rodziny za jedyne 100zł za dzień"Piękny widok na morze a tu plac budowy,super basen-a tu dziura po stawku Wyżywienie takie ze w lepiej to konserwy przy tym to niebo.
Pamiętajmy ze jest zawsze bilans ktoś zawsze chce na wyjedzie zarobić ale my nie dajmy się w balona zrobić.Zawsze się upewnić samemu,to moja rada. |
_________________ Tempra 1,6 +gaz Kołobrzeg.ZMARŁA ZOSTAŁA PODPALONA!!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|