|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem |
Autor |
Wiadomość |
chopin25
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 16-10-2007, 13:16 problem
|
|
|
Witam
Nie wiem czy ktoś z szanownych forumowiczów zajmował sie takim problemem. Otóz posiadam autko tipo 1.6 DOHC .(149c2 )Silnik rano jak jest zimny, po odpaleniu nabiera obrotów 1300 czyli w normie z czasem jak sie nagrzewa obroty spadają do 1000 - 900 czyli w normie . nie faluje wszystko jest ok. Problem zaczyna sie dopiero przy ruszaniu na zimnym silniku np po nocy. Wrzucam jedynke rozpędzam autko do 2000 obrotów i dalej jak by mu cos odcinało paliwo traci prędkośc i dalej na wyższe obroty juz nie chce isc jak wciskam gaz to zaczyna szarpać...wrzucam dwójke ta sama historia dochodzi do 2100 i to samo wrzucam trójke i jak dochodzi do 2600 to szarpanie... Wszystkie te objawy ustaja jak auto osiągnie temperature ok 50 60 stopni. Wymieniłem CPP, swiece kopułke przeczyszczony krokowy i palec rozdzielacza wymienilem czujnik temperatury i juz nie wiem co to może być. wspomnę jeszcze ze 2600 stanowi tutja niejako granice. do tej liczyb auto jest mułowate i wolno sie rozpędza po przekroczeniu momentalnie przyspiesza.
Prosze o poradę |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 16-10-2007, 14:56
|
|
|
Ja miałem kiedyś coś podobnego, ale poprawiło się po wymianie filtra paliwa. Teraz mam inny problem: kiedy ruszam ( nawet na ciepłym silniku) to samochód szarpnie, chyba, że dam mu wcześniej w gaz i na większych obrotach ruszę. Co może być przyczyną tego pojedynczego szarpnięcia przy ruszaniu? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|