|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
czy silnik 1.6 gaźnik z tempry.. |
Autor |
Wiadomość |
bartol222
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-07-2010, 18:18 czy silnik 1.6 gaźnik z tempry..
|
|
|
Witam
Co by nie zaśmiecać w mechanicznym dziale tutaj zapytam o kolejne moje niesamowicie niesamowite pomysły, tym razem wymyśliłem tempre 1.6 na gaźniku ze wspomaganiem (w nie głupiej cenie) i przekładkę tegoż motoru do mojego tipo 1,4 na gaźniku, ale nie chce mi się wyciągać znowu skrzyni, stąd też pytanie czy pasują owe części ? reszta tempry jak zwykle do sprzedania na części a buda na złom (powinno pokryć koszty zakupu auta), miejsce do roboty jest, chęci są, czas...różnie :]
Natomiast tematem pilnym jest belka przednia z owej tempry na już do wymiany.
Co myślicie o tych zamianach silnikowych? |
_________________ boskie uno (wymknęło się na złom) 1.4 i.e.s. LPG '94 jedna elektryczna szyba
fiat tipo (sprzedany) 1,4 gaźniczor zagazowany '93 dwie elektryczne szyby
bmw e34 520 sekwencja '90 żadnej elektrycznej szyby ale za to lusterka są |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 26-07-2010, 18:30
|
|
|
bartol222, nie będzie problemów, jednak przekładka wraz z osprzętem (gaźnik ma inne dysze, dodatkowo 1.6 ma moduł digiplex). Skrzynia pasuje. Troszkę inne przełożenia, ale właściwie tego nie odczujesz. Sanki możesz szukać po szrotach z Bravo, Brava, Marea. Są takie same, a dużo łatwiej znaleźć nie zarażone rudą |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
bartol222
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 31-07-2010, 12:31
|
|
|
Zakupiłem beleczkę piękną od bravo.. w italcar 180 zł.. sporo ale mam pikną. Teraz proste zapytanie Muszę odkręcać wydech czy przejdzie ta belka ?
** Dodano: 05-08-2010, 16:16 **
Chciałem się pochwalić.. wymieniłem bekeczkę.. jakby ktoś był zainteresowany mogę służyć radą.. zdjęć nie roiłem Podsumowując.. niezła zabawa przy tym jest... |
_________________ boskie uno (wymknęło się na złom) 1.4 i.e.s. LPG '94 jedna elektryczna szyba
fiat tipo (sprzedany) 1,4 gaźniczor zagazowany '93 dwie elektryczne szyby
bmw e34 520 sekwencja '90 żadnej elektrycznej szyby ale za to lusterka są |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|