Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotoradar (Warszawa)
Autor Wiadomość
Hemi 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 23-03-2005, 17:48   Fotoradar (Warszawa)

Codzienie jeżdżę trasą AK. Od 2-3 dni zauważyłem fotoradar i obsługujących go strażników miejskich. Stoją w zatoce autobusowej przy pasie w stronę Dworca Zachodniego (okolice cmentarza Powązki, dokładnie za drugim łukiem na wjeździe na wiadukt – pod spodem biegną tory kolejowe) Pstrykają fotki niegrzecznym kierowcom. [-X
Fotoradar działa również po zmroku (pstryka wtedy fajnym czerwonym fleszem). Pamiętajcie, że tam obowiązuje 60 na tych 2 zakrętach i kawałku prostej :!:

p.s czekam na swoje zdjęcie #-o
VW Golf 3 GT 1.8
jest:
Opel Vectra B Kombi 1.8 16V
     Moneta

vonwerner 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 26-04-2005, 12:37   

jak dostaniesz to zabiesz ze soba chce zobaczyć :D :D
Motto:
"masz taki samochód na jaki zasługujesz"
tel. 887500219
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-04-2005, 17:37   

o fotoradarach itp naprodukowałem się nie tylko ja :-) w temacie "jak omijać fotoradary", jeśli koledzy są ciekawi....
a co do wsadzania między zagłówek a fotel - nie uważam tego za dobre rozwiązanie i ja bym tak nie robił....
dach samochodu itp zawsze nieco stłumi część fal wysyłanych przez radar/fotoradar/suszarkę; ogłonie - nie jest to najlepsze położenie;
ja detektor normalnie mam zawsze zamocowany w miarę na środku auta (jeśli chodzi o odległ na boki) i z przodu, jak najbliżej przedniej szyby,najlepsze miejsce jest pod lusterkiem.Wtedy zawsze może odrobinkę choć lepiej mieć 'pole widzenia', w dodatku zgodne z trasą :-), i np dach go nie przytłumi (szyba nie jest metalowa);
o tyle to dobre miejjsce - na pagórkach, jek jest umieszczony wysoko w aucie, przy szybie, z przodu - łatwiej zawsze choć torszkę może wyłapać, nie jest zasłonięty niczym co troszk może czasem zmniejszyć wykrywalność. takie umieszczanie byle gdzie..... zawsze jakoś przysłonimy czy ograniczymy mu pole działania.... choć odrobinkę.. najlepiej okolice lusterka przedniej szyby, przy szybie.... a detektor można wozić, mogą go zobaczyć policjanci.... nie można tylko mieć włączonego gdy zobaczą.
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu