|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zakup Tipka |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 24-01-2006, 19:07 Zakup Tipka
|
|
|
Byc moze stajnia TT w rodzinie sie powiekszy bo ten Tipcio: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81187375
bedzie jutro przeze mnie i mojego staruszka ogladany celem zakupu.
Ma do zrobienie tyl i przedni blotnik ale oddamy do jakiegos porzadnego blacharza i bedzie sluzul rodzicom.
Powiedzcie mi tylko gdzie takiego Tipcia najbardziej moze gryzc wiewiora.
Moja biala na razie chrupie tylko delikatnie przy tylnich progach (tfu, tfu nie zapeszajac) wiec nie wiem za bardzo gdzie szukac. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Mucha
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 24-01-2006, 19:40
|
|
|
Emf z tego co widze to identyczny jak moj :-) model raczej ten sam na pierwszy rzut oka Tylko ze ten ma 208 tysi przebiegu a moj 250 :-) pozdrawiam. Co do wiewióry otworz bagaznik i po prawej stronie jest nadkole zdejmij ten dywanik i zobacz tam u mnie tam sa korniki i to spore |
|
|
DvL
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 24-01-2006, 19:47
|
|
|
no tipolot calkiem przyjemny tylko szkoda ze nie 3D
z tego co mi mowil kiedys jeden handlarz to lubi tipki wcinac z tylu przy nadkolach i wlewie paliwa (ale tego ezemplarza to chyba nie dotyczy patrzac na fotki ) a z doswiadczenia alana wiem ze niedwano wykryl w temprze ruda z przodu przy nadkolach od wewnatrz |
_________________ 160A1.046 i jak dla mnie wystarczy:] |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-01-2006, 20:04
|
|
|
Emf napisał/a: | Moja biala na razie chrupie tylko delikatnie przy tylnich progach (tfu, tfu nie zapeszajac) wiec nie wiem za bardzo gdzie szukac. |
Szukaj w bagażniku
Pościągaj wykładzinę i pooglądaj nadkola i tylny pas.
Dla świętego spokoju zobaczyłbym też jak wygląda podłoga. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
drosik
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 25 Wrz 2005 Posty: 92 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 24-01-2006, 20:16
|
|
|
zerknij do bagażnika pod wykładzinki i zobacz dokładnie jak wyglądają progi.
A ogólnie to całkiem ładny
błotnik nowy to koszt ok 100-150 zł, a drzwi to chyba da rade podreperować |
_________________ Bez problemów byłoby nudno |
|
|
|
|
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-01-2006, 22:23
|
|
|
Za takie pieniadze taki uszkodzony Tipus? W dodatku z takim nedznym silniczkiem, sporym przebiegiem i pewni niezbyt bogatym wyposazeniem? Stanowczo odradzam No, chyba, ze za 3tysie kupicie |
|
|
|
|
Pele_Tipo
|
Wysłany: 25-01-2006, 00:15
|
|
|
spokojnie do 2,5 powinniscie kupic go, teraz ciezko autko sprzedac.
Silniczek raczej taki jak u mnie, Muchy i Arczeja. Zdecydowanie najlepszy wsrod 1.4
Rdza: chyba najbardziej martwilbym sie wlasnie o podloge, progi, nadkola od srodka. |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-01-2006, 22:43
|
|
|
Dzieki Chlopaki za rady.
Tipek stoi pod domem staruszkow
Jutro walne posta bo mam kilka pytan m.in. o to czy koles mnie wkrecal bo cos mi pieprzyl, ze ze kanapa jest skladana ale trzeba pociagnac za siedzisko i ona wtedy sie sklada.
Juz nie mialem ochoty ani sily sprawdzac n-tej rzeczy wiec pomyslalem, ze wali mi kita bo pewnie jest podobna sytuacja do mojej Temperowy czyli kanapa za cholere sie nie sklada.
Czy ktos z Was mial skaladana kanapane w ten sposob???
P.S. Nie docenialem swojego golasa, ktory ma chociaz welur!!!!!!
Qffffa WELUR to piekna sprawa bo tapicerka w tym Tipku jest khmmmmmmmmmmmm .... oblesna!!!!!!!!
Jutro jade na stacje do znajomkow zeby mi zobaczyli co jest pod spodem.
Mam nadzieje ze ruda nie wpadla jak lis do kurnika. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-01-2006, 05:35
|
|
|
Emf napisał/a: | ze kanapa jest skladana ale trzeba pociagnac za siedzisko i ona wtedy sie sklada. |
U mnie w Temprze S.W. są specjalne wystające "tasiemki" między siedziskiem a oparciem tylnej kanapy - jak się pociągnie za to coś, to oparcie się "wyciąga" i składa na zawiasach tworząc swoista "ściankę" tuż za fotelami przednimi, natomiast oparcie odpina się z zatrzasków i skłąda do poziomu na miejsce siedziska. W ten sposób powiększa się przestrzeń bagażową do 1550 litróe
Może jemu chodziło o ten sam sposób?? |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-01-2006, 08:42
|
|
|
Jest dokładnie tak jak Erewan napisał, choć u mnie nie ma tych tasiemek do wyciagania siedziska ale to nie problem. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Pele_Tipo
|
Wysłany: 26-01-2006, 11:47
|
|
|
U mnie tak samo jak w S.W. Erewana, tasiemki oraz pociagane zatrzaski.
Oczywiscie tasiemki nie musza wystawac, zaczepione sa one od spodu, a wiec moga byc calkowicie schowane, tak samo jak i zapiecia pasow bezpieczenstwa.
A co do ladownosci, nie jedna osoba stala w szoku patrzac sie co tam do srodka wchodzi...
...a najlepsze porownania sa z Polonezem, ktory jest ciasniejszy rzecz jasna w srodku, co sie zawsze jakos usprawiedliwia, no ale kazdy dalej ma przekonanie ze jednak dalej kufer to jest cacy.
Otoz KAZDA rzecz, KAZDY mebel (o glebokosci powyzej ok30cm, a tyle ma byle szafka nocna)
ktory nie miesci sie w Poldka o maly wlos gdyby nie ta klapa albo dach - w Tipka wchodzi elegancko. |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|