|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Rajd Agapit/Rajd Polski |
Autor |
Wiadomość |
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 14-05-2007, 12:59 Rajd Agapit/Rajd Polski
|
|
|
http://www.rajdagapit.pl/
Jak ktos mieszka w okolicach mazur to jest na co popatrzeć. Bedzie jechał K. Hołowczyc Toyotą Corolla WRC. Gruuubo. :] Mysle ze Hołek nadal jest poza konkurencją dla polskich kierowców (tu jedzie jako gosc). Jedyny Kuzaj moze mu dotrzymac kroku.
Nie wiem czy bede ale bede sie starał.
A na czerwiec oczywiscie Rajd Polski. Topowa impreza rajdowa. Eliminacja RSME oraz RSMP.
Tam tu juz bedzie gwiazdorstwo. Niedosc ze zagraniczni wymiatacze to ciekawa konfrontacja:
Hołek vs. Kuzaj.
Tam gdzie inni zwalniają oni jadą pełnym ogniem.
Ale o Rajdzie Polskim przypomne jeszcze w innym poscie. |
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 14-05-2007, 14:25
|
|
|
To przypomnij, bo się wybieram na Rajd Polski. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-05-2007, 19:40
|
|
|
Ninja napisał/a: | Niedosc ze zagraniczni wymiatacze to ciekawa konfrontacja:
Hołek vs. Kuzaj. |
Z tym pojedynkiem to może być różnie, jak wiadomo Holo jedzie Xsarą WRC a WRC-e nie mogą punktować ani w RSMP ani w ME a z Kuzim jest ten problem, że ma mało punktów RSMP i jeżeli zamierza się liczyć w walce o tytuł to musi punktować czyli pojechać N4 no chyba, że potraktuje sprawę prestiżowo i bardziej będzie Mu zależało na pojedynku z Holem niż na mistrzostwie Polski wtedy mógłby wystartować WRC-em.
Ja tam liczę na większą ilość wurców , mam nadzieję, że pojedzie więcej niż jeden i Holo nie będzie walczył sam ze sobą i będzie co oglądać. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 14-05-2007, 20:02
|
|
|
jasne ze na Polskim bedzie wiecej wurców. I nigdzie nie napisalem ze Hołek walczy o punkty w RSMP. Wiadomo ze Ci dwaj panowie (Kuzaj i Hoło) zawsze ze sobą rywalizowali i akcja bedzie ciekawa. Choc walka nierówna troche Bo Hoło wurcem a Kuzaj N12.
Jednakze ta Kuzaja N-ka...hehe to inna historia. |
|
|
romano
|
Wysłany: 15-05-2007, 13:26
|
|
|
Ale ja nie twierdzę, że napisałeś, że holo startuje RSMP tylko nie nastawiaj się na walkę hołka z kuzim, są oni w diametralnie innych sytuacjach holo może sobie pozwolić na start wrc a kuzi nie bardzo, zresztą porównanie wrc do enki mija się z celem, nie ta liga i kuzi w równej walce w n-ce przeciwko WRC nie ma najmniejszych szans.
Nie wiem co masz na myśli pisząc, że N12 kuzaja to inna historia jest to topowa e-nka i nic poza tym a, że kuzi jak mało kto potrafi ją wykorzystać to inna historia. Zreztą zobaczymy jak to będzie na razie nie ma co dywagować poczekamy najpierw na listę zgłoszeń i zobaczymy kto w czym pojedzie.
Nie wiem jak jest w tym roku z regulaminem RSMP, ale w zeszłych latach była zostawiona furtka dla wrc i przy zgłoszeniu co najmniej 5 WRC mogły one punktować w mistrzostwach Polski |
|
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 15-05-2007, 13:40
|
|
|
Tyyyy,ale Ty mi nie opowiadaj o zasadach rajdów ani o autach bo ja to doskonale wiem.
Wiem takze jedno ze:
Kuzaj i Hołek nie za bardzo sie lubią i jak oboje startują to jada pod tym kątem zeby jeden byl lepszy od drugiego.
A to ze Hoło jedzie wurcem...Ok jedzie i oczywiscie ze ma wieksze szanse jednakze Kuzaj nie da za wygraną stad bedzie meeeega jazda.
Tam gdzie inni beda sie bali szybciej pojechac to Oni beda na pełnym gwizdku.
Hoło i Kuzaj to ludzie o 2 klasy wyżej niz pozostali.
Hoło jedzie jako gość nie klasyfikowany, Kuzaj jedzie jako zawodnik.
Wiec Hoło znacznie bardziej widowiskowo bedzie jechał.
Jedno jest pewne. Bedzie meeeeega szybko.
P.S. Widziales jak Kuzaj miał przygotowana swoją N-kę na rajd Barbórki? "N" to to sie tylko nazywało. No ale Barbórka to inna bajka. |
|
|
romano
|
Wysłany: 15-05-2007, 19:36
|
|
|
Ninja napisał/a: | Tyyyy,ale Ty mi nie opowiadaj o zasadach rajdów ani o autach bo ja to doskonale wiem. |
Wiesz i jeszcze się łudzisz, że kuzi może powalczyć n-ką z wrc, jak zacznie walczyć to nawet nie skończy I etapu przecież to jest przepaść, jedyna szansa to, że Holo popełni błąd lub będzie miał awarię czego mu nie życzę.
Ninja napisał/a: | Hoło jedzie jako gość nie klasyfikowany, Kuzaj jedzie jako zawodnik |
Przecież holo jedzie jako normalny zawodnik i będzie klasyfikowany w rajdzie, klasa A8 jest wyjątkowo dopuszczona ale nie punktuje ani w RSMP ani w ME.
Ninja napisał/a: | Widziales jak Kuzaj miał przygotowana swoją N-kę na rajd Barbórki? |
Widziałem go w tej specyfikacji na Prazskim Rallysprincie ale niewiele to miało wspólnego z n-ką, silnik 2,5l z sekwencyjną skrzynią ale niewiele mu to dało i tak wurce go objeżdżały |
|
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 15-05-2007, 20:16
|
|
|
ehh a Ty dalej nie czaisz o czym ja mowie. Nie chce mi sie powtarzac sto razy. |
|
|
m_tyminski
|
Wysłany: 16-05-2007, 11:59
|
|
|
Ninja napisał/a: | Tyyyy,ale Ty mi nie opowiadaj o zasadach rajdów ani o autach bo ja to doskonale wiem. |
Wszyscy się cieszymy z tego powodu. Każdemu forum potrzebny jest nieomylny expert...
Ninja napisał/a: | Kuzaj i Hołek nie za bardzo sie lubią i jak oboje startują to jada pod tym kątem zeby jeden byl lepszy od drugiego. |
Ten kąt nazywa się 'zdrowa rywalizacja'. Uprzedzenia zostawmy na boku.
Ninja napisał/a: | A to ze Hoło jedzie wurcem...Ok jedzie i oczywiscie ze ma wieksze szanse jednakze Kuzaj nie da za wygraną stad bedzie meeeega jazda. |
Tam gdzie Nka się kończy, to Wurc sie nawet nie zaczyna. Ok, dla Ciebie mogą to być jedynie większe szanse. BTW widziałeś Ty kiedyś rajd z prawdziwego zdarzenia z A8 w roli głównej?
Ninja napisał/a: | P.S. Widziales jak Kuzaj miał przygotowana swoją N-kę na rajd Barbórki? "N" to to sie tylko nazywało. |
A kto Ci takich głupot naopowiadał, że to była Nka????
M.T. |
|
|
|
|
romano
|
Wysłany: 16-05-2007, 12:01
|
|
|
Ninja napisał/a: | ehh a Ty dalej nie czaisz o czym ja mowie. Nie chce mi sie powtarzac sto razy |
Do mnie bzdury powtarzanie i tysiąc razy nie trafiają. |
|
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 16-05-2007, 12:49
|
|
|
m_tyminski napisał/a: | Wszyscy się cieszymy z tego powodu. Każdemu forum potrzebny jest nieomylny expert... |
uwazaj sobie z tym sarkazmem...nigdzie nie napisalem ze jestem nieomylny
m_tyminski napisał/a: |
Ten kąt nazywa się 'zdrowa rywalizacja'. Uprzedzenia zostawmy na boku. |
Jak zwał tak zwał. Kazdy wie ze oni sie poprostu nie lubią.
m_tyminski napisał/a: | Tam gdzie Nka się kończy, to Wurc sie nawet nie zaczyna. Ok, dla Ciebie mogą to być jedynie większe szanse. BTW widziałeś Ty kiedyś rajd z prawdziwego zdarzenia z A8 w roli głównej? |
Wurce chociazby jezdzily w Barbórce 2006. Wurce beda prawdopodobnie na Rajdzie Polskim, wurce bedzie na Agapicie. Jesli PZM czegos sobie nie wymysli...
Cytat: | A kto Ci takich głupot naopowiadał, że to była Nka???? |
przeczytaj dobrze moj post to wydedukujesz czlowieku ze napisalem ze to nie była N-ka. romano napisał/a: | Do mnie bzdury powtarzanie i tysiąc razy nie trafiają. |
oczywiscie znawco...dziekuje ześ mnie oswiecił. Ale i tak proponuje zachowac to dla siebie,bo ja wiem swoje a ty swoje.
Jak nie czaisz moich intencji to trudno. A jeszcze gorzej ze uwazasz ze to bzdury. |
|
|
m_tyminski
|
Wysłany: 16-05-2007, 13:25
|
|
|
Ninja napisał/a: | Wurce chociazby jezdzily w Barbórce 2006. |
Miałem na myśli prawdziwy rajd, a nie 'jazdy dookoła trzepaka'. Nieistotne.
Ninja napisał/a: | przeczytaj dobrze moj post to wydedukujesz czlowieku ze napisalem ze to nie była N-ka. |
No ograniczony nie jestem i widzę co napisałeś. Natomiast widzę, że Ty masz problemy nawet ze zrozumieniem własnego tekstu: Cytat: "P.S. Widziales jak Kuzaj miał przygotowana swoją N-kę na rajd Barbórki? "N" to to sie tylko nazywało."
Zrozum człowieku, że to nie była Nka i nikt, łącznie z Kuzajem, nie próbował tego udowadniać. Kuzaj od samego początku mówił, że jest to Impreza przygotowana w specyfikacji A-grupowej Skąd Ci się jakiś film o Nce objawił
A tak poza tym w ogóle nie rozumiem związku pomiędzy tym autem, a Agapitem. Może Ty jakiś związek widzisz? Podziel się.
M.T. |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 16-05-2007, 14:05
|
|
|
m_tyminski napisał/a: | Miałem na myśli prawdziwy rajd, a nie 'jazdy dookoła trzepaka'. Nieistotne. |
aha wiec wg ciebie to jazda wokoł trzepaka tak? no jak dla mnie to raczej jeden z bardziej lubianych i prestiżowych rajdów. Moze nie za szybki ale fajny. W dodatku byly tam WRC. Pytales czy widzialem to odpowiadam. Tak widzialem chociazby na Barbórce.
Ale tam bylo skupisko roznych aut i niekoniecznie N grupy. Chociazby Auto Steca (Lancer evo VI) poprzez wurce i Kuzaja Impreze.
m_tyminski napisał/a: | A tak poza tym w ogóle nie rozumiem związku pomiędzy tym autem, a Agapitem. Może Ty jakiś związek widzisz? Podziel się. |
nie nie widze...nie widze rowniez związku dla ktorego sie czepiłes. Nie umiesz normalnie odpisac? Wspomnialem o aucie kuzaja przy okazji konfrontacji Hołka z Kuzajem. Kuzaj jakby chcial tez mialby czym powalczyc i tylko o to mi chodzilo.
BTW wrocmy do komentarzy nt Agapitu. |
|
|
romano
|
Wysłany: 17-05-2007, 11:13
|
|
|
Ninja napisał/a: | BTW wrocmy do komentarzy nt Agapitu |
Całkowicie się zgadzam, dalsza dyskusja prowadzi donikąd........
Ja na Agapit się nie wybieram, trochę daleko choć obsada zachęca ale to tylko jednodniowa impreza (nie liczę prologu) i tak mi się średnio chce dymać 500km w jedną stronę, żeby w ten sam dzień wrócić.
Aha, Holo startuje N-ką i w Agapicie i Polskim, nasz kochany pzm(ł)ot pokazał co potrafi, żenada, choć teoretycznie wrce mogą jechać na końcu stawki nieklasyfikowane to wątpię żeby ktoś się zgłosił..... jakos tak nie udało się uciec od Rajdu Polski |
|
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 17-05-2007, 11:49
|
|
|
romano napisał/a: | ha, Holo startuje N-ką i w Agapicie i Polskim, nasz kochany pzm(ł)ot pokazał co potrafi, żenada, choć teoretycznie wrce mogą jechać na końcu stawki nieklasyfikowane to wątpię żeby ktoś się zgłosił..... jakos tak nie udało się uciec od Rajdu Polski |
ot wlasnie...kupa idiotów. Watpie czy ktos pojedzie teraz wurcem.
A Polski to przeciez eliminacja ME. A czy tam WRC jest dozwolone? Bo w sumie nie wiem.
Ciekawiej by bylo jakby WRC bylo. Ale jedno dobre to teraz Kuzi vs Hołek mogą powalczyc jak równy z równym.
http://www.autoklub.pl/15...05df77a9e3595f0 |
|
|
m_tyminski
|
Wysłany: 17-05-2007, 13:00
|
|
|
Ninja napisał/a: | A Polski to przeciez eliminacja ME. A czy tam WRC jest dozwolone? Bo w sumie nie wiem. |
Nie są.
Ninja napisał/a: | Ale jedno dobre to teraz Kuzi vs Hołek mogą powalczyc jak równy z równym. |
Tyż prawda. Stawiam na Hołka.
M.T. |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 17-05-2007, 13:03
|
|
|
m_tyminski napisał/a: |
Tyż prawda. Stawiam na Hołka. |
Ja tez.
** Dodano: 19-05-2007, 19:07 **
Alllllezzz było grubo. Ide sie wykąpać. Mam piasek nawet w zębach. Ale warto było.
** Dodano: 19-05-2007, 21:39 **
http://picasaweb.google.com/niumenek/RajdAgapit07
** Dodano: 11-06-2007, 15:36 **
Wczoraj wrocilem z Rajdu Polski.
Kto nie byl niech żałuje.
Bylo gruuubo.
Pobudka o 5:30 rano,jakies sniadanie i jazda na oesy. Ogolnie przyznam sie szczerze ze poruszalismy sie mega szybko po drogach bo trzeba bylo sie dosc spieszyc. Fajnie tez bo polatałem sobie bokami po szutrach przy predkosci 120km/h moim Legacem. Rzeźnia poprostu panowie rzeźnia. Dodam ze bez opisu jechalismy wiec nie mozna bylo sobie za duzo pozwolić i gdzieniegdzie zwalniać. Ale olać. Wrocmy do tematu rajdu.
Gdy dojezdzalismy juz do OS to zaczelo sie szukanie jak najlepszych miejscowek wiec trzeba bylo troche sie nabiegać. I tak spoceni jak rexy dochodzilismy zawsze do jakiegos ciekawego łuku czy innego ciekawego miejsca.
Na koniec dnia wygladalismy jak kocmouchy bo gdy unoszący sie kurz poprzylepiał sie do nas to poprostu masakra. Wieczorem zostawiałem normalnie w łazience ściołke leśną. A wody tak brudnej to jeszcze nie widzialem nawet z pralki gdy sie kąpałem.
I taka "jazda" przez dwa dni.
Ogolnie zrobilem jakies 800km Legacem spałem łącznie przez te dwa dni moze z 7 godzin. Ale warto bylo. Hołowczyc luzny koleś. Z usmiechem na twarzy rozdawal autografy i dawal robic ze soba zdjecia. Nawet sie załapałem na jego skromne mazoły
Zawsze miła pamiątka na karcie kibica
Nic tylko czekam na Lipcowy Rajd Kaszub.
Panowie! Nie ociągac sie tylko na hurra na rajdy. Klimaty niepowtarzalne. Tego nie znajdziecie na zadnym zlocie, na zadnych innych zawodach czy to na ćwiartke czy to drift cup jakis.
P.S. a na koniec niedzieli gdy juz wrocilem do domu,zdazylem tylko auto umyć bo przyjechał po nie pewien mlody rajdowiec z Olsztyna I nie mam juz Legaca. Zostal tylko sentyment do mojego kochanego czterołapa...
Pare zdjęc i filmików z Rajdu: http://picasaweb.google.com/niumenek/64RAJDPOLSKI |
|
|
Jacacenty
|
Wysłany: 11-06-2007, 15:24
|
|
|
Ty to jesteś dopiero burza
Ja nie pojechałem, bo było nas dwóch chętnych na wyjazd, co przekładało się na ponad 600 zł na łeb. Albo paliwożerna K, albo paliwożerny Legacy. Nie było czym pojechać i nie zbankrutować. A żałujemy |
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 11-06-2007, 16:14
|
|
|
no ja kolego bylem moim paliwożernym Legacy i dzielimy koszty na 3 osoby. |
|
|
romano
|
Wysłany: 12-06-2007, 20:32
|
|
|
Kolejny rajd zaliczony.
Byłem od czwartku do niedzieli, powrót w zasadzie był już w poniedziałek, bylismy na testowym i na OS 1,2,4,6,9,12 plus serwisy i meta.
Niestety rajd nie rozpoczął się dobrze, już na testowym wydzwonił Wysocki i poleciał w "przypadkowych" kibiców, jednego potrącił a drugi nietknięty dostał zawału i pomimo reanimacji zmarł w karetce.
Na pierwszym oesie byliśmy na hopce, następnie podchodziłem w stronę startu i tuż koło mnie postawiło bokiem Tremblickiego i wydachował w drzewa i jedno z nich uderzyło safeciarza, koleś nie wyglądał dobrze, krew ze skroni, rozcięte spodnie i leżał zamroczony, na całe szczęście skończyło się "tylko" na złamanej nodze a mi oprócz wrażeń pozostała część zderzaka imprezy na pamiątkę.
W sobotę i niedzielę na oesach towarzyszyły mi już tylko sportowe emocje, wszechogarniający kurz, wysokie trawska, piękna pogoda i dziewczyny oraz mazurskie jeziora.
Generalnie rajd zaliczam do udanych, ale bez jakiś szczególnych rewelacji, niestety to już nie te czasy jak jeździły wurce, jedynie szuter ratuje trochę sytuację, ale N4 brakuje tej agresywności, dynamiki. Na cale szczęście rekompensują to auta A grupowe (S2000 i s1600) a Bouffier, czoper, Rozukas i Grzyb potrafią je wykorzystać. Zawiódł mnie trochę SJJ w C2 R2 w porównaniu do ubiegłorocznego występu Krisa Meeke to jest przepaść, to co wyprawiał Kris jest chyba nie do powtórzenia.
Na koniec dorzucam trochę fotek, natrzaskałem prawie 1Gb zdjęć |
|
|
|
|
|
Ninja
|
Wysłany: 12-06-2007, 21:43
|
|
|
Mnie troche irytowali nadgorliwi Safety many. Tak jakby pierwszy raz na rajdzie byli matoły.
Mi sie podobało a zwłaszcza Hołowczyc,ktory pokazał reszcie gdzie ich miejsce w szeregu. Znow udowodnił ze jest najlepszym polskim kierowcą.To co zrobił po wczesniejszym dostaniu kary to normalnie szok - z 11 miejsca tak gonił czołowke ze poprostu masakra. Jedyny jego niefart to przebity kapec bo inaczej zostawiłby wszystkich daaaleeeeko z tyłu. No, szkoda jedynie ze Kuzaj tak szybko odpadł bo on jeszcze mogłby powalczyc grubo z Hołkiem. Kuzaj mam wrazenie ze za mocno sie spina i nie potrafi wyluzować. Nerwus z niego i ma słabszą psychike stad jak nie dzwon to drze jape na mechaników. Jednakze jestem zachwycony bo Holo to moj idol od wielu lat. Medialny,skromny i zyczliwy czlowiek. Bardzo kulturalny i szarmancki. Gdy w strefie serwisowej ludzie sie rzucili na niego by zrobic sobie z nim zdjecia i autografy wyhaczyc to pierwszeństwo miały kobiety. Ja tez sie załapałem na skromny podpis Hołka na Karcie Kibica. Zawsze jakas pamiątka. Podziekowałem mu i zyczyłem powodzenia na co on z usmiechem powiedział: Bardzo prosze
Jedną z zerówek leciał nasz kolega forumowy z subaru (Imprezą). Ten sam ktorego Legacy rozwija ponad 270km/h.
Czekam teraz na Rajd Kaszub ktory bedzie za ok. 45 dni.
Krążą pogłoski ze jesli Holo znajdzie budzet to pojedzie szutry u nas.
Serdecznie zapraszam w nasze strony bo Rajd Kaszub to eliminacja RSMP no i ma bardzo podobną specyfikacje to Rajdu Polski. Takze meeeega szutry.
Nocleg dla jednej osoby moge zapewnic
Pzdr. |
|
|
Jacacenty
|
Wysłany: 12-06-2007, 23:47
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|