|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
I po TEMPRZE |
Autor |
Wiadomość |
mario
|
Wysłany: 14-08-2005, 16:37 I po TEMPRZE
|
|
|
Tempra sprzedana, chociaz za smieszne pieniadze ale sprzedana. Dostalem niecałe 3 tysiące ( włożylem w nią chyba dwa razy tyle) ale i tak sie ciesze bo mialem dosc awaryjnosci tego samochodu. W dniu sprzedazy bylo w niej zrobione wszystko na cacy, wszystko chodzilo i bylo sprawne a i tak nie dostalem duzo kasy. Bądź co badz tempre bede zawsze wspominal z sentymentem, gdy ją kupowałem wydawało mi się że jest b. ładnym samochodem i nie bede muszal go przez dlugi czas zmieniac, okazało sie ze pojezdzilem nią roczek. Teraz przesiadka na BMW e-36 1994r. 150 tys. pełna opcja bez skóry,srebrny metalic, 1 właściciel, mam nadzieje ze bedzie sluzyla lepiej niz Tempra. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów i piszących posty, wiele razy pomaglo mi te forum. Jeszcze raz wielkie dzieki i szerokiej drogi zycze wszystkim!!!! |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-08-2005, 16:56
|
|
|
mam styczność z BMkami i też się awarie zdarzają (choć w BMW się to przemilcza :-) )na polskich drogach... a koszty jeszcze gorsze zazwyczaj... ale życzę szerokiej drogi i by długo służyło;
rzeczywiście mało jak za temperkę, szkoda aż ale cóż... |
|
|
Jagi
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 252 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-08-2005, 19:15
|
|
|
Miałem BMW przed Temprą. Zawieszenie praktycznie niezniszczalne ale jak cokolwiek strzeli to koszty naprawy są conajmniej wysokie ...
Powdzenia |
_________________ KIA Clarus 1.8 SLX DOHC |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 14-08-2005, 19:40
|
|
|
niektóre elementy rzeczywiście zadziwiająco trwałe, mimo iż niejednokrotnie to cieniutkie rurki jako jakieś drążki czy wahacze czy inne elementy, ale i tak widząc i po znajomych i u ojca w praktyce - na polskie drogi nawet BMki nie dadzą rady, może jakieś JEEPy ale do czasu :-) a koszty... zawsze 'historia' w domu duża jak w BMce coś do naprawy było, bo nawet podróbki części baardzo drogie... w tym wypadku wolę temprę :-) a i spalanie w niektórych BMkach rzędu 15-20 jeżdżąc 'średnio' po mieście to ja bym finansowo nie dał rady... choć coś za coś- przyspieszenie i inna jazda.... |
|
|
Grześko
|
Wysłany: 14-08-2005, 22:05
|
|
|
Jagi napisał/a: | ale jak cokolwiek strzeli to koszty naprawy są conajmniej wysokie ... |
Myślałem, że wszyscy znają tłumaczenie symbolu BMW.
"BMW" to ni mniej ni więcej tylko "Będziesz Miał Wydatki" . |
_________________ Była Tempra 1.6 SX 94',
był VW Passat GL 2.0 16V automat 92',
jest STILO 1.6 16V Dynamic 3D 03'
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124). |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 14-08-2005, 22:16
|
|
|
Albo Byczy Mafijny Wóz |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Krzychu
Wiek: 40 Dołączył: 03 Gru 2004 Posty: 159 Skąd: Koło / Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 14-08-2005, 22:21
|
|
|
Grześko napisał/a: | Jagi napisał/a: | ale jak cokolwiek strzeli to koszty naprawy są conajmniej wysokie ... |
Myślałem, że wszyscy znają tłumaczenie symbolu BMW.
"BMW" to ni mniej ni więcej tylko "Będziesz Miał Wydatki" . |
Fiat nic lepszy a nawet gorszy jesli chodzi o awaryjnosc a BMW to oznacza Bardzo Maly Woz czyli Fiat 126p . |
_________________ Projektowanie stron www
Forum Renault Megane
Fiat Tipo 1.4 ie+LPG '89
Renault Megane 1.9 dTi '98 |
|
|
|
|
Grześko
|
Wysłany: 14-08-2005, 22:35
|
|
|
Krzychu napisał/a: | BMW to oznacza Bardzo Maly Woz czyli Fiat 126p |
Hm, ciekawe. Czy widziałeś gdzieś Malucha z zamontowanym fabrycznie emblematem BMW? Bo ja jakoś takowego nie spotkałem, a powiedzonko "BMW - Będziesz Miał Wydatki" znam jeszcze z czasów szkoły podstawowej, czyli z początku lat 70-tych.
Poza tym mowa była o kosztach napraw, a nie o awaryjności. |
_________________ Była Tempra 1.6 SX 94',
był VW Passat GL 2.0 16V automat 92',
jest STILO 1.6 16V Dynamic 3D 03'
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124). |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 15-08-2005, 10:42
|
|
|
Grześko napisał/a: | "BMW" to ni mniej ni więcej tylko "Będziesz Miał Wydatki" . |
Dokladnie Auta trwale, ale paliwozerne i jak cos padnie to koszty, koszty i jeszcze raz koszty. No, ale ma sie BMW |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
GRAFIT
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 719 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 15-08-2005, 11:09
|
|
|
Auta dobrej jakosci mało awaryjne.Dostępnosc czesci jest bardzo duza przynajmniej w Poznaniu .Czesci urzywane są tansze niz do fiata!!! Brat ma trojke i sobie chwali solidne autko
ps . masa ludzi przywiozła Bmw i je rozkreca na czesci stąd ceny czesci urzywanych są ich tony i na giełdzie a takze przez allegro! |
_________________ Była Tempra gaźnik 1.6 jest BMW coupe 318i
Było Bmw jest Mondeo |
|
|
|
|
mario
|
Wysłany: 15-08-2005, 11:38
|
|
|
Ja nie kupuje bmw zeby "szpanowac nim". Jest to auto bardzo komfortowe, jesli natomiast chodzi o czesci to w moim wypadku nie ma problemu bo mam znajomego mechanika który ma dostep do wszystkich czesci do tego auta, sam zreszta jezdzi tez bmw e-36. Te bmw ma silnik 1.6 i pali 7,5 l benzyny na 100km , wiec podobnie jak moja byla tempra. I tak bede niedlugo zakladal gaz pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 15-08-2005, 13:14
|
|
|
mi chodziło o typowe BMW, z silniczkiem min te 2.5 litra, a zawyczaj są przecież 3 czy ponad 3 litrowe... to pije aż boli... do trójek części trochę jest, ale czasem się trafią tanie, zazwyczaj nie tańsze niż do fiata, tu się nie zgodzę, jakieś głupie małe łożysko, śrubka , rurka, pierdołek to często kilka stów... do piątek gorzej z częściami bywa a jeszcze droższe.... jedynie zwyklejsze trójki jeszcze można średnio-tanio czasem utrzymać, i spalanie mogą mieć do przejścia, tym bardziej jeśli mają mały silniczek, ale wtedy to nie jest prawdziwe BMW :-) z tym zrywem itp... |
|
|
Pele_Tipo
|
Wysłany: 15-08-2005, 15:55
|
|
|
nawet w 1.6 BMW nigdy nie spali ci tyle co Tempra
powod?? naped, masa i jej rozklad to przede wszystkim
osiagi?? wrecz identyczne jak w Tipo 1.4
gaz?? te silniki bardzo kiepsko go znosza, zrobi sie straszny mul wciagajacy duzo gazu
w trasie jadac 100-120 nie bedzie szans na zejscie ponizej dychy
BMW nigdy nie kupuje sie dla zdrowego rozsadku
te auta wbrew pozorom sa awaryjne, tylko ze okazuja sie bardzo trwale
zeby nie bylo w tym suchego gadania spojrzcie na raporty TUV... gdzie jest Tipo/Tempra, gdzie jest bmw, gdzie mercedesy, a gdzie japonczyki |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|