|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Byłem bliski przesiadki na Punto II |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 02-10-2007, 20:10 Byłem bliski przesiadki na Punto II
|
|
|
Niby fajne, niby nie takie małe ale coś mnie w nim wkurzało.
Wkurzały mnie pedały, sprzęgło niewygodnie się wciska bo but jakoś tak się zaczepia no i najważniejsze:
- auto na full wypasie łącznie z klimą, a nie ma weluru.
No kurde firmy motoryzacyjne, bo to dotyczy nie tylko Fiata, mają debilną strategię.
Ja mam Temprę golasa i mam welur, a ten na full wypasie łącznie z klimą, citymatic etc. i ma wstrętne zwykłe fotele.
Może dla kogoś kto ma zwykłe nie jest to problem ale wierzcie mi, że jak ktoś ma welur to te zwykłe są po prostu NIEMIŁE
Ostatecznie mnie zniechęciło to, że to JTD ma 85KM, a myślałem, że jak w Bravo/Brava ma 105KM
Mogłem stać się właścicielem takiego cudu ale ktoś mnie uprzedził z kupnem
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3499151
P.S. Czemu mi nie chce dodać innego zdjęcia przodu tego auta pomimo dobrych rozmiarów nie wiem za cholerę. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-10-2007, 20:42
|
|
|
Mam PUNTO II w rodzinie:-)
Oczywiscie czerwone bo to jedyny sluszny kolor dla auta;-)
Bryla klina bardzo mi sie podoba :-)
Fajne autko tylko lac benzyne i jezdzic,,,
Jedyne usterki , regulacja lusterek pada, zapinka od przesowania przendich foteli wersja 3 drzwiowa miala note wymieniali z wadliwych :-) oprocz tego dosc czesto hamulce do wymiany ale uklad hamulcowy w tym aucie miodzio bardzo lubie nim jezdzic:-)
Silniczek u mamusi 1,2 8V nie do zajechania :-) na trasie spokojnie ~140/150 mozna leciecie *niemiecka autostrada*
P.S. Ladne to bravo ale w tej cenie to juz bym szukal jakiej AR 156 ;-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 03-10-2007, 06:50
|
|
|
heh, pamiętam taki myk, ale to chyba prędzej w jedynce, że było jakoś ciasnawo po przesiadkach z większych przy pedałach i się faktycznie but zaczepiał trzymając sprzęgło bodajże przy desce czy gaz nieposłusznie, ale wymagało to jakichś większych buciorów np zimowych choć było wqrw...ce mocno, bo się trza było nauczyć zmieścić tam nogi... |
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 03-10-2007, 10:15
|
|
|
Tak dziwnie skonstruowane "pakiety". Dziwne... welur to wydaje mi się tak samo jak lakier metallic powinień być już standardem w autach. ABS już dają za free, chociaż to było raczej wymuszenie ze strony UE.
Jeździłęm PII i faktycznie, te siedzenia nie są tak miłe w dotyku. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 07-10-2007, 10:09
|
|
|
Ta tapicerka standardowa to w dotykuje daje uczucie jakbyś siedział w autobusie miejskich gorszej kategorii. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
Tomasz@20@KSU
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 108 Skąd: Stryszawa/B-B
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-10-2007, 10:39
|
|
|
Mi tam nie robi większej różnicy że mam welury bo i tak czym prędzej zakładam na siedzenia pokrowce... Inaczej po miesiącu eksploatacji autko wyglądałoby tragicznie
A jeśli chodzi o punto II to mamy w domu takie, które przejechało na nauce jazdy ok 500-600 tyś. km bez remontu i na prawdę niewiele się psuło Teraz dalej jeździ już na drugim silniku i się trzymie-po prostu auto trwałe jak czołg
Ale muszę przyznać że nie przepadam za jazdą nim-jednak tipo to tipo |
_________________ TIPO pojechało 20 grudnia na żyletki Wspomnijcie go gdy będziecie się golić... ;-) |
|
|
|
|
golcu
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 07 Wrz 2007 Posty: 35 Skąd: Mikołów
|
Wysłany: 07-10-2007, 13:41
|
|
|
Mam znajomego który ma ośrodek szkolenia kierowców i ma dwa auta. Corse i Punto II. W tamtym roku miał jeszcze punto z 2001 (chyba) roku i nie było tygodnia żeby coś się z tym autem działo. Standardem było siadające wspomaganie kierownicy. Przynajmniej raz na dwa miesiące coś się z tym działo, ale może to dlatego że kursanci dużo kręcą na placu. Drugą wadą jest układ chłodzenia.. Jak nie termostat to pompa wody. I to też pare razy w tym właśnie modelu. Żeby tego było mało zardzywiała uwaga ! - MISKA OLEJOWA Element w którym cały czas znajduje się olej zardzewiał.. dziwna sprawa. Rok temu kupił zupełnie nowe punto i już słyszałem że musiał pompe wspomagania wymieniać.
Nie polecam tego auta, no chyba że te wszystkie usterki było winą jazdy nowych kierowców. Dla porównania powiem że do Corsy tylko leje paliwo i nic więcej. O tym wspomaganiu to już słyszałem od większej ilości użytkowników punta. |
_________________ Fiat Tempra 1.6 ie LPG 92' digital 159.A3.046 digiplex 2 |
|
|
|
|
radexon
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 221 Skąd: Grudziądz
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 11-10-2007, 12:08
|
|
|
Mi się podobają punciaki ABARTH ,fajnie przerobione wizualnie,silniki też niezłą moć mają
Może kolejne auto to Punto,hmm ale czas pokaże narazie TEMPRĘ męczę |
www.lechelektronik.pl
----------------------------- |
|
|
|
|
Tomasz@20@KSU
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 16 Lut 2006 Posty: 108 Skąd: Stryszawa/B-B
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 14-10-2007, 16:07
|
|
|
No u nas właśnie najlepiej sprawują się punta, a też zależy na jakie się trafi;-)
A jeśli chodzi o corsę(tylko że krajowa, nie sprowadzana) to ciągle jakies usterki
We wspomaganiu kierownicy wymieniamy silniczek średnio raz na 6 miesięcy
No ale licząc przebiegi-ponad 100tys km/rok to chyba i tak nieźle |
_________________ TIPO pojechało 20 grudnia na żyletki Wspomnijcie go gdy będziecie się golić... ;-) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|