Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
troche na odwrót - Dorobienie zamka (stacyjka) do kluczyka
Autor Wiadomość
Race_D 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 17-02-2008, 16:22   troche na odwrót - Dorobienie zamka (stacyjka) do kluczyka

Mam jeden kluczyk do zamków drzwi i korka wlewu paliwa oraz schowka, do stacyjki mam inny, zamek klapy bagażnika nie przyjmuje żadnego kluczyka z tych co dostałem do auta. Czy można jakoś ustawić bębenki w stacyjce i zamku klapy tak by wszędzie tego samego kluczyka używać? Wiem, że np. w BMW tak można bo sam się bawiłem i ustawiałem zapadki w bębenkach pod kluczyk, a jak to jest we FIAT'ach?

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 17-02-2008, 20:06   

jeśli chodzi o wkład w bagażniku to jeśli pamiętam jest podobny do drzwiowego, takie wkłady rozwalałem :P i dało się blaszki poprzekładać; stacyjki jednak nie ruszałem od tej strony, ale może z nią być problem; ale jeśli tylko do stacyjki byłby inny klucz to jeszcze ujdzie...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

yoyo 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 17-02-2008, 20:10   

a nie prościej wrzucić tam siłownik i otwierać z pilota lub przycisku w aucie?

luki21 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 17-02-2008, 20:11   

ja mam u siebie do każdej wkładki i stacyjki osobny kluczyk i powiem wam ze wcale mi to nie przeszkadza

po co wiec bawić się w takie rzeczy
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!!
     assistance   Moneta

sheriffnt 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 17-02-2008, 21:13   

Witam
yoyo napisał/a:

Hmmm.. jest jeden problem, u mnie też tak jest, uszkodzona wkładka zamka w klapie, jest o tyle źle, ze kiedy muszę wyjąć akumulator z auta, np. do podładowania, bagaznik pozostaje ..otwarty :( Dzwi zamknę co prawda blokadami i z kluczyka, tylko bagażnik...

Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend

maro.marek 

Wysłany: 17-02-2008, 22:24   

zamek klapy tylnej mozesz miec zatarty wiec wystarczy rozebrac , wyczyscic i nasmarowac a co do stacyjki da sie spokojnie ustawic zapadki o ile zdolasz z tych co masz w stacyjce.jezeli ktorys nie bedzie nigdzie pasowal zawsze mozesz go nie wlozyc lu podjechac do punktu dorabiania kluczy (czesto tez regeneruja zamki) zeby ustawili ci ten zamek.koszt regeneracji i ustawienia jednego zamka wynosi okolo 20zl.ja tyle zawsze placilem bo denerwowalo mnie pare kluczykow

Race_D 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 17-02-2008, 23:08   

yoyo napisał/a:

Mam centralny zamek fabryczny więc jakby nie w tym problem...

Cytat:
ja mam u siebie do każdej wkładki i stacyjki osobny kluczyk i powiem wam ze wcale mi to nie przeszkadza

po co wiec bawić się w takie rzeczy

Ja mam zawsze przy sobie pęk dziesięciu kluczy od różnych nieruchomości i nie bawi mnie posiadanie pięciu do jednego auta. Tobie to może nie przeszkadzać ale ja nie widzę sensu w utrudnianiu sobie życia. Niektórzy np. wyrzucają śmieci w domu dookoła siebie bo nie czują potrzeby porządku ale to nie znaczy, że inni też tak muszą żyć. IMHO takie wypowiedzi w dziale technicznym są raczej niepotrzebne. Peace.

maro.marek, wiesz może ile jest rodzajów tych zapadek i czy są identyczne w stacyjce i pozostałych zamkach? Zabiorę się do tego dopiero jak załatwię sobie jakieś dodatkowe zamki, nie będę się uczyć na swoich ;) .

maro.marek 

Wysłany: 18-02-2008, 11:26   

Race_D, nie wiem ile jest rodzajów ale wrazie czego to powinienem miec kpl zamkow do tipo coprawda jednej wkladki mi brakuje ale ma ja chlopak z ttt wiec jest do odzyskania.mysle jednak ze sobie poradzisz bo nie jest to trudne a zapadki powinny byc takie same ale we wlewie paliwa moze miec nie wszystkie zapadki czasami tak robia

Odpowiedz do tematu