|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Moje poświetlenie wzmaka w bagażniku |
Autor |
Wiadomość |
andrzej&sz
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 03-12-2005, 14:37 Moje poświetlenie wzmaka w bagażniku
|
|
|
Wreszcie po miesiącu odkładania z braku czasu, zakończyłem montaż wzmaka, podświetliłem go i zabudowałem, efekt na załączonym obrazku. |
_________________ Tempra 1.6 `94
gaźnik/LPG |
|
|
|
|
Jarek 5TT
Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 297 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 03-12-2005, 20:38
|
|
|
powiem szybko OK! |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 03-12-2005, 20:46
|
|
|
Fajnie... ja niestety mam piecyk tak normalnie polozony, ale schowany za skrzynia.
A co napedza ten MAC? A jak przymocowales? Do blachy? |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
andrzej&sz
|
Wysłany: 03-12-2005, 22:58
|
|
|
miszko napisał/a: | Fajnie... ja niestety mam piecyk tak normalnie polozony, ale schowany za skrzynia.
A co napedza ten MAC? A jak przymocowales? Do blachy? |
Jeżeli chodzi o mocowanie to pod tapicerke dałem płyte laminowana , przykręciłem ja do błotnika za pomoca małych katowników, założyłem tapicerke i przykręciłem płytę ABS coś w stylu pleksy ale czarne i go tego wzmacniacz, podpiąłem neonki i podłaczyłem do oswietlenia bagaznika, a wzmacniacz napędza sprzęt Blaupunkta, z przodu odseparowany zestaw 165mm w panelach głosnikowych i z tyłu 3 drożne 165mm. docelowo badzie skrzynia i nowy zestaw do przodu. |
gaźnik/LPG |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 04-12-2005, 00:06
|
|
|
Ja mam ogolnie wszystko pod radio podlaczone, tylko skrzynia i elipsy tylnie sa na piecyku. Ja mam JBL GTS150 (piec) + skrzynie band-pass fi25cm , 2 cewkowy glosnik (2x100RMS). Na tyle na ile mi potrzeba to ten sprzecik gra.
Oto fotka samej skrzyni. Wyglada to jak by 2 szesciany "wlozone" w siebie.
W srodku jest glosnik. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 04-12-2005, 11:08
|
|
|
Fajnie,fajnie ale nie poprawi jakosci grania hehe
Napisz lepiej co tam wmontowales za sprzet. |
|
|
|
|
Arczej
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-12-2005, 12:53
|
|
|
ogolnie spoko ale ja preferuje raczej schowane podswietlenie i tylko widoczna lune swiatla. fajny motyw mozna wy zrobic z ta pleksa zaslaniajaca wzmacniacz jak by ci sie udalo w ranty pleksy wmontowac jakas mala diode poglo wy to fajnie wygladac jednak nie wiem jakiej grubosci masz plekse. widze tam matowy motyw na pleksie wiec mogl by ciekawie zablysnac.
ps czym to podswietliles??? czy sa to diody wlozene w paleczke kleju ( tego do pistoletu na goraco) czy neoniki male. |
|
|
|
|
andrzej&sz
|
Wysłany: 19-12-2005, 17:36
|
|
|
Arczej napisał/a: | ogolnie spoko ale ja preferuje raczej schowane podswietlenie i tylko widoczna lune swiatla. fajny motyw mozna wy zrobic z ta pleksa zaslaniajaca wzmacniacz jak by ci sie udalo w ranty pleksy wmontowac jakas mala diode poglo wy to fajnie wygladac jednak nie wiem jakiej grubosci masz plekse. widze tam matowy motyw na pleksie wiec mogl by ciekawie zablysnac.
ps czym to podswietliles??? czy sa to diody wlozene w paleczke kleju ( tego do pistoletu na goraco) czy neoniki male. |
zabudowa ta nie była do końca przemyślana, wyszło jak wyszło, a tak dla twojej wiadomości to nie jest pleksa, a poliwęglan a neonki to dokładnie takie
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76910788 |
gaźnik/LPG |
|
|
|
|
Arczej
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-12-2005, 20:33
|
|
|
ze zdjecia nie jestem ocenic czy to pleksa czy poliweglan. zerknalem na ta aukcje i to nie sa zadne neonki neon jak sama nazwa wskazuje ma w sobie gaz. nie widzialem na oczy tego twojego podswietlenia ale domyslam sie ze jest to cos co napisalem wyzej. zwykle diody wsadzone w paleczke kleju ktora mozna kupic w sklepie za 1zl. zajmuje sie troche car audio, montuje troche sprzetu w samochodzie i rozne neonki mi ludzie przywozili wiec troche tych allegrowych swiatalek mi sie prewinelo przez rece.
PS. bez urazy mam nadzieje ze moje wypowiedzi nie zostaly odebrane jakos zlosliwie. |
|
|
|
|
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 26-12-2005, 12:37
|
|
|
no no bravo panowie.
Kiedy ja znajde czas i kase na takie przeróbki?? Na razie to spłacam kredyt który wziołem na autko i naprawiam je na bierząco, ale obiecuje że jak wyjde na prostą to i ja coś zmienie w swojej temperce |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|