|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
MITSUBISHI GALANT |
Autor |
Wiadomość |
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-08-2011, 13:34 MITSUBISHI GALANT
|
|
|
Witam, dzisiaj przeglądałem allegro i naprawdę spodobało mi się to autko
Prosiłbym was o opinie czy w ogóle warto się interesować ta marką ?
Drogie częsci ? Oraz czy podchodzi tam gaz ? |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-08-2011, 14:43
|
|
|
który galant, jaki silnik, jakieś konkrety... Jeździłem takim 99 rok 2.0 znajomego dla mnie bez rewelacji, z wyglądu średni, gaz miał ale chodził średnio, części drogie jak do japońców, chyba ze kupujesz najtańsze... Znajomy pozbył się tego po pół roku... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 20-08-2011, 19:59
|
|
|
KrzychuB napisał/a: | VEndriuV, kup se TT i nie świruj pawiana |
Lubię to! |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 20-08-2011, 20:28
|
|
|
myślałem nad 99r 2.0 silnik
Co do TT to hmm ciężko znaleźć w dobrym stanie itd... będe czekał na okazje z forum |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 22-08-2011, 16:24
|
|
|
Ci powiem tak
Sam ma misia i to to jezdzi fajne, jest dobrze zrobione i naprawdę mało awaryjne - części już nie są strasznie drogie - rynek wtórny jest duży i łatwo kupić co się potrzebuje.
Bdm napisał/a: | części drogie jak do japońców, chyba ze kupujesz najtańsze... Znajomy pozbył się tego po pół roku... |
Więc Panowie proszę o nie przytaczanie tu opinii znajomych znajomych który miał i który sprzedał bo się psuło i części były drogie kupił parcha to się psuło, nie umiał znaleźć części to płacił jak za zborze
Bo do naszego Miska jakoś kredytów na części nie bierze połowa domowników |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 22-08-2011, 16:41
|
|
|
ubek, wszystko zależy od tego co sie trafi, mitshubishi do mistshubishi nie równe, to że pajero jest bez awaryjne nie znaczy że galant nie jest akurat tym galantem poruszałem się dość często, ogólnie środek nie powala, silnik jakoś osiągami także, co do cen części można popatrzeć na allegro, silnik ten sam bodajże co w eclipsie, buda tez już zaczęła lecieć jak w moim fiacie, nadkola i progi, kupiony za 15000 sprzedany za 9000, nie wiem w jaki sposób ubek, szukasz części, ale w zwykłych motoryzacyjnych raczej graty do mitsubishi, zwłaszcza tych rzadszych modeli nie są tanie, może pochwal się kolegom, co by i inni zaoszczędzili |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
|
|
|
|
ubek
Pomógł: 50 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 3790 Skąd: Heilbronn
Województwo: Other
|
Wysłany: 22-08-2011, 16:43
|
|
|
Bdm napisał/a: | nie wiem w jaki sposób ubek, szukasz części, ale w zwykłych motoryzacyjnych raczej graty do mitsubishi, zwłaszcza tych rzadszych modeli nie są tanie, może pochwal się kolegom, co by i inni zaoszczędzili |
Po dziele się tą tajemnicą - ale obiejcajcie że nie powiecie nikomu...
internet
Taniej niż w sklepach |
_________________ K.W.A. - Kamikaze Wariaty Alkoholicy
Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku
www.tomekmichalik.pl |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 22-08-2011, 16:52
|
|
|
Może i taniej gorzej jak część nie pasuje albo sprzedawca wyśle nie to co trzeba, może wcale nie wyjść taniej... |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 22-08-2011, 17:32
|
|
|
Bdm, oj tam oj tam. jak koleś np. na allegro ma status SS i jest ogarnięty to jak zadzwonisz i podasz VIN to wysle co trzeba, a cena z przesyłką wyniesie ciut mniej niż w sklepie.
drogie części do japońców to jakiś mit. świece, klocki części zawieszenia są w tych samych cenach, no może 10 % droższych.
według katalogu inter cars amortyzatory KYB do tipo 2.0 8v są droższe niż do mojej hondy.
tarcze na przód ATE do hondy i fiata po tyle samo.
różnice w cenach poczuje ten kto zaopatruje sie na szrocie bo tam sprzedawca podtrzymuje ten dziwny mit, że za części do japończyka ( jeśli takie ma ) to musi krzyknąć więcej.
ewentualnie narzekają jeszcze ci co jeździli golfem i kupowali na szrocie wszystko po 5zł, a po kupnie japońca trza było iść do sklepu i nagle .... zderzenie z rzeczywistością bo klocki kosztują 70zł a nie 7 .... |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 22-08-2011, 17:58
|
|
|
Leśniczy, wiem że kierowcy japońców będą sie bronić, bo to jak kazdy to że koleś ma status SS to nie znaczy że jak kupisz to ci część spasuje, znasz polską mentalność, ładuje sie co jest, dlatego wole kupić w sklepie, nie dużo drożej niż allegro a mam możliwość wymiany, a Pan ze sklepu z uśmiechem mnie powita gdy 3 raz przyjeżdżam po jedną część bo się okazuje że to z innego rocznika/modelu co do cen części to wszystko też zależy od popularności modelu, ile jeździ civików takich jak twój, a amorki pewnie pasują z innych wersji, a teraz popatrz np. ile jest galantów czy innych mniej popularnych aut, wiem że znajomy płacił sporą kasę za przewody zapłonowe bo sa tam podobno jakieś wymyślne, amorki wahacze itd też swoje kosztują bo od innych modeli nie spasujesz, co do części ze szrotów to kupowanie na szrocie klocków tarcz amortyzatorów to jak strzał w kolano, niby można chodzić ale to już nie to samo...
kolega VEndriuV, chciał o opinie to mu napisałem co ja myślę o tym modelu z własnych doświadczeń i spostrzeżeń, pogadam ze znajomym to może coś jeszcze powie, najlepiej wejdź na forum galanta i tam popytaj... |
|
|
|
|
gru
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 25-08-2011, 09:21
|
|
|
Kolega ma 2,5 V6 w automacie. Full opcja. 100% zadowolenia. |
|
|
|
|
Leśniczy
|
Wysłany: 25-08-2011, 10:59
|
|
|
Bdm, ja sie przed niczym nie bronie, po prostu stwierdzam fakty ....
tarcze, klocki, świece i inne elementy eksploatacyjne do samochodów europejskich czy japońskich są w podobnych cenach. wyjątki stanowią modele unikalne. a czy galant jest taki unikalny ? w ostrowcu czyli 80 000tys mieście widzę tyle samo galantów co tipo .... ten chory mit o przepaści w cenach podtrzymują mechanicy z ery dużego fiata, poloneza i golfa I . bo w tamtych czasach kiedy w sklepach do golfa były juz dostepne tanie zamienniki to do japończyka jedynym źródłem części był ASO.
a nawet jesli ktoś juz tak świecie jest przekonany, że części są 2 razy droższe od europejskich aut to powinien również wierzyć w historie, że japońce są znacznie mniej awaryjne. w takim układzie nawet jesli jest drożej, a wymieniasz rzadziej to na to samo wychodzi ... ?
w każdym razie jesli ktoś przy zakupie samochodu kieruje sie tym ile kosztują do niego najtańsze części i czy pobliski szrot jest dobrze zaopatrzony w graty do tego modelu to ja wymiękam ....
p.s bardzo mi się podoba to porównanie części ze szrotu ze strzałem w kolano |
|
|
|
|
gru
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 25-08-2011, 13:39
|
|
|
Leśniczy napisał/a: | ten chory mit o przepaści w cenach podtrzymują mechanicy z ery dużego fiata, poloneza i golfa I . bo w tamtych czasach kiedy w sklepach do golfa były juz dostepne tanie zamienniki to do japończyka jedynym źródłem części był ASO. |
Wiadomo, że jeżeli auto jest popularne w danym kraju, tym taniej można kupić część - bo rynek będzie zalewany zamiennikami z różnych firm.
Przykładem jest chociażby ten golf...części można nabyć stosunkowo tanio i jest jeszcze w czym wybierać
Znajomy ma Subaru Justy 4x4 i części musi ściągać z Azjii...bo u Nas to znikome sztuki występują i import części się nie opłaca i za każdą pierdołę musi przepłacać... |
|
|
|
|
Leśniczy
|
Wysłany: 25-08-2011, 14:57
|
|
|
a znajomy kolegi wujka znajomego ma chevroleta corvette 6,2 , części sprowadza ze stanów, a jak kupował opony na tył to wydał 2000zł ... jakoś nie pamiętam, żeby narzekał z tego powodu.
gru napisał/a: |
Znajomy ma Subaru Justy 4x4 i części musi ściągać z Azjii...bo u Nas to znikome sztuki występują i import części się nie opłaca i za każdą pierdołę musi przepłacać... |
to skoro jest taki nie zadowolony i tak mu źle z tym autem to niech sprzeda i kupi golfa
galant, civic czy jakieś mazdy to nie żadne cuda, których w kraju jeździ 20szt.
jak ktoś ma wątpliwości na temat cen to niech weźmie popularne auto niemiecki, francuskie i japońskie podobnej klasy w podobnej cenie i roczniku i przejdzie sie do sklepu zapytać o ceny rozrządu, zawieszenia, tarcz itp ..... możecie się bardzo zdziwić .... |
|
|
|
|
manieek133
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 25-08-2011, 19:00
|
|
|
Leśniczy, popieram kolegę jeśli chodzi o części zamienne.Miałem Mazdę 626 i powiem że części są w podobnych cenach, a nawet nie raz tańsze.A na dodatek trzeba przyznać że japończycy produkują solidne i wygodne samochody.Troszkę tylko design wewnętrzny jest poziom niżej.Więc jeśli miałbym odpowiednią gotówkę i jakiś ładny model Galanta(z zewnątrz te samochody wyglądają świetnie) na oku wziąłbym bez wachania |
_________________ "Nie jestem Pinokio, żebym się pier**ł z pajacami" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|