|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Moje "maleństwo" |
Autor |
Wiadomość |
Wujek
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 28-11-2004, 18:48 Moje "maleństwo"
|
|
|
Moja ślicznotka to model z 94 roku wersja "L". Posiada AIR BAG , napinacze pasów, wspomaganie kierownicy, ABS. Niestety w wyposażeniu seryjnym zabrakło obrotomierza (zainstalowałem cyfrowy). Przebieg obecny to zaledwie 119 567 km. Jeżeli chodzi o awaryjność to powiedziałbym ze jest przeciętna. Wszystko zależy jak dbamy o samochód, jesli dbasz on odwdzięczy ci się jazdą bez niespodzianek.
POZDROWIONKA.!! |
_________________ ....Tempra 1.4 i.e...ma nowego właściciela |
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-11-2004, 19:01
|
|
|
Moja Misia powstała w 1994 roku,w mojej rodzince jest od 1996,tzw "goła wersja" bo mam tylko wspomaganie i reg.kierownicy Ja śmigam nią od prawie 3 lat Obecnie prawie 198 tysięcy na liczniku,zbliża się do jubileuszu 200,000 tysięcy Z awaryjnością jest różnie...ale jak coś już poleci to zaraz jeszcze kilka innych...a potem znowu spokój przez dłuższy czas...I korozja...szczególnie tylne błotniki...(Remoncik na wiosne,pójdzie do szpitala -->wymiana wszystkiego na nówki sztuki )A w przyszłości może jak już serce mojej Misi zakończy swoją pracę pomyślimy o swapie na coś większego...może jakieś 2.0 turbo? Ale to na razie odległe plany...Pozdro:) |
_________________ TIPO 2.0 16V-sprzedany
Galant 2.5 V6 Sport Edition |
|
|
|
|
czecho
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 06-12-2004, 15:41
|
|
|
Mój Tipek w deszczowy dzień...
|
_________________ Tipo 1.6 i.e. suite '94 + LPG BRC
no to nie jest problem... to się wszystko zgłasza jako usterkę... |
|
|
|
|
Jagi
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 252 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-12-2004, 15:55
|
|
|
Fajnie utrzymany, to sie chwali ... widac ze dbasz o niego i tak trzymac ! |
_________________ KIA Clarus 1.8 SLX DOHC |
|
|
|
|
dziura
Pomógł: 19 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 960 Skąd: Chorzów/Katowice
|
Wysłany: 06-12-2004, 16:24
|
|
|
Czecho a co ty masz za zegarki ??? to są przerabiane czy jakie ładne są
czy do tempry też można takie mam obecnie analoga z zegarkiem
i napisem fiat czy to są same nakładki czy jak jestem zainteresowany tym |
|
|
|
|
czecho
|
Wysłany: 07-12-2004, 08:42
|
|
|
odpowiadam:
zegary są oryginalne. looknij tu ->zegary
czy można do Tempry takie założyć nie mam pojęcia, ale pewnie ktoś rozwieje twoje wątpliwości. wiem że jeśli chodzi o podmianę desek to próbowano już różnych opcji: digital na analog, analog na digital i wszystkie możliwe kombinacje z obrotomierzami i bez |
|
|
|
|
dziura
|
Wysłany: 07-12-2004, 18:56
|
|
|
Fajne ładniejsze od moich hehe mam w temprze te analogi z zegarkiem bez obrotomierza z napisem fiat może ktos ma pomysł jak je ładnie zmodyfikować????????????????? bo są mało efektowne
Czecho luknełem tam git myślałem ze te szare wykończenie to przeróbka hehe bardzo fajne |
|
|
|
|
dziura
|
Wysłany: 07-12-2004, 18:59
|
|
|
Czecho ty masz wogóle w środku lepiej tak jakos nowocześniej a który to rok? tak wszystko zaokraglone hehehe
i czy to krajówka bo myśle że masz obco krajowca |
|
|
|
|
czecho
|
Wysłany: 08-12-2004, 08:33
|
|
|
taa... przyjechał do mnie z Monachium
a furka tak jak w stopce napisane - Tipo 1.6 i.e. z 1994 roku, z tym że wersja suite - dość bogato wyposażona.
pozdrowki |
|
|
|
|
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-12-2004, 21:12
|
|
|
W Polsce tylko sprzedają wersje dla ubogich.
Wszystkie sprowadzane są prawie "ful wypas" |
|
|
|
|
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 25-12-2004, 12:56
|
|
|
Nasze Tipko to 93r. Sprowadzona z Niemiec. Przebieg ma 56.000 i wszystkie dokumenty to potwierdzają. Niestety ma uszkodzoną skrzynię biegów i dlatego cena śmieszna - 300€.
Jeśli chodzi o wyposażenie to jak na niemieckie warunki to niezbyt wysokie: elektryczne szyby, wspomaganie, ABS, welur, regulacja wysokości siedzeń. Kolor czarna perła, nowy przód.
Koszt sprowadzenia to ok 4000PLN. Moja rada to szukać autka samemu, bo oszczedasz ok 1000zł no i autko sam wybierasz. My mieliśmy jeszcze na oku wersję suite 2.0, ale była blisko Berlina, a tam często oszukują, no i autko było troszkę za bardzo zniszczone jak na 120.000.Dodatkowo pojemnośc nas przerażała!
Co do użytkowania to siedzenia nie są rewelacyjne, troszkę za krótkie siedzisko i siedzi się za wysoko-ciężkie do długich tras.Do wad doliczam za nisko umieszczone włączniki kierunkowskazów (nie można włączyć trzymając poprawnie kierownicę), miejsce na radio (za nisko i pod kątem). Poza tym:super szeroko otwierane drzwi, dobre wyposażenie i rozwiązania stosowane nowszych samochodach, cichy i elestyczny silnik (1.6), dużo miejsca z tylu, świetnie wyprofilowana kanapa, duży bagażnik jak na 5 drzwiowe "coupe" , świetne nagrzewanie auta. Cena to największy pozytyw.
Następne Tipko lub Tempra to będzie 2.0 albo Td(s) ale już full wypas. W cenie aut "pożadanych" (VW, Audi, BMW i inne) w wersji zero można kupić nowsze Tipko/Temre w wersji full. Wiem, że awaryjność jest wyższa w Fiatach, ale nowsze auto jest zawsze lepsze od starego, a jak się przekonałem to użytkownicy Fiatów dbają o nie dużo bardziej niż innni. Nie wiem dlaczego. |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 28-12-2004, 13:31
|
|
|
Melduję, że obecnie w wolnych chwilach pracuję nad moją www, gdzie znajdziecie życiorys mojego auta.
Na razie adresu nie podaję (pewnie niektórzy go znają) bo założyłem tą stronę kilka lat temu i tak od tego czasu sobie wisi...
Gdy dokonam modyfikacji to się pochwalę...
|
|
|
|
|
roger
Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 86 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 30-12-2004, 20:30
|
|
|
Moja TEMPERÓWKA urodziła się w 1991 roku
Dostała lakierek srebny-metalic i deseczke digitalka
No oczywiście w środku ma welurek , elektryczne szybki z przodu , wlot powietrza na tunelu z tyłu , lampke wew. z tyłu na suficie , lampke w bagażniku , lampke w schowku , lada moment dostanie halogenki
Serduszko jej dali 1.6 mono-punkcik
W moje rączki wpadła we wrześniu 2003 i śmiga na taxi
Zrobiłem na niej 60tyś km i miała mniej więcej jakieś 370 tyś jak jej zrobilem nowe serduszko
W maju tego roku jakis .....pip śmiał trafić moją w boczek
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło dostała całe zderzaki srebrne a na wiosenke moz jak się uda bedzie na całej nowy lakierek i ciemnie szybki |
_________________ TEMPRA 1.6 ie 91r srebrny metalic DIGITAL sprzedana
www.rogerodriver.bo.pl
rogero75@gmail.com
VW CARAWELLE 95r. 2.5 ben+gaz 8+1 (TAXI) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|