|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wyciek plynu wspomagania ze zbiornika. |
Autor |
Wiadomość |
Miko-Why
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 31-01-2009, 22:58 Wyciek plynu wspomagania ze zbiornika.
|
|
|
Caly zbiornik jest zapocony i tlusty, zauwazylem tez ze pod nim oblane po wierzchu sa jakies elementy silnika, wyglada na to ze wydostaje sie plyn wspomagania. Nie zauwazylem tam zadnego wskaznika max-mini, ile tego plynu powinno sie tam znajdowac?
Pytanie, jego jest tam bardzo duzo, nie pod sam koniec ale duzo, czy mozliwe ze przy maksymalnej pracy wspomagania cisnienie wyrzuca plyn gora?
Jak to zdiagnozowac? Ktos mial podobny problem? |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 31-01-2009, 23:01
|
|
|
Miko-Why, sprawdz weze i uszczelke w korku od zbiornika nie powinno wyzucac płynu poza zbiornik |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
Miko-Why
|
Wysłany: 31-01-2009, 23:07
|
|
|
albert19912 napisał/a: | Miko-Why, sprawdz weze i uszczelke w korku od zbiornika nie powinno wyzucac płynu poza zbiornik |
Kurcze ja chyba w ogole w korku nie mam uszczelki.... Posprawdzam jutro dzieki albert19912
EDIT:
Mam uszczelke jednak w korku, przelozylem ja na druga strone i jutro zoabcze co i jak. |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 01-02-2009, 00:08
|
|
|
Miko-Why, poziom plynu w zbiorniku powinien byc nieco ponad polowe jego objetosci. Nie wiem jak u Ciebie wyglada, ale na moim zbiorniczku jest zolty obwod wokol o szerokosci okolo 1cm i w tym polu powinien konczyc sie poziom plynu. Masz go zdecydowanie za duzo i dlatego przy skrecie ci go wyrzuca. |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Miko-Why
|
Wysłany: 01-02-2009, 00:15
|
|
|
To faktycznie mam go za duzo, jutro usune troche. Leci pomogl. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|