|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
historia składaka |
Autor |
Wiadomość |
krzycho00
Wiek: 39 Dołączył: 27 Wrz 2007 Posty: 189 Skąd: Pałecznica
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 17-04-2008, 17:23 historia składaka
|
|
|
witam panowie może ktoś pomoże mojemu sąsiadowi otóż
mój sąsiad sprzedał auto które było składakiem jako nie składaka oczywiscie kupujący przy rejestracji się o tym dowiedział ale sprzedał go dalej też jako nie składak lecz następny kupujący poszedł z tą sprawą na policje a teraz po pół roku sąsiad musiał być na policji gdzie się przyznał ze zataił że to składak (wydrapał z dowodu) . chłopak ma 20 lat i boi sie że mu papiery zasrają jak sprawa pójdzie do sądu, jak myślicie co mu grozi ?. czekam na wasze opinie i rady co ma zrobić |
|
|
|
|
Wieprz
Pomógł: 23 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 444 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 17-04-2008, 17:27
|
|
|
Wydrapał z dowodu?
Oj, niedobrze.
Jeśli by się dogadał z sąsiadem, o zwrot kasy to może by nic nie było.
Chyba, że Policja go oskarży o fałszowanie dokumentu. Ale może by dostał tylko ostrzeżenie.
Może mamy tu speców od prawa? |
_________________ Talbot Horizon -> Skoda Felicia -> Fiat Ritmo -> Talbot Horizon -> Fiat Tempra SW Liberty HSD, 1.6 MPI, 90KM 127Nm, Pb/LPG |
|
|
|
|
krzycho00
|
Wysłany: 17-04-2008, 17:31
|
|
|
Wieprz napisał/a: | Wydrapał z dowodu?
Oj, niedobrze.
Jeśli by się dogadał z sąsiadem, o zwrot kasy
Może mamy tu speców od prawa? |
tylko on jest co najmniej drugim właścicielem po sąsiedzie o tylu wie sąsiad a przez pół roku to kilku ich mogło być |
|
|
|
|
Wieprz
|
Wysłany: 17-04-2008, 17:39
|
|
|
Niech dogada się z sąsiadem o zwrot kasy i nie zakładania sprawy w sądzie. Niech mu powie, że sprawa by się ciągnęła z rok. A tak mógłby dostać kasę od razu i bez problemu.
I niech następnym razem powiadamia o faktach, a nie marzeniach, że nie-składak. |
_________________ Talbot Horizon -> Skoda Felicia -> Fiat Ritmo -> Talbot Horizon -> Fiat Tempra SW Liberty HSD, 1.6 MPI, 90KM 127Nm, Pb/LPG |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 17-04-2008, 19:08
|
|
|
ewentualnie może iść w zaparte że jak on sprzedawał to wpis w dowodzie był, tylko kupujący nie zauważył, aczkolwiek jeśli się nie uda to go o fałszerstwo posądzą
w sumie to grozi mu minimum jakaś grzywna a maximum jakiś wyrok w zawiasach lub prace społeczne - jeśli nie miał wcześniej problemów z prawem to nie powinni się go czepiać za bardzo, ale jak mu nasrają w papiery to przez najbliższe parę lat może się pożegnać z pracą w której ma do czynienia z pieniędzmi, lub drogim towarem bo teraz wiele firm żąda zaświadczeń o niekaralności.
najprościej to się z gościem dogadać, z tym, że policja może teraz wszcząć sprawę z urzędu |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 17-04-2008, 20:10
|
|
|
Lepiej niech się dogada z gościem żeby sprawę z Policji wycofał.
Jak nie, dostanie zawiasy za fałszowanie dokumentów, grzywnę oraz jak gość założy mu sprawę cywilną to oczywiście ją przegra i oprócz zwrotu kosztów z odsetkami zapłaci jeszcze koszta sądowe.
Jak ktoś wyżej napisał może zapomnieć o pracy w wielu zawodach bo to wyjdzie nawet po 10 latach i dłużej.
Szczerze mówiąc wcale nie żałuję takich cwaniaczków. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
yoyo
|
Wysłany: 17-04-2008, 20:16
|
|
|
Emf napisał/a: | Jak ktoś wyżej napisał może zapomnieć o pracy w wielu zawodach bo to wyjdzie nawet po 10 latach i dłużej. |
za 10 lat będzie miał trzydziestkę na karku wtedy będzie mu łatwiej wytłumaczyć że to bład młodości, poza tym nie jestem pewien czy po kilku latach niekaralności nie można złożyć wniosku o wykreślenie takiego wpisu z akt |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 17-04-2008, 20:34
|
|
|
yoyo, ciekaw jestem jakbyś Ty kupił auto z takim "błędem młodości".
Czy też doradzałbyś temu gościowi żeby się wszystkiego wypierał??
Nie CIERPIĘ cwaniactwa i kombinatorstwa i za takie numery w innym kraju dostałby taki "bonus", że nie spłaciłby go w ciągu kilku lat. |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Wieprz
|
Wysłany: 17-04-2008, 20:37
|
|
|
Emf napisał/a: | w innym kraju |
Niestety nie u nas. U nas ważne są interesy jednostek, a nie narodu.
W tym obywateli KIEROW(nikow)CÓW.
** Dodano: 17-04-2008, 21:39 **
Emf napisał/a: | Nie CIERPIĘ cwaniactwa i kombinatorstwa |
To samo mogę powiedzieć. Zwłaszcza, jak widzę, że jakiś młody/stary kierowca ma inną wersję "ubarwioną" ze zdarzenia drogowego. Widać, że jego wina, ale on idzie dalej w zaparte. |
|
|
|
|
svamp
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 17-04-2008, 20:42
|
|
|
yoyo napisał/a: | Emf napisał/a: | Jak ktoś wyżej napisał może zapomnieć o pracy w wielu zawodach bo to wyjdzie nawet po 10 latach i dłużej. |
za 10 lat będzie miał trzydziestkę na karku wtedy będzie mu łatwiej wytłumaczyć że to bład młodości, poza tym nie jestem pewien czy po kilku latach niekaralności nie można złożyć wniosku o wykreślenie takiego wpisu z akt |
Dokładnie, z tym że wpis z rejestru karnego sam się kasuje po jakimś czasie. |
_________________ Tipo 1,6 AGT cat. i.e. '91 |
|
|
|
|
yoyo
|
Wysłany: 17-04-2008, 21:02
|
|
|
Emf, nie oceniam tu moralności tego co zrobił, tylko stwierdzam co może zrobić jak już wdepnął w gówno
gdybym ja kupił takie autko, też dochodziłbym swoich praw i w pełni rozumiem tych kupujących |
|
|
|
|
krzycho00
|
Wysłany: 18-04-2008, 17:46
|
|
|
widziałem sie dziś z tym sąsiadem dużo ruchu teraz zrobił ale nic mu to nie da teraz to tylko jego stary (współwłaściciel) musi zeznać że on o niczym nie wiedział żeby i jemu sie nie dostało . z tego co sie dowiedział to jeśli facet już zarejestrował to auto to raczej umorzą sprawę (mogła tez ulec przedawnieniu po takim okresie) a gorsza wersja to grzywna a w najgorszym przypadku zawiasy na jakiś okres od 3 miesięcy . przy znacznej ilości szczęście umorzą za niską szkodliwość czynu bo kwota za auto jest w granicach 2,5tys |
|
|
|
|
dcfan
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Paź 2007 Posty: 660 Skąd: Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-04-2008, 22:11
|
|
|
Ta sprawa to polecam NAJLEPSZE miejsce gdzie poruszane są sprawy wszelkich porad prawnych, za darmo, przez zawodowych prawników i adwokatów:
www.forum.prawnikow.pl
Wymagana rejestracja ale opłaca się!!
Druga sprawa, gdzie w dowodzie można znaleźć, że to składak? |
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
Daewoo Nubira kombi '99 1.6 16V 110KM |
|
|
|
|
yagi2
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 120 Skąd: Wrocław/Lubin
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 19-04-2008, 23:08
|
|
|
dcfan napisał/a: | Druga sprawa, gdzie w dowodzie można znaleźć, że to składak? |
Pewnie w adnotacjach urzędowych:) tam gdzie jest pierwsza rejestracja wpisywana,LPG itc.
BTW.
EMF nie przesadzaj,każdy może popełnić jakiś błąd.Tym zatajeniem nie wyrządził nikomu żadnej krzywdy(cielesnej,finansowej też w sumie nie)więc przez głupią pomyłkę,no ba może cwaniactwo,ma ponosić tego konsekwencję np. tak jak piszecie przez 10lat;/ każdy na swój sposób ma coś na sumieniu.Tylko trzeba się zastanowić,czy kara jest adekwatna do winy.Tak samo jak sprzedający zataiają wypadkowe pochodzenie auta(takie zatajenie moim zdaniem jest o wiele groźniejsze w skutkach niż zatajenie,że auto to składak)a taka praktyka u nas jest na porządku dziennym,więc nie przesadzajmy! |
_________________ TIPOllot,1.4i.e+LPG BRC Just Junior |
|
|
|
|
|
dcfan
|
Wysłany: 19-04-2008, 23:26
|
|
|
Poza tym co to zmienia, skoro samochód jeździ jak trzeba, jest sprawny? Dla mnie serdecznie nie ma to znaczenia. Co do mojego pojazdu to jestem z każdym dniem bardziej pewien, że to składak (przykład obcinane kable na łączeniach budy z drzwiami, klapą itp) widomo. Śruby inne niż oryginalne, czasami za długie. Ale de facto co to zmienia... |
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 20-04-2008, 10:20
|
|
|
yagi2 napisał/a: | Tym zatajeniem nie wyrządził nikomu żadnej krzywdy(cielesnej,finansowej też w sumie nie) |
yagi2, gdyby wyrządził krzywdę cielesną to zastosowanie miałby kodeks karny i tu już mogłoby się skończyć bez zawiasów.
Co do tego, że nie wyrządził krzywdy finansowej, to może najpierw sprawdź ile kosztuje składak, a ile auto fabryczne bo bynajmniej nie można nazwać autem fabrycznym czegoś co zostało przed granicą rozebrane, a następnie w Polsce złożone.
Auto to nie klocki lego, chyba że jak jeden Kolega z forum masz hobby i rozbierasz auta, a później je składasz.
Wtedy przynajmniej wiesz jak to zrobiłeś!!
Ciekaw jestem, czy chciałbyś kupić auto np. cena rynkowa to 8tys. zł. po czym się okazuje, że to składak i będzie dobrze jak sprzedasz za 3tys. zł?
Jak rozumiem jesteś Matką Teresą w męskim wydaniu i nic byś sobie nie zrobił z faktu, że właśnie straciłeś pięć tysi, tylko wybaczyłbyś bliźniemu.
Dobrze rozumiem |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-04-2008, 12:23
|
|
|
Emf, Dokładnie, nie czarujmy się gość był świadomy tego iż robi kogoś za przeproszeniem w h..ja a do tego jeszcze fałszuje dokumenty. Każdy powinien ponieść konsekwecje za swoje czyny. yagi2, Jakiś smark ukradł ci samochód potem by go złapali, to przed sądem chciałbyś żeby go ukarali czy "powiedziałbyś błędy młodości wybaczam poście go wolno" Ja stary nie jestem, można powiedzieć że młody ale jakoś takie rzeczy do głowy mi nie przychodziły i nie przychodzą. krzycho00, no to mu sie upiekło. krzycho00 napisał/a: | niską szkodliwość czynu bo kwota za auto jest w granicach 2,5tys | swoją drogą co za poroniony pomysł z tą niską szkodliwością czynu 2,5tyś to dla mnie wysoka szkodliwością czynu patrząc takimi kategoriami to tak jak ktoś by mi zabrał 1mc wypłaty i z pozostałych 11mc musiałbym ciułać żeby to jakoś załatać, cały rok spierdzielony. |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
yagi2
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 120 Skąd: Wrocław/Lubin
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-04-2008, 14:03
|
|
|
Emf napisał/a: | Matką Teresą w męskim |
Matką Teresą nie jestem w żadnym wydaniu Co do ceny składaków,to nie wiedziałem,żyłem w przekonaniu,że kosztują tyle co auta bez napisu w dowodzie składak.Jednak się myliłem. |
_________________ TIPOllot,1.4i.e+LPG BRC Just Junior |
|
|
|
|
dcfan
|
Wysłany: 20-04-2008, 21:24
|
|
|
Za fałszowanie dokumentów powinien beknąć, przynajmniej się najeść nerwów nieźle żeby sraczki dostał. Bo to przestępstwo to raz a dwa, że nieładnie kogoś w jajo robić
Wybaczcie moją opinię, ale dla mnie wszystkiemu winne jest to, że całe rzesze ludzi są autentycznie pojebane
Mi zwisa, powiewa i świeci jak latarnia morska czy jade "składakiem" (kojarzy mi sie to albo z rowerem 'Wigry 3' albo z autem złożonym z 3 ze szwami na podłodze, kupą szpachli na dachu i innych miejscach, z fotelami ze stara i silnikiem z Syrenki 102) czy samochodem, jak to ktoś określił, "fabrycznym". Auto właściwie takie samo, części ma swoje, wszystko swoje, a że pokonało 100km na lawecie w częściach, co z tego. Jak oddajesz auto do lakiernika na kompleksowe lakierowanie to tez masz składaka, bo dobrzy fachowcy zdejmują drzwi, klapy, wnętrze wyciągają żeby pomalować całą bude a nie tam, gdzie widać.
Okej, mogę składakiem jeździć, mieć w dowodze i na tylnej szybie napis składak. Ba, nawet na przedniej moge mieć! Ale ja oszczędziłem na tym 5 tysi, za co sobie opłaciłem OC, przeglądy, fajne części i jeszcze mi zostało w cholerę kasy na drugi składak.
Nie dajmy się zwariować. To, że ja naprawiam sam swojego Tipka i jest w stanie w jakim jest to nie dlatego, że nie miałem kasy na focusa z 2003 roku ale dlatego, że podoba mi się właśnie ten konkretnie model samochodu i wybieram pewnie niewygody i mniejszy "szpan" na ulicy na rzecz tego, co lubię. |
|
|
|
|
Sapphiron
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 1395 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 20-04-2008, 21:32
|
|
|
dcfan, ja mam składaka i wcale nie uważam że jest gorszy od tego który nim nie jest... i tez się ciesze że zaoszczędziłem tyle i nie żałuje że kupiłem ten a nie inny samochód... a było w czym wybierać... |
|
|
|
Tipo-14000
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 197 Skąd: Bielsko-Biała
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-04-2008, 21:37
|
|
|
Dla mnie to dziwne , chce kupić auto , to się dowiaduje co i jak , a potem kupuje np Tipo z 97 roku ? Albo z 95 bez face lifta ? jeszcze pewnie z pomarańczowymi kierunkami ?
Co do cwaniactwa ... Ostatnio kolega kupił tigre , ogólnie wsyztsko ok , tylko klima nie chodziła . Facet powiedział przy 4 świadkach ,że brakuje płybu a nie ma kasy zeby uzupełnić i odrobaczyć . Kupiliśmy , okazało się że Turbina od sprężarki jest padnięta - 1500 zł , i co mam go teraz pobić ? Zawsze może powiedzieć ,że się nie zna i myślał ,że to płyn ...
Dlatego uważam , mimo wszystko jest jak jest , ale jak kupujesz to oglądasz , a ja kupisz to już się martw ,że źle oglądałeś ...
Co do tych podrabiania , fakt , ale ja nie wierze ,że ktoś kupił "nieświadomie" TIPO składaka . Naprawde trzeba być IMBA **** żeby kupić auto nic o nim nie wiedząc .
A koledze nic nie grozi , tak jak ktoś pisał - co potwierdza moją teze - jak już inni go zarejestrowali - to juz nie mogą piszczeć ,że ich ktoś oszukał
I jeszcze pół roku jeździli !! Jak dla mnie to bardziej śmieszni są Ci co teraz skarżą tego chłopaczka niż on sam
Pozdrawiam |
|
|
|
|
dcfan
|
Wysłany: 20-04-2008, 22:12
|
|
|
Co co po pół albo więcej roku się połapia to inna zupełnie melodia. Ale ja w moim się łapię codziennie na czymś nowym. Więc przynajmniej nie mogę narzekać na brak rozrywek.
Sapphiron, dzięki za słowo poparcia w kwestii składaków. Ja tam w dowodzie nie mam, że to składak, ale że był mocno majstrowany widać na każdym dosłownie kroku. Taki urok tych samochodów. Dla mnie oszczędzenie tysiaka na słowie składak jest interesem jak najbardziej dobrym, jesli technicznie samochód jest ok.
"Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?" |
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 20-04-2008, 22:19
|
|
|
dcfan napisał/a: | Jak oddajesz auto do lakiernika na kompleksowe lakierowanie to tez masz składaka, bo dobrzy fachowcy zdejmują drzwi, klapy, wnętrze wyciągają żeby pomalować całą bude a nie tam, gdzie widać. |
Ty wiesz o czym piszesz??
Co ma wyjęcie powyższych elementów do demontażu silnika, skrzyni biegów etc., następnie przetransportowaniu tego do Polski i złożeniu do kupy??
Byłeś przy tym kiedy ktoś to składał?
dcfan napisał/a: | (...)To, że ja naprawiam sam swojego Tipka i jest w stanie w jakim jest to nie dlatego, że nie miałem kasy na focusa z 2003 roku ale dlatego, że podoba mi się właśnie ten konkretnie model samochodu ... |
No błagam naprawdę nie ośmieszaj się
Tak wiesz, ja też mam kasę żeby sobie kupić Lamborghini Murcielago tylko nie kupuję bo jest takie niskie, niewygodne i będę zahaczał o krawężniki
Czy to coś dziwnego, że każdy jeździ autem takim na jakie go stać?
Tylko nie wypisuj bzdur o tym, że tak kochasz Tipo, że mógłbyś mieć auto za 30tys. ale go nie chcesz bo wolisz jeździć Tipkiem
dcfan napisał/a: | (...)na focusa z 2003 roku ale dlatego, że podoba mi się właśnie ten konkretnie model samochodu i wybieram pewnie niewygody i mniejszy "szpan" na ulicy na rzecz tego, co lubię. |
Zrozumiałem aluzję, tylko nie widzę powiązania Focusa ze szpanem jak to określiłeś.
Proszę żebyś mi wytłumaczył co w tym aucie jest szpanerskiego według Ciebie?
Nie mam alusów 19' na kapciach o profilu 30, do tego lotki jak tuningowy wieśmak i zderzaków zbierających śnieg lepiej niż pług śnieżny więc wytłumacz mi co uważasz za szpan w aucie klasy kompakt?
Tipo-14000 napisał/a: | Co do tych podrabiania , fakt , ale ja nie wierze ,że ktoś kupił "nieświadomie" TIPO składaka . Naprawde trzeba być IMBA **** żeby kupić auto nic o nim nie wiedząc . |
Tak, to odróżnij Tipo rocznik '93 (nie będzie po lifcie), które się okaże składakiem rocznik '88
Zauważ, że nie każdy jest specem w dziedzinie motoryzacji i nie musi się znać na autach tylko dlatego, że spotka OSZUSTA sprzedawcę!
Czy też wszystko sprawdzasz przed zakupem?
Jeśli tak to rozumiem, że nie reklamujesz ŻADNYCH produktów bo jak to określiłeś:
Tipo-14000 napisał/a: | ale jak kupujesz to oglądasz , a ja kupisz to już się martw ,że źle oglądałeś ... |
Słyszałeś o czymś takim jak wady ukryte i jeśli udowodnisz sprzedającemu, że o nich wiedział to ten OSZUST nie masz szans na wygranie sprawy, nawet jeśli to używany przedmiot? |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
dcfan
|
Wysłany: 20-04-2008, 22:51
|
|
|
Emf, nie napinaj się, bo popuścisz
Nie mamy tutaj się użerać, tak samo jak nie miałem i nie mam nic do Ciebie osobiście. To, że masz focusa to przypadek, nawet nie wiedziałem, dopiero spojrzałem skąd ten wybuch agresji.
W momencie, kiedy kupowałem swoje tipo miałem 15tys na samochód - nie kupie za to innego, w o wiele lepszym stanie technicznym i ogólnie nowszego? Kupię, ale nie kupiłem. I WOLĘ jeździć tipkiem niż punciakami, golfami czy innymi tego rodzaju wynalazkami z tego samego segmentu. Przy moim wzroście - ponad 190cm - jest to na prawdę ważne,a w tipo i mam miejsce na głowę i na nogi, i jeszcze za mną ktoś usiądzie, o czym nie ma mowy w większości innych samochodów.
I nie mówię, że stać mnie na lamborgini albo cokolwiek równie egzotycznego. Po prostu wolę kupować coś, co znam, a nie kota w worku. A miejsce wzajemnej pomocy - forum staje się miejscem, gdzie wszyscy chcą cię zrobić w jajo tylko dlatego, że jesteś nowy, albo czegoś nie wiesz.
A co jest takiego skomplikowanego w wyjęciu skrzyni i silnika dla ludzi, którzy to robią? Ucierpi na tym silnik, skrzynia? A może się porysuje? Nie przesadzaj, wolę wyjmować silnik całkowicie, niż go naprawiać. Wolisz naprawiany? Ja wolę wyjmowany, bo w jednym kawałku, działa i widzę jak działa. A jak ktoś naprawiając na sprzedaż bierze po kosztach, to zaraz coś ci albo wysiądzie albo odpadnie.
W focusie nie ma absolutnie nic szpanerskiego, ale jak postawisz focusa i przecietne tipo to zgadnij, co wybierze większość, po samym wyglądzie. Więc w porównaniu do przeciętnego Tipo, Focus to większy szpan (nowszy, szybszy, lepiej wykonany, ładniejsze wnętrze, radio z cd seryjne, co chcesz dopisz). I tylko o to mi chodziło, a focusa dałem przypadkowo, bo mi pierwszy po golfie do głowy przyszedł.
Odróżnienie wbrew pozorom nie będzie takie trudne. Skrzynka bezpieczników inna, inne wachacze, gdzie indziej digiplex a to mała lista różnic. Główny lift to tylko taka największa zmiana, rocznik 93. Pomiędzy rocznikami 88, 89 i 93 jest sporo różnic mechanicznych, chociaż wygląd ten sam.
Cytat: | Słyszałeś o czymś takim jak wady ukryte i jeśli udowodnisz sprzedającemu, że o nich wiedział to ten OSZUST nie masz szans na wygranie sprawy, nawet jeśli to używany przedmiot? | Jak udowodnisz tak coś komuś, zwłaszcza po tak długim czasie, to daj znać, a osobiście zezłomuję własnego Tipka |
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 20-04-2008, 23:06
|
|
|
dcfan napisał/a: | Emf, nie napinaj się, bo popuścisz |
Rozumiem, że piszesz to z własnego doświadczenia
dcfan napisał/a: | Odróżnienie wbrew pozorom nie będzie takie trudne. ... inne wachacze |
Odróżnisz je gołym okiem
Dobry jesteś bo różnica wynika jedynie ze średnicy stożka ale masz pewnie suwmiarkę w oczach
Wyobraź sobie też, że nie każdy jest specem w dziedzinie motoryzacji i też ma prawo zakupić auto bez obawy, że jakiś krętacz próbuje go oszukać.
dcfan napisał/a: | Jak udowodnisz tak coś komuś, zwłaszcza po tak długim czasie, to daj znać, a osobiście zezłomuję własnego Tipka |
Sytuacja wspomniana wyżej to okres ok. 1-2 miesięcy, a do tego ma charakter FAŁSZOWANIA DOKUMENTU
Do chwili kiedy nie spojrzałem na Twój avatar nie rozumiałem czemu dla Ciebie przekręt to normalka ale teraz już rozumiem.
Nie zamierzam już z Tobą dyskutować |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|