|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Zimowe problemy z odpaleniem gaźnikowca, czyli lekki upgrade |
Autor |
Wiadomość |
ptasiek007
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 24-07-2008, 23:42 Zimowe problemy z odpaleniem gaźnikowca, czyli lekki upgrade
|
|
|
Ten, kto ma gaźnikowca ten wie, że czasem jest problem z odpaleniem go w zimę i po dłuższym postoju. Mi przelało już się więc zrobiłem pewien "przyrząd", który pozwala odpalić i jest prosty w stworzeniu. Otóż wystarczy spray starting fluid czy jak to tam się zwie oraz wężyk gumowy. Pod schowkiem dla pasażera zaczyna się wężyk i poprowadzony do gumowej rury łączącej filtr powietrza z gaźnikiem. Wbiłem się tam z wężykiem. Ot i cała filozofia. Kiedy problem z odpaleniem psikamy do wężyka samostartem, samostart dostaje się do gaźnika i jest szybki start. Takie domorosłe "nitro" |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-07-2008, 14:51
|
|
|
widziałęm takie coś w maluchu, ale tam nie służyło do odpalania tylko miało robić za NOS |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
dcfan
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 28 Paź 2007 Posty: 660 Skąd: Reda
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 27-07-2008, 10:15
|
|
|
Robiło? + 2KM ? |
_________________ Tipo 1.6 + skrzynia 1.4 '89 DGT gaźnik + Digiplex2 + LPG Fotele Recaro, boczki Sedicivalvole, MOMO
Daewoo Nubira kombi '99 1.6 16V 110KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|